Tredje dagen med Naturdiet

När jag kom hem från min 80 minuter långa morgonpowerwalk imorse var jag helt slut på energi. Det kändes inte i huvudet – men i kroppen. Det var samma känsla som jag upplevde mitt under min mastodontcykelvecka. Jagbehövdefåimignåtsnabbt! Så jag drack ett glas mjölk. Världens bästa quickfix!

Och det går inte att förneka – jag är glad för mina frukostar. Jag vet det inte säkert – men kanske är det frukostarna som gör att jag orkar träna så pass mycket som jag ändå gör just nu. Frukosten gör det förmodligen mycket enklare att vara disciplinerad under resten av dygnet.

Efter frukosten var jag fit for fight igen. Jag gick till jobbet lite långsammare än vanligt men annars var jag pigg i sinnet!

Jag drack en chokladdryck till lunch. Den smakade Oboy och får därmed högt smakbetyg! 4 timmar senare var jag hungrig igen och då var det nästan dags att lämna jobbet så jag åt en mintchokladbar vilket också är en storfavorit. Lagom söt och med fräsch mintsmak.

När jag kom hem från träningen strax efter klockan 20.30 drack jag en till chokladdryck – och så var den här dagens matintag avklarat… och just nu, klockan 22.30, känner jag mig bara lite hungrig. Så jag dricker te istället!

Jag har funderat mycket på vad det är för mental skillnad mellan att äta bars och shakes jämfört med mat i små storlekar. Igår serverades den klassiska rätten makaroner och köttbullar där jag bor. Och visst, jag hade kunnat äta 3 köttbullar och 1 dl makaroner och gå ner i vikt på det – men det hade varit så lätt att tappa disciplinen och bara ta 1 köttbulle till. Och en till. Och en till. Men med barerna och shakesen är det som om jag inte ens uppmärksammar att det serveras mat runtomkring mig – som om maten är ett språk jag inte pratar.

Smalspegel i hissen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • […] hör vad ni säger (i kommentarerna till detta inlägg) men jag får också en obehaglig känsla i magen. Följer jag inte skolboken så hytter ni med […]

    Stolthet och fördom | Träningsglädje 2010-09-03 09:39:20 http://www.traningsgladje.se/2010/09/stolthet-och-fordom/
    Svara
  • Enbart äta pulver och bars låter extremt ohälsosamt. Hur skall du kunna få en balans i kosten om du inte klarar det nu? För du kan inte leva på pulver resten av ditt kan jag tänka mig? Är det inte bättre och lära dig att äta små potioner innehållandes INTE köttbullar och makaroner utan hälsosam mat som gör dig mätt men är hälsosamt och gynnar din träning samt viktnedgång?
    Vill du gå ner i vikt, hitta en balans i kosten som kan hålla livet ut. För hur ser din plan ut när du skall återgå till mat? För jag tror inte pulvret kommer göra dig diciplinerad att inte ta fler köttbullar som du nämner.
    Vore spännande och få ett inlägg om din långsiktiga plan och hur du skall övergå till riktig föda en vacker dag.

    L 2010-09-02 22:53:33
    Svara
  • Först vill jag bara säga: Grymt snygga kläder och jackan. Me like!

    Det är så intressant att följa dig och få veta hur du känner och upplever allt.
    Jag skulle tro att det är dina frukostar som gör att du får energi till att köra på så som du gör.
    Jag hade inte orkat köra hårt med bara pulver, inga hårda intervallpass. Jag kan säkert men skulle förmodligen tappa orken rätt snabbt.

    De säger (de som vet) att det ska vara jobbigare att äta en måltid än att byta ut alla måltider och det pga ketonerna. Ketonerna ska ge ökad känsla av pigghet och hungerkänslorna ska minska. Det inträder efter ca 3 dygn.
    Men alla är vi ju olika. Och detta verkar ju fungera bra för dig.

    Tycker du är duktig, bara köra vidare. 🙂

    Thea 2010-09-02 21:08:18 http://theasutmaning.blogg.se/
    Svara
  • Du är grym, kämpa på! 😀

    Rebecca 2010-09-02 19:44:24 http://rebeccacecilia.blogg.se
    Svara
  • I hear you! Jag tycker likadant. Det är sjukt svårt att bara äta mindre portioner av vanlig mat.

    Dessi 2010-09-02 15:25:01 http://utanstrumporochskor.blogspot.com/
    Svara
  • Emliscious: nej just nu pratar jag inte matspråket. visst, jag har mat runtomkring mig men jag registrerar det inte – så det är ett språk jag inte talar. det hade varit jobbigt att ha mat runtomkring mig och liksom sukta och längta. men det gör jag inte och det var det jag åsyftade.

    Sara 2010-09-02 14:30:56
    Svara
  • ”mat är ett språk jag inte talar”- lät inte helt bra…?

    emliscious 2010-09-02 14:22:01 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Känns inte som Naturdiet skulle vara en grej för dig.

    mikael 2010-09-02 14:00:48 http://montani.blogg.se
    Svara
  • Måste också säga som många andra: Gud vad du passar bra i jackan 🙂 Skitsnygg verkligen!

    Ebba 2010-09-02 12:58:08 http://ebbastraningsblogg.blogspot.com
    Svara
  • På tal om smalspegel, var på H&M i stan häromdagen, och åkte rulltrappan ner från övergåningen på väg ut. Vad ser jag?! Jo, en lång och smal version av mig själv i spegeln mitt emot rulltrappan, hann tänka en stund när jag åkte ner och såg mig i spegeln, det måste ju vara med vilje. Det var liksom inte sådär lite smickrande spegel, utan det var helt sjukt vad mkt smalare man blev?!

    Jenny 2010-09-02 12:28:38 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Japp så upplevde jag det också. Skönt att koppla bort allt vad mat och övrigt intag heter. Inget planerarde , handlande och funderande. Man vet vad som gäller, reglerna är enkla. Det är ju fördelen med soppor och bars. Ca,bridge hade också bras, men trots att de innehåll mer energi så blev jag mindre mätt på dem. Däremot var de perfekt att ta ex 1/2 efter träning, då man behöver lite extra.

    ofelia 2010-09-02 09:33:07
    Svara
  • Skulle det inte kunna funka med små matlådor? Att stoppa ner tre köttbullar och inte sju? Då finns det ju helt enkelt inte mer. Men sen misstänker jag (utan att ha testat dock) att det är nåt i de där shakesen och barsen som gör att man håller sig mätt på ett annat sätt. På tre köttbullar skulle åtminstone inte jag klara mig utan hunger till nästa mål.

    Ulrika 2010-09-02 09:22:23 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Måste bara instämma med de andra: superfin jacka!!

    Louise 2010-09-02 09:16:00 http://uppladdningen.net
    Svara
  • Åhh värsta smalspegeln, en sån vill jag oxå ha!

    Du har helt rätt… vet man att man bara får äta det man har i påsen, oavsett om det skall blandas ut i vatten (soppa/shake) eller ätas som det är (bars) så är det bara det man äter. Det blir liksom lätt på något sätt! Eller i alla fall lättare!

    Svara
  • Tack 🙂 Jackan kommer från Sand och var väl en del i deras vårkollektion. Då fanns den också i svart och beige.

    Sara 2010-09-02 08:49:06
    Svara
  • Gud vad fin du är i din jacka! Du gjorde helt klart rätt i som tog den rosa när du tvekade mellan rosa och svart 😀

    Jenny 2010-09-02 08:13:53 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Snygg jacka! Var hittar man en sån? 🙂

    Erika 2010-09-02 07:37:40 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!