Nionde dagen med Naturdiet

Igår vände jag på dagen. Istället för riktig frukost så käkade jag en bar. Och så åt jag en till bar till lunch. Till mellanmål åt jag pyttelite fruktsallad (likvärdigt ett Naturdietmål sett till antalet kalorier) och till middag åt jag sushi och sashimi på Raw.

Riset fick vara kvar i skålen men jag ska erkänna att jag drack en drink, ett glas vin och avslutade med efterrätt. För första gången på 9 dagar kände jag mig mätt. Den känslan behöver jag faktiskt inte, om jag tänker efter. Jag klarar mig utmärkt med att vara ”nöjd” och känner att jag kan spara den här mättnaden jag kände igår kväll till speciella tillfällen!

I övrigt spenderade jag gårdagen med att vara hungrig. Jäklarns vilken skillnad frukosten gör! Jag åt en bar till frukost och det påverkade min hunger under hela dagen. För mig är det mycket mer optimalt att äta ett riktigt mål mat till frukost – sedan klarar jag mig med små aptitsläckare (istället för aptitretare) under dagen. Fascinerande!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Ofta är man ju lite antingen eller. Jag har en kollega som bara äter middag i princip, medans jag är som du, dör utan frukost!

    Mikkan 2010-09-11 08:15:43 http://njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Hilde: ja det är ett intensivt fokus på vikt och hunger och mattankar just nu i och med testet. om 4 dagar är det slut så du är välkommen tillbaka då om ämnet tråkar ut dig just nu. 🙂 pulsen är hög – precis som det brukar vara då jag tränar hårda pass. ingen skillnad alltså. bara bra konditionsträning.

    Sara 2010-09-08 15:56:19
    Svara
  • Jovisst, jag håller med det du säger (dessutom verkar det gyllene receptet till deffning vara att promenera så in i bomben, så visst kan lågintensiv träning vara ”it”). Att du tränar säger jag inte emot, dock är det ett fokusskifte nu under denna korta period (vilket är OK). Du har iaf fått igång en viktig diskussion! Men att pulsen är hög betyder inte vara att allt är bra. Om kroppen inte orkar som vanligt så måste ju hjärtat slå mer för att kompensera. Du får en jädra hjärtmuskel, men det är väl inte det primära målet =)?

    Hilda 2010-09-08 15:49:08 http://HildaRalsmark–TheIronWomanProject
    Svara
  • Hilda: läs gärna det jag skrivit igen. ingenstans har jag skrivit att jag inte orkar ta i. jag har skrivit att jag lättare känner av mjölksyran i musklerna men hjärtmuskeln (flåset) är det inga problem med. däremot är det svårt att prestera (t.ex. persa på milen) vid kcalunderskott (oavsett vad jag/man äter)! så att ”ta i” är det absolut inget problem med enligt min erfarenhet. dessutom behöver man inte ”ta i”. powerwalks är bra träning om det är så att man vill bränna kalorier på ett bekvämt sätt. att köra intervaller är mer jobbigt – men går ju snabbare. du får såklart läsa vilka bloggar du vill, men träningen finns här. det skvallrar inte minst förra veckans träningsstatistik om. grattis till din viktnedgång förresten. bra jobbat! och grattis till att ha hittat ett sätt som funkar för dig. alla sätt funkar inte för alla. jag har t.ex. inget godis att utesluta från min kost…

    Sara 2010-09-08 15:12:19
    Svara
  • Först, en disclaimer: Jag tycker att det är ett intressant projekt att testa dessa metoder en kort tid, så jag kritiserar inte det!
    Dock har jag samma tanke angående träningsaspekten som vissa andra. Om du inte orkar ta i och träna ordentligt på diet, vad är då skillnaden mellan att inte gå på diet och att träna ordentligt? Jag har dessutom gått ner 10 kg enbart på att träna och ta bort godis etc. Allt annat får jag äta. Sedan jag gjorde det har jag lovat mig själv att aldrig banta igen, iom att det lätt gör en *knäpp* i huvudet när det gäller mat etc och för att man går hungrig hela tiden. Sedan tror jag att många reagerar iom att bloggen heter ”träningsglädje”, och inte ”min viktresa” etc ”bantarbloggen”. Vi vill ju läsa om träning, inte om bantning! Det är denna fokusändring som gjort att jag inte tittat in på hemsidan lika ofta den senaste veckan.

    Hilda 2010-09-08 14:54:38 http://HildaRalsmark–TheIronWomanProject
    Svara
  • Sporty: absolut, ska följa upp även veckorna efter naturdiet! bra idé!! tyvärr har jag inte mätt mig så det får bli viktmässigt.

    Sara 2010-09-08 13:24:15
    Svara
  • Det går inte att jämföra dieter mellan en normalviktig och en överviktig. Till exempel så käkar deltagarna i Bigest Loser (den amerikanska versione iaf) kring 1200-1300 kcal per dag (männen något mer) och på det tränar de stenhårt i 6 timmar per dag. DET funkar ju inte om man är normalviktig, men har man en övervikt på 100 pannor är det en helt annan femma.

    Sara. Det ska bli intressant att se dina viktresultat på söndag. Har du mätt dig oxå (annars är ju vågen ett lite trubbigt instrument)? Sen vore jag superintresserad om du kunde/ville redovisa viktresultat en vecka och två veckor efter Naturdiet, alltså vad händer när du börjar äta riktig mat igen? För det är ju det som är av intresse och inget annat.

