Tionde dagen med Naturdiet

Idag åt jag frukost igen och jag har insett att den är viktig. Jag blir mentalt galen av att göra samma sak hela tiden så frukosten blir en välkommen förändring bland alla bars och smoothies. Till lunch åt jag min sista bar som jag fått från Naturdiet. Nu har jag bara de produkter jag tycker minst om kvar… samtidigt så är det slutspurt vilket ger en motivationskick bara det.

Jag har varit rätt så hungrig under dagen – ja mer än vanligt faktiskt – men är medveten om att det precis som dagsform finns något som borde heta dagshunger. 3 koppar te hör inte till vanligheterna men det har jag druckit idag. Te är ett vanligt knep oavsett vilket sätt man väljer att gå ner i vikt, eller stilla sitt sötsug, på.

Hade det varit en annan dag och en annan tid, så hade jag gått ut i köket och ätit någonting. Men nu står jag emot. Och som vanligt, så funderar jag på hur det kan komma sig. Känslan av att ha bestämt sig fascinerar mig ofta. Vad är det som gör att vi håller fast vid känslan att ha bestämt sig ibland – men inte alltid. Vad är det som händer när vi tappar bort oss?

Efter jobbet träffade jag kompisar på mitt nyfunna stamhak Kaffeverket på St Eriksgatan och det funkar riktigt bra att vara social och gå på Naturdiet. Te, är lösningen som sagt! 30 spänn för en kopp te tycker jag däremot är i saftigaste laget även om tesorten är ultralyxiga Mighty Leaf som jag är ett fan av.

Nu, klockan 21.40, så dricker jag te igen. En supergod sort som heter Apple spice. Det doftar jul men smakar höst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Oh, hänger du på den gatan. Du måste gå förbi chokladbollen och testa deras chokladbollar.

    Jag bor inte i sthlm men går alltid dit när jag är där och hälsar på.

    Fast iofs, efter din naturdiet kur 🙂

    c 2010-09-09 11:07:58
    Svara
  • Jag håller så med! Funderar som bäst i de där banorna. Jag kan ju ha ett nästintill sjukligt sug av godis och äta nåt sött/för mycket varje dag om jag inte tänker efter. Men – när jag bestämde mig för godisuppehåll så var det inga problem! Det är lite konstigt men bra och jag funderar på att bestäma mig igen för att jag tror att det är bättre, även om jag egentligen önskade att det fungerade utan förbud…

    Annika 2010-09-09 09:29:06 http://www.tremil.blogg.se
    Svara
  • Tack Jenny!

    Pilla: lite olika, men just nu grov macka med ägg och fil eller mjölk.

    C: jag överäter inte. ofta äter jag precis vad alla andra (smala) i min omgivning – men jag ligger på en annan vikt än dem. tyvärr är det så att de kolhydrater jag äter sparas som fett istället för att förbrännas! vissa har lite otur i vissa bitar av livet!

    Sara 2010-09-09 09:01:10
    Svara
  • Hej
    Förutom din sjukdom undrar jag om du själv kan sätta fingret på vad som är den främsta anlendingen till din övervikt? Varför har du så svårt att kontrollera hur mycket du äter? Klart man blir överviktig då…

    C 2010-09-09 08:37:45
    Svara
  • Ja det är märkligt, ibland har man bestämt sig, och ibland *har man bestämt sig*. Vet inte varför heller, men det tål att tänkas på. Ska analysera mig själv kring detta tror jag. Varför går det så bra just nu med min diet? Mer konkret mål? Som sagt, tål att tänkas på.

    Jenny 2010-09-09 08:26:48 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • En fråga bara, hur ser den valfria frukosten ut?

    pilla 2010-09-09 06:48:01 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Kämpa på Sara! Själv gick jag på en detoxkur för ca en månad sedan. Jag var precis så stenhård med mig själv som du är nu. Som du skriver förundrades jag även över viljekraften då man har gett sig in i något. Efter detoxkuren har jag kämpat med att fortfarande hålla ett lågt intag av kolhydrater. Det som är intressant är att jag som tidigare konstant tänkte på mat (vad jag skall äta, koka och baka) nu har fått en mer avslappnad relation till mat. Tankeverksamheten är inte lika fokuserad på mat 24/7.

    Jenny 2010-09-08 21:55:55 http://jennyclofqvist.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!