Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Andra dagen med Naturdiet

Jag fick en försiktig fråga om jag köpt produkterna själv. Frågan är helt klart berättigad och jag är den förste att beklaga om det inte framgått så tydligt. Jag är superallergisk mot dolda sponsrade produkter!

Såhär ligger det till: precis som många andra bloggare fick jag de två nya Naturdietsmakerna bananchoklad och vanilla/chai skickade till mig för några veckor sedan. Det var klart att vi skulle testa dem och skriva om dem. Men hallå, tänkte jag. Ska man testa något så måste man ju verkligen testa det på riktigt. Därför kontaktade jag Naturdiet istället – med utgångspunkt att jag ville testa produkterna under en längre period istället – och att jag skulle redovisa precis hur jag känner, tycker och tänker.

Så nej – jag har inte köpt produkterna själv. Istället kommer jag att testa de olika produkterna och de olika smakerna, jämfört med det förmodligen något enformiga utbud som finns i min lokala Hemköpbutik.

Imorse åt jag en ganska stadig frukost och jag tror att jag måste fasa ut den lite. Det känns ju lite dumt att äta en superfrukost bara för att man ska äta mindre sedan. Nä, lagom är nog bättre.

Till frukost åt jag 2 dl yoghurt och 40 g Kellogs K + 1 Fazer dubbelmacka med smör och skivat ägg på ena halvan och skinka på andra halvan. Jag beräknar antalet kalorier till cirka 750.

Jag stod mig på den frukosten hur länge som helst! Sedan kom jag på att jag hade lunchdejt. Jaha, hur skulle jag göra då? Dricka min lunchsmoothie på stället där vi lunchade eller vid ett annat tillfälle? Jag valde ett annat tillfälle. Så jag drack en kopp jasminte till lunch och sedan drack jag min smoothie med smak av ”rasberry & pomegranate” vid 13.30.

En timme senare var jag hungrig. En känsla jag känner igen från förut också, men som jag inte riktigt förstår mig på. Denna hunger är övergående och försvinner efter en halvtimme.

Jag har gått rätt mycket under dagen: 2 timmars snabb vardagsmotionerande och 1 timmas powerwalk. Jag märkte på slutet av powerwalken att jag var helt slut på energi och det var ju inte så himla konstigt. Förmodligen skulle jag ha tagit en bar eller druckit en till smoothie innan träningen. Istället väntade jag med min middagsbar till efteråt, när klockan var runt 18.30. Men det blev lite fel med tiderna och att äta så tätt inpå kändes inte riktigt rätt. Imorgon blir det mer intensiv träning så då ska jag lägga till den där extra baren!

Nu såhär lite senare på kvällen så är jag lite småhungrig. Men känslorna är klart hanterbara! Jag är inte särskilt sugen på godis eller sött och det är skönt. Hunger känns enklare att hantera än sötsug!

Mitt humör har varit precis som vanligt under dagen. Ingen irritation och ingen huvudvärk. Men jag var lite otålig innan jag fick min middagsbar… det var en nougatbar som smakade gott – men inte på långa vägar lika god som Fiber plus-baren med mörk choklad!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • De där drinkmixarna innehåller förtjockningsmedel, klumpförebyggande medel, artificiella sötningsmedel och den första ingrediensen på barsen är socker. Inget vidare för hormonerna skulle jag säga.

  Min ”regel” är att om jag inte kan uttala det som står på innehållsförteckningen eller om jag inte har det själv i skafferiet så ska jag inte äta det. Saker som inte kommer från jorden eller haft en förälder är inte mat.