    Sporty Spice 2010-09-08 12:56:51 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Jag tycker att det här är jättespännande! Ska bli kul att läsa om resultaten. Det var skoj att träffa dig igen i söndags, och jag ser fram emot ditt malmöbesök 🙂 !!

    soffan 2010-09-08 12:34:01 http://soffans.shapemeup.se
    Svara
  • Gott med födelsedagsmiddag! 🙂

    Läser ovanstående kommentarer och tänker att det är väl BRA att det finns olika metoder för alla människor – då vi är långt ifrån lika. Man behöver inte förstå fullt ut eller tycka att någons metod är bra, så länge man accepterar att vi fungerar olika och tänker olika.

    Tycker det är roligt att följa ditt test av Naturdiet o se hur det funkar för dig – o funkar det inte är du iaf en erfarenhet rikare!

    Annelie 2010-09-08 12:31:36 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Jenny: ah, skoj!

    Amanda: aha. ja det verkar vara väldigt olika det där. men alla sätt är bra sätt – så länge det hjälper!!!

    Erika: träningen går rätt bra ändå MEN vad jag måste påminna mig om är att det inte är så lätt att prestera när man ligger på underskott. och nu, när jag äter så pass lite så märker jag att jag snabbare får mjölksyra så det skulle vara svårt för mig att styrketräna. men hjärtat är det inget fel på. jag tycker att det vore ENKLARE om viktnedgång bara hade med träning att göra för då skulle jag vara kung men intaget har i mitt fall mycket mer med viktnedgång att göra än antalet träningstimmar. ja, jag är mycket väl medveten om att innehållet i naturdiets produkter inte är optimalt för min kropp. det som är BRA är att jag får i mig det jag behöver få i mig och det är bättre att äta dessa produkter än att äta t.e. 2 ägg till varje mål. men jag skulle helst ha skippat sockret. man får då fråga sig om det är värt att få bra resultat genom att inte äta helt optimalt, eller att kämpa för att äta optimalt och inte få de resultat man vill ha (eller att inte få dem lika snabbt). inte helt enkelt!

    Sara 2010-09-08 12:01:16
    Svara
  • Haha det låter så hemskt! Jag har svårt att förlika mig med att det kan kännas okej att inte vara mätt. Nu är det knappa 30 min kvar till lunch och jag är otroligt hungrig (efter två frukostar) och allt fokus är borta. Jag fungerar helt enkelt inte hungrig. Är dock medveten om att de flesta inte är så känsliga som jag. Jag är värre än Skalman. Jag undrar vad jag skulle göra om jag var överviktig?! Jag har varit förkyld en vecka och knappt rört mig alls men det gör ingen skillnad.

    I alla fall, har egentligen två frågor:
    1) Om man ska ligga på ett sådant stort kaloriunderskott känns det inte som att man kan träna så mycket heller. Det känns som att man får välja mellan att äta lite och träna mycket. Är det något du också tänker på? För viktnedgång tror jag också mer på att få i sig mindre energi än att träna hårt – träningen får man isf ta senare, men vissa verkar försöka med båda sakerna samtidigt. Jag tänker att du brukar träna ganska mycket också.Hur tänker du om det?

    2) Det är ju rätt mycket socker i Naturdiet? Jag drack en smoothie här om dagen mest som ett snack och för att testa om det var gott. 31% socker innehöll den. Utgår från att det inte är något du har missat 🙂 Hur tänker du kring det? Enbart nyfiken!

    Erika 2010-09-08 11:46:51 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Sv; Fast så som min läkare har förklarat det för mig så är sötsuget ett resultat av ojämna insulinnivåer som är ett resultat av PCOS och det är därför jag äter metforminen. För mig har det gjort stor skillnad, men alla är ju olika. Och nej, jag kan inte heller äta kolhydrater. För mig så jämnar yasmin bara till hormonnivåerna i kroppen, jag har oregelbunden mens fast att jag äter p-piller. Den tredje medicinen, spironolakton, äter jag för att jag har ett överskott av manliga hormon i kroppen. Det där är en medicin som också sänker blodtryck så för mig som redan har ett väldigt lågt blodtryck kan det bli lite snurrigt ibland men inget som inte går att hantera 🙂
    Nu har ju jag typ alla ”symptom” man kan ha med PCOS så det är en del att jobba med, men som jag skrev så är ju alla olika och alla har olika stora problem.

    Tack förresten! Än så länge trivs jag superbra i Halmstad!

    Amanda K 2010-09-08 11:33:08 http://akraften.blogg.se
    Svara
  • Jag är eventuellt hemma i helgen istället och kan gå på thai på lördag! Är du sugen att testa i så fall? Men är inte säker än att jag är hemma, dealar med pojkvännen 🙂

    Jenny 2010-09-08 10:28:54 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Belinda: jag förstår var du vill komma och jag håller med. Jag har skrivit det en gång förut – att ligga på underskott för att gå ner i vikt är nödvändigt för en person med övervikt men samtidigt destruktivt och ohälsosamt för en normalviktig (var man drar gränsen för normal/övervikt är en helt annan fråga). Om det jag skrev skulle ha skrivits av en smal hade jag tyckt att tänket varit ohälsosamt – men jag är inte normalviktig. Jag är hälsosam JA – men jag är förmodligen mer hälsosam om jag också var normalviktig. Jag måste gå ner i vikt. För att gå ner i vikt måste jag ligga på kcalunderskott. För att gå ner i vikt måste jag våga vara hungrig.

    Sara 2010-09-08 10:10:05
    Svara
  • Du jag vill fråga en fråga.
    Om du läser allt du skriver om kost och naturdiet och tänker att det skulle vara skrivet av en smal person- hur skulle du reagera på den texten då?
    Det du skriver låter så långt ifrån sunt… Så långt ifrån Träningsglädje, så långt ifrån hälsosamt.

    Belinda 2010-09-08 10:00:58
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!