En sådan där dag

När jag gick och la mig igår kväll var planen för söndagen att ta ut racern (han/hon har ännu inget namn, hjälp mig!) på en tur. En lång tur. Jag skulle testa på det där med en inverterad ätardag som jag och KarinTri diskuterat över en kopp på Kaffeverket. Men vädret ville annat. Flera gånger under natten vaknade jag av vinddån och regnsmatter och på söndagsmorgonen var vädret allt annat än upplyftande. Det såg grått ut. Och blommorna på grannarnas balkong dansade i blåsten. Jag skrev av cykelturen.

Istället väntade jag in att gymmet skulle öppna. Det gick rätt många timmar. Men så slog klockan 15 och snart var jag där. Jag tänkte köra benstyrka, spinning och så en powerwalk till ICAMaxi för att träffa Grabben och veckohandla. Inte heller den här planen höll.

Någonstans mellan baksida lårhöftlyft på boll och benböj med stång fick jag ont i ländryggen. Jag fortsatte med lite enbensböj i benpress och några andra övningar som inte belastade ryggen men sedan kastade jag in handduken och sket i spinningen. Not in the mood. Istället satte jag Per Morberg i öronen och gick den inte särskilt natursköna vägen till ICAMaxi.

Imorgon är det måndag och det är nog lika bra. Jag tränar bäst på vardagarna. Kanske bör jag styra om mentalt så att prestationsträningen ska ske på vardagarna och bonusträningen och lyxträningen sker på helgerna! Visst, dagens omstuvning berodde på ryggen men ärligt talat så kändes det inte alls särskit lattjo att gå till gymmet idag. Jag ville hellre köpa mig en stor godispåse med lösgodis (lösgodis lockar av någon anledning mer än annat godis trots att det är same same) och bänka mig framför en film. Planen att köpa lösgodis bestod ända tills jag kom fram till godishyllan. Men väl där så lockar det inte mer. Inget godis är liksom gott nog. Så det där med lösgodiset och filmen handlar egentligen om att jag vill åt en viss känsla – inte äta godiset i sig. Jag köpte en vaniljtvål istället.

Gamla favoritbyxor från Stadium. Och favorittröjan från Columbia Sportswear. Löpardojjorna NewBalance 1064 fick vara transportskor för dagen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Haha ”köpte en vaniljtvål istället”! Men jag känner igen känslan, att inget är gott nog när man vill unna sig något riktigt gott, och som du skriver, det är liksom känslan man vill åt. Tänk att mat är så mycket mer än bara näring för oss människor!

    Ida 2010-08-23 16:30:09 http://idapariktigt.blogspot.com/
    Svara
  • Känner igen det där att det är känslan man vill åt.. när man väl sitter där med godispåsen är det sällan lika bra som man föreställt sig.

    Ulrika 2010-08-23 09:45:05 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Bara en sån där dag alltså!

    Klart cykeln ska ha ett namn! Och klart det är en kille. Vi tjejer har en kille under oss/mellan benen, killarna har en tjej(cykel) där. 😉 Bara att hitta på ett namn som lockar för att du ska ut på tur?

    Trist att planeringen sket sig idag, men bra iaf att du insåg att det inte var godis du ville ha. Ät lite fett istället om du är hungrig. Grädde är gott 🙂

    Sov gott och hoppas på en bra och träningsproduktiv vecka! Kram

    Karin Tri RW 2010-08-22 23:42:28 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Min racer heter ”Rullis”, enkelt och bra och ganska beskrivande också. Hehe. Hoppas du haft en fin helg, nu stundar jobb för mig. Racern är pumpad och klar inför transporten dit och hem imorgon. 🙂

    Kristin 2010-08-22 22:23:11 http://knudan.blogspot.com
    Svara
  • Roligt att lösgodiset ersattes med en vaniljtvål! Spontana namnförslag på cykeln kanske kan vara Hjulis, Trampen eller Trofast??? Hoppas du får en bra vecka med lite roligare träning än idag OCH lite lösgodis.

    Mvh Pelle

    Pelle 2010-08-22 21:38:26
    Svara
  • Haha – en vaniljtvål funkar garanterat för att få bort godissuget.. 🙂

    Skämt åsido. Tycker du är grymt stark som står emot suget. Jag har samma känsla när det är lördagkväll. En lördag är inte densamma utan något onyttigt framför TVn. Kan det vara något vi fått med oss från barnsben att det SKA vara godis framför TVn? Det har kanske satt sig i benmärgen..

    Anna 2010-08-22 20:42:45 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Du skriver så otroligt klokt!
    Hoppas träningn känns bättre imorgon, man kan ju inte vara på topp jämt och det behöver man ju inte heller!

    Det där med gosiset har jag också tänkt på när jag vill ha och känner mig sugen. Jag har varit utan allt ”gottis” nu i tre veckor. Och visst blir man sjukt sugen och så kollar man där bland allt godis och inget känns bra och gott nog?! Undrar varför….tror nog att man egentligen inte är så sugen som man tror och då är det ju lika bra att hoppa över det. Bättre att köpa när man känner ett visst sug efter en viss sak 🙂 Men konstigt är det ialla fall att man vill ha just den där känslan som man får när man ska se en film och äta godis. Dock är känslan oftare bättre än verkligheten….

    Lillith 2010-08-22 19:30:38 http://-
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!