  Sporty Spice 2010-09-01 14:43:21 http://www.sportyspiceblog.com
  Svara
 • @ Erica: eller hur.. haller med dig totalt om att det är sa sjukt trakigt att ha detta som samtalsämne varje lunch. Samma linje som Petra pa SVD marathonbloggen var inne pa. Ska jag träna flera timmar och utöva mitt privata intresse efter arbetstid, behöver jag energi, inte en bit gräddtarta eller macaroon som skvampar runt i magen!

  pilla 2010-09-01 14:20:36 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
 • […] diggar Saras ärlighet när det gäller naturdiet. Jag vet inte riktigt vad jag tycker… Det är välidgt […]

  Naturdiet, för eller emot? 2010-09-01 14:04:48 http://www.annoula.se/?p=1044
  Svara
 • Till alla som kommenterat: jag tycker det låter SUNT och BRA att ni äter en stor frukost och BRA mat! då ska jag vara nöjd med min också, vad gäller kalorier, men ändra så att det blir en bättre frukost för min kropp.

  Angående matmobbing så förstår jag om det är jobbigt även om jag inte erfarit det själv. Men det beror ju mest på att jag inte är en storätare som äter mellanmål hela tiden. Men vi funkar som sagt olika och jag tror inte att jag någon gång under mina bloggår bara ätit för att prestera med undantag för enstaka dagar före tävling.

  Anna N: ja det är naturligtvis en tråkig aspekt. fast när jag kollar nu på min chokladsmoothie så hittar jag inga E:n.

  Sanna: nougatbaren igår var söt. men den chokladbaren jag åt häromdagen var mer nötig än söt. så nä, det känns inte så konstigt. däremot gillar jag mer nötigt än sött – därför har den mörka chokladbaren blivit en favorit.

  Karin: ja frukosten bör jag lägga om så att det passar min kropp mer. jag är mycket medveten om att kolhydrater inte är det bästa bränslet för mig. jag har valt att testa naturdietmetoden just nu eftersom man ibland kan behöva göra kortsiktigt lite annorlunda för att långsiktigt komma till det bästa sättet att vara och leva. uppoffringar (ett dåligt ord men jag kommer inte på någit annat) leder till bra resultat. man kan väl jämföra det med viktminskning som helhet och det där med att prestera. att äta mindre under träningsperioden gör att man kommer prestera sämre men i slutändan, när man gått ner vikten, så leder perioden med viktminskningstänket till bra resultat. that’s life. jag har märkt att mentalt så är det lättare att bearbeta hungern när jag inte äter mat. det är som att det mentalt inte är ”mat” jag äter nu. jag brukar ofta skämta om att det skulle vara skönt att matas med dropp – grabben säger samma sak. för hans del handlar det om att det är jobbigt att äta. för min del handlar det om att det är jobbigt att tänka på och besluta om vad jag ska äta hela tiden. jag vill ju åt bränslet och näringen, men ett piller vore fint ibland. och naturdiet är precis det. hade jag ätit 3 köttbullar en kväll så hade det varit svårare att inte äta en fjärde. nu när jag äter en bar så tänker jag inte ens på en enda av köttbullarna. hmm, förmodligen har jag uttryckt mig väldigt luddigt men i tanken och magkänslan så är det glasklart…

  Sara 2010-09-01 11:08:35
  Svara
 • Bröd, kellogs, och yoghurt – det låter som en frukost med nästan bara kolhydrater. Hur kommer det sig att du ändrat på frukosten också, det verkar ju som att den är tvärtemot vad du kom fram till fungerade för dig innan (med tanke på PCOSen?)

  Även om man äter väldigt kalorisnål kost, så spelar också vad man äter in på hur kroppen mår. Tänker på vad Jillian Michaels skrev i den där boken ”Master your metabolism” med hur hormonerna styrs av vad vi äter. Jag vet inte exakt vad som finns i de där barsen, men jag kan tänka mig att de är fyllda med en del e-nummer och tillsatser.

  Egentligen är detta väl bara ett sätt att dra ner på intaget maximalt? Det finns ju inget magiskt i de där barsen. Man skulle ju lika gärna kunna äta en snickers till lunch/middag, eller 2 äpplen, eller några morötter? fixar man det, att inte stoppa in mer i munnen än planerat, så går man nog ner i vikt. Men undrar vad kroppen tror under tiden.

  Blir intressant att se hur det går iaf! Men berätta gärna hur du funderar kring vad du får i dig. (inte bara antal kcal)

  Karin Tri RW 2010-09-01 10:48:19 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
  Svara
 • He he, jag tyckte inte din frukost var så stor, en rätt vanlig frukost i min värld i alla fall 🙂 Men jag måste äta mycket till frukost, annars blir jag supergrinig.

