Det magiska med gruppträning

Om du är uppmärksam så kan du märka hur det händer något magiskt med kroppen när du går in i en gruppträningssal. Den låga energin stannar kvar i omklädningsrummet och det som följer med dig in är förväntan och spänning.

Det var som om jag laddat med mat hela dagen inför kvällens pass. Tre dagar på 1200 kalorier och mer än 400 träningsminutrar (allt promenerande inkluderat) kändes inte alls i benen när jag körde 75 minuter spinning för Jessica på WorldClass Nybroplan med Nilla vid min sida. Tröttheten kom först efteråt. Men då och där tillsammans med musiken, en instruktör som förmedlar alla de rätta känslorna och en radda med gruppträningskamrater – så hörs inte tröttheten. Den knackar för döva öron!

Vi körde 3 block med 3 intervaller vardera. Under första blocket skulle vi kontrollera intervallerna till 75% av max. Under andra blocket skulle vi öka på intensiteten till 80%. Och under tredje blocket skulle vi dundra på runt mjölksyratröskeln.

Jag undrade hur jag skulle orka men det var inga problem. Både ben och hjärta var med mig! Jag känner mig nästan odödlig. Med betoning på nästan: jag har blåsor under fotsulan av allt promenerande så det bränner under fötterna när jag går. Och så hade jag inte alltför pigga ben när vi promenerade hem från Stureplan. Men på en spinningcykel är jag fan odödlig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Typiskt att du var på passet som jag går på varje vecka. Förra veckan kunde jag inte för en förkylning hade lyckats hitta mig. Men vi kanske ses där framöver nåt tag 🙂

    Pernilla 2010-09-07 10:48:08
    Svara
  • Längtar tills våra gruppträningspass kommer igång igen. på en liten ort får vi vänta till september. Men först ska jag springa tjejmilen.

    Jisses vad jag ska träna hårt i höst. Här ska det kommas i form ordentligt. 20 kilo avklarade och nu bara 7 kvar.

    Camilla - BMI 36 2010-09-02 08:20:42 http://www.bmi36.wordpress.com
    Svara
  • Bra skrivet! Det finns helt inget svart eller vitt som passar för alla, vare sig det gäller kost eller träning! Intressant att följa fortsättningen av din naturdiet 🙂

    Malin 2010-09-02 07:34:08 http://www.malinberg.com
    Svara
  • Du är fasiken på så många sätt beundransvärd

    Kram
    J

    Jessica 2010-09-01 23:12:36 http://www.jessicaclaren.com
    Svara
  • Jag hade också en grym känsla idag på spinninge. Allt var bara så himla bra 🙂 Bra jobbat tjejen!

    Ida 2010-09-01 22:59:30 http://www.idmi.blogg.se/traningspepp
    Svara
  • Men vännen, det va bara för att vi VAR odödliga idag!
    Odödliga och grymt starka till på köpet!

    Svara
  • Gött jobbat, härlig beskrivning! Till och med jag som anser att spinning är lite trist för att jag har så dåligt tålamod och liksom ”inte kommer någonstans” blir sugen på att sätta mig på en spinningcykel!

    Karin 2010-09-01 21:56:25 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Em: jag håller med. därför får jag ibland lust att kräkas på människor som drar alla över en kam. okej då, inte kräkas kanske. men, jag blir sjukt irri!

    Sara 2010-09-01 21:50:44
    Svara
  • Jag blir fascinerad av hur olika kropper kan vara! jag hade svimmat av träning på så lågt kaloriintag! det är intressant hur olika vi funkar- våra behov!

    emliscious 2010-09-01 21:48:43 http://www.emliscious.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!