Recension av Naturdiets produkter

Under de senaste 2 veckorna har jag haft många tillfällen att tycka till om Naturdiets produkter. Och det har jag gjort. Men jag har kanske inte alltid skrivit det. Här kommer en recension av vad jag tycker om de produkter jag ätit och druckit under den här perioden..

De produkter jag testat har varit pulver, bars och smoothies. Rent generellt tycker jag att pulverprodukterna har varit rätt äckliga men barsen och shakesen har alla varit goda. Förutom smoothien med kaffesmak, men så gillar jag ju inte kaffe heller.

Naturdiets pulver är inte mer äckliga än de proteinpulver jag provat och som jag blandat ut med vatten. Jag tycker att de flesta pulver smakar mjöligt och har en skum eftersmak. Men, blandar man med vatten och häller i isbitar och dricker det relativt snabbt så kan det vara gott. Chokladpulvret blev faktiskt rätt likt O’boy. Smultron/vaniljpulvret var dock fortfarande rätt så sött… Pulvren finns också i smakerna ananas och päron men de testade jag aldrig.

Under mina 2 veckor drack jag inte särskilt mycket pulver. Det blev nog bara 3 måltider med dem tror jag. Istället fastnade jag för smoothiesarna och barsen!

Naturdiets smoothies är uppdelade i 2 kategorier, vanliga smoothies och de som kallas shakes. Smoothiesarna är fruktiga och lite mer spännande. Shakesen är mer basic, och finns i mer traditionella smaker som choklad och jordgubb. Mina topp 3 favoriter bland smoothiesarna och shakesen är choklad, raspberry & pomegranate, blueberry. Vanilla chai och bananchoklad är 2 tillfälliga smaker varav 1 av dem är här för att stanna och då röstar jag på vanilla chai. Upphällt i ett glas med många isbitar blir den smaken faktiskt riktigt god – ungefär som en ischailatte från vilken kaffekedja som helst.

Och så har vi barsen, min favoritkategori. De finns också i 2 kategorier, en vanlig och en pluskategori (med mer fiber för ökad mättnadskänsla). Dark chocolate-baren är hur god som helst och jag kommer garanterat att handla hem ett gäng sådana från affären nu när min testperiod för Naturdiet är slut. Samma typ av bar finns även i bland annat mintchoklad och apelsinchoklad och de är också grymt goda. I den andra kategorin finns 2 smaker som jag inte testat just dessa 2 veckor, men som båda låter goda: hasselnöt och ”peanut and chocolate with caramel cream”. De ser jag också fram emot att smaka framöver.

Vad gäller mättnadskänsla tycker jag inte att det var så stor skillnad på shakes och bars. Mentalt var det roligare att äta bar för då fick jag tugga lite, men shakesen med fruktsmak var goda för de var inte så himla söta.

Var där produkter jag inte alls gillade? Jodå! Jag hade svåra problem med att få ner jordgubbsshaken, smultron/vaniljpulvret och kaffeshaken.

Skål med en chailatte!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Just ja! Den Twixen var välkommen! Men visst är det lite skillnad på att äta godis för att komma åt energin (vill ha kolhydrater), och äta godis för att gå på diet/gå ner i vikt? Särskilt om man inte ”tål” kolhydraterna. Eller?

    Ska det vara roligt att äta också? 🙂

    Karin Tri RW 2010-09-12 19:06:09 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Ja var det inte någon chokladbar de delade ut på Ö till Ö? Funktionären där på klippan? Och nej, det är inte något magiskt i Naturdiet (förutom cellulosan som expanderar och ger en ”falsk” mättnadskänsla…) – men det är roligare att äta en god bar än att äta en morot. Framförallt är det nog roligare för de människor som inte ännu förstått sig på ”back to basics”-konceptet och som älskar renlevnadsmat som många av hälsoförespråkarna.

    Träningsglädje 2010-09-12 18:43:10 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Alltså jag menar att man kan äta socker när man behöver det. Men att äta en bar (godis) och säga ”jag går på diet”. Det är ju lågkalorin man vill åt. Vad man än stoppar i munnen så går man ju ner för att man gör av med mer än vad man stoppar in. Det var det jag försökte få fram.