  En liten nyfiken fråga angående naturdiet… Känns det inte konstigt att sitta och äta en chokladbar till middag? Jag har smakat de där och de smakar ju sött och godis!

  sanna 2010-09-01 10:40:08 http://capturethismoment.blogg.se
  Svara
 • Ja! Jag äter också det där varje dag, plus två mål mat och två mellanmål – men jag vill knappt säga det för jag tänker på just det där med ”matmobbing” som Pilla skriver. Men det är kanske ”bara” en effekt av hur stor del mat faktiskt är av våra liv, på gott och ont. Men ”matmobbing” är jag verkligen utled på. Det går inte en dag på min arbetsplats då jag får höra hur hungrig jag är och hur mycket jag äter (och hur mkt jag tränar). Alltså jag vet det?!

  Erika 2010-09-01 10:30:38 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara
 • Mats: jag är absolut inte emot sponsring. jag är bara emot sponsring när det inte framgår att det är sponsring. jag jobbar med reklam, pr och marknadsföring – men jag vill att de som läser min blogg ska veta när jag skriver om något jag fått och att ingen ska misstänka att jag skriver schysst om grejer bara för att jag fått den. jag är ärlig i allt jag tycker, oavsett om jag fått det eller köpt det. jag känner mig som en av de gnälligare bloggarna ibland som faktiskt sticker ut hakan och jag hoppas att ni som läser inte tvivlar på min ärlighet. 🙂

  Sara 2010-09-01 10:28:53
  Svara
 • Liten undran bara, om du inte vill ha sponsrade saker, varför kontaktar du då detta företag för att få produkter gratis i så fall..? Eller är det bara dolt sponsrade saker du inte tycker om?

  Bara nyfiken!

  Mats 2010-09-01 10:17:15 http://www.formjournalen.se/
  Svara
 • Ulrika: satt och läste det där när jag käkade frukost ocksa, kände mig verkligen som en storätare – men alla är vi olika, frukosten är mitt mal om man säger sa! Naturdiet vecka hade inte funkat för mig.

  Men det värsta jag vet är seriöst den matmobbing som ständigt sker. Varför har människor sa svart att respektera att alla är olika, ser ut olika, beter sig olika och äter olika utan att klanka ner pa matvanor och ”gud vad lite du äter”, ”orkar du verkligen allt det”, ”ska du inte ta en kaka, du som tränar sa mycket” – men vem skulle fa för sig att säga ”men oj, vilken stor portion du tar, akta dig sa du inte blir överviktig”… Hänger lite ihop med modebloggarnas och deras bevis pa att kakdieten fungerar – eller inte…

  Pilla 2010-09-01 09:54:09 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
 • Lite inspirerad av ditt projekt kollade jag in naturdiets utbud på ICA igår. Blev dock avskräckt av att innehållsförteckningarna (och detta gällde alla märken, inte bara naturdiet) som mest innehöll en massa skräp. Det kanske inte spelar så stor roll när man äter dem under så kort period som du gör, men det skulle vara intressant att höra hur du tänker kring det?

  anna n 2010-09-01 09:39:19
  Svara
 • Såna där frukostar äter jag i stort sett varje dag.. och då äter jag ändå ordentlig mat resten av da’n. Så sååå mycket tycker inte jag att det är att äta till frukost.

  Ulrika 2010-09-01 09:29:40 http://traningseffekt.blogspot.com
  Svara
 • Låter som en jättesmarrig frukost! Och alldeles lagom stor, särskilt om man bara ska dricka Naturdiet sen. Men Kellogs, är inte det bara socker, typ? Jag hade bettat på att du var en müslitjej 🙂

  Erika 2010-09-01 09:00:37 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara
 • Uppfriskande att du är så ärlig och bekymmersfri tycker jag!

  Annelie 2010-08-31 23:26:12 http://kraftochenergi.wordpress.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!