    Karin Tri RW 2010-09-12 18:23:45 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Var delar man ut snickers på tävling? Dit måste jag! 🙂

    Jag tror du missförstod mig, jag menar inte att snickers, (eller godis och socker för den delen) är dåligt. Jag bara menar att naturdiet är typ samma sak. Vad är skillnaden mot att ta en (godis)-bar istället varje dag, och en multivitamintablett? Blir ju billigare. Är bara kritisk till hela dietmetoden med bars som snarare är som godis. (och försöker framstå som att det är nåt ”speciellt” i dem).

    Karin Tri RW 2010-09-12 18:21:36 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Karin, du har precis hyllat att man delar ut snickers på en tävling. jag vet att du ”train low, compete high” men det är ju faktiskt i princip samma sak. i undantagsfall (på tävlingar) häller du också i dig det vi annars rynkar på näsan åt.

    Sara 2010-09-12 15:47:49
    Svara
  • Ah.
    Så Smoothie:
    yoghurt (65%), vatten, fruktjuice från koncentrat (5%) (hallonjuice 2%, druvjuice 2%, granatäppeljuice 1%), fruktsocker, mjölkprotein, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, pektin), inulin, cellulosafiber, vegetabilisk olja (solrosolja), aromer, vitaminer (vitamin C, vitamin E, niacin, pantotensyra, riboflavin, vitamin B6, tiamin, vitamin A, folsyra, biotin, vitamin D, vitamin B12), mineraler (kalium, kalcium, fosfor, natrium, magnesium, järn, zink, mangan, koppar, jod, selen), sötningsmedel (acesulfam K, natriumsackarin), färgämne (karminsyra).

    Alltså en drickyoghurt med en massa sötningsmedel samt mineraler istoppat.

    Jag skulle tycka det var intressant om du fortsatte ditt experiment, men gjorde en kritisk testning istället. Istället för att bara testa ”very low calorie”-diet jämfört med ”vanlig mat”, testa två olika ”very-low-calorie”-diets!

    Typ: vitamin/mineraltablett varje dag. Drickyoghurt till vissa mål, snickers till andra? 🙂

    Karin Tri RW 2010-09-12 14:03:59 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Rebecca: tack, roligt att du tycker så! 🙂 Om du går på Sportlife så leta upp någon klass som Emil (riverspringer.blogspot.com) håller, han är bra! Själv bor jag i Halmstad men är mycket i Stockholm med jobbet.

    Em: som jag skrev i fredags så kommer utvärdering av effekten lite senare idag!

    Sara 2010-09-12 12:38:15
    Svara
  • en utvärdering av effekten då!?

    emliscious 2010-09-12 11:39:08 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • SV: ja, jag upptäckte det med. Så otroligt synd för Malmö’s anläggningar är något av det bästa jag SETT! Utan tvekan, stocholm har jag aldrig tränat i men jag har hårt att dom också är bra precis som du skrev. Det är synd att det blev så nergånget och sunktigt här i Göteborg. jag blev så otroligt besviken… Nu har jag dock köpt kort på Sportlife och dom håller ju den klassen jag hade förväntat mig av SATS!

    Får man fråga var det är du bort?
    Var tränar du?

    Sen vill jag bara slänga in att jag tycker du är grym som gjorde två veckor med naturdiet, du är en riktigt inspiration på alla plan i bloggvärlden. Tack för en otrolig blogg 😀

    Rebecca 2010-09-12 08:58:34 http://rebeccacecilia.blogg.se
    Svara
  • Innehållsförteckningen står om ni klickar på länken! 🙂

    Sara 2010-09-11 23:50:32
    Svara
  • Och nästa fråga: hur ser produkterna ut med E-ämnen och sötningsmedel?

    pilla 2010-09-11 23:25:09 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Karin: det står via länkarna. under min test har jag bara fått på vad kalorierna. allt innehåller antingen 180 eller 200 kcal.

    Sara 2010-09-11 22:02:48
    Svara
  • Vad innehåller grejerna då? Är det nån skillnad på energi/fördelning protein/kolhydrater/fett på en smoothie, shake eller bar? Eller kan man lika gärna äta en snickers, smoothie eller fruktjuice? 🙂

    Karin Tri RW 2010-09-11 21:20:18 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!