Jag ska köpa vingar för pengarna!

Idag är en sjukt bra dag! Schuukt bra! Jag känner det i hela kroppen. Idag kan jag flytta berg och idag ska jag fan cykla mer än halvvägs. Bäst att passa på när man tänker att man faktiskt kan!

Jag har redan lagt 55 ytterligare kilometrar under mina hjul och när jag svischade utför Halmstadtraktens härligaste utförslöpa hittills nynnade jag på Mikael Rickfors slagdänga samtidigt som jag tänkte för mig själv att måtte jag hålla mig på hjulen nu! Jag ska köpa vingar för pengarna och flyga ut över ängarna, sjöngs ljudlöst på mina läppar samtidigt som jag flög fram över fälten. Fast på en cykel såklart. Jag behöver inga vingar!

Cyklingen gick så himla bra idag. Det började redan innan jag kom ut. Jag kom nämligen på att jag ju hade ett par vadderade cykelbyxor i garderoben. Stort duh! Det är ett testplagg från Craft som ännu inte fått ett inlägg tillägnat sig men jag kan redan nu säga att skillnaden är som natt och dag. De är lite väl korta för min smak och resåren sitter lite väl hårt på benen – inte för att det klämmer och spänner men för att det inte är så snyggt när de liksom skär in i de mjukare delarna. Resåren i midjan var riktigt funktionell och anpassad efter att man sitter rätt så framåtböjd på cykeln. Me lajki!

Det fortsatte bra i första backen. Pigg och stark och lätt uppför. Sedan kom andra backen och då var allt som vanligt igen. Segt och knappt styrfart. Men med solen i ryggen så glömde jag snart det jobbiga. Nästa backe kom först efter typ 20 kilometer.

Mina glasögon bär snart lika många spår av döda insektskroppar som gallret på en bil som rullat mellan Stockholm och västkusten. Vad är det för fel på de där insektsdrullarnas navigationssystem? Ser de inte att jag kommer rullandes? Jag är ju en jätte jämfört med dem. När de inte krockar med mina glasögon krockar de med andra delar av mig och titt som tätt är det som om jag får en liten stöt i armen, eller halsen eller vad det nu kan vara. Då är det någon insektsjäkel som inte sett sig för och flygit in i mig med huvudet först. De borde fan inte få vara i trafiken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Insekter är kryp!

    noshorning 2010-08-12 20:39:03 http://www.noshorning.se/
    Svara
  • Sjuuuukt många skor i hallen!!!! Bra jobbat, nu blev ju jag taggad att sticka ut en runda trots att jag egentligen inte riktigt får in det. Men vad fasiken, bara att ge sig ut.

    Anna 2010-08-12 18:25:24 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Det är ju en fråga om evolution och de flugor som faktiskt hinner uppfatta att det kommer något i full fart, ja de är de som sveper med och därför inte kan föra genen vidare 😉 Och så håller det på och ingen insekt kommer någonsin lära sig!

    Är superkul med alla inlägg i träningsbloggvärlden som lovordar cykling och det är mer än en gång jag känt sug efter en racer 🙂 men jag fortsätter att drömma och trampar runt på min damcykel en stund till!

    Elin 2010-08-12 18:01:36 http://elinhanna.wordpress.com
    Svara
  • Härligt inlägg 🙂
    Vet du, efter ha läst om din nya cykel och hur ni svischat fram har jag blivit så otroligt sugen på att själv ge mig ut på vägarna! Att jag har strul med fötterna som tyvärr hindrar mig från att vara ute och springa har väl gjort sitt till :/
    Sagt och gjort, igår pumpades med visst besvär däcken på sambons cykel, som har rätt många år på nacken och visserligen är gjord för ganska grov terräng… Men jaja, det fick duga! Här skulle nästa sista semesterdagen börjas med en cykeltur! Insåg dock att cykelhjälmen skänkts bort i någon storstädning, så första stoppet fick bli en cykelaffär. Sen, iklädd störtskön störtkruka gav jag mig av. SÅ HÄRLIGT! Hade planerat en resväg som slutade vid en pendeltågsstation – så att jag skulle kunna ta mig hem igen – men när jag närmade mig ”slutet” ändrade jag mig och cyklade hemåt för egen maskin i stället! Blev kanske lite långt för en premiärtur, men what the heck!
    Funderar nu bara på vilka konsekvenser detta nyväckta intresse kommer att ha för min ekonomi framöver… Vill ju genast ha en mer ändamålsenlig cykel, gärna med en massa extra lull-lull 😀
    Tack för inspiration till vad som blev en härlig dag och kanske ett helt nytt fritidsintresse!

    Ursula 2010-08-12 17:22:55
    Svara
  • Ja vad är egentligen grejen med alla cykelbyxor som skär in i låren? För ALLA verkar göra det? Hrm…

    Erika 2010-08-12 15:54:12 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • aboslut, prova den, jag glömde dock att skriva att jag höll vikten i ena handen, den andra rakt ner, för att få lite obalans i kroppen så man får stabilisera lite mer!!går bra att köra som ”spjutvarianten” också – när man tillexempel gör utfall!!Kram

    Sofia 2010-08-12 15:29:36 http://www.traningskoll.shapemeup.se
    Svara
  • Insekterna brukar krocka med mina tänder av någon anledning (när jag cyklar), det får mig att fundera på hur jag egentligen ser ut när jag cyklar. Misstänker att jag grimaserar…. Bra jobbat och härligt flow!

    Marre 2010-08-12 15:15:11 http://marresmarathon.blogspot.se
    Svara
  • Härligt jobbat! Du ser ut som ett proffs i den där outfiten 🙂

    sanna 2010-08-12 15:06:31 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • Var glad så länge dom inte flyger in i munnen på dig! Det finns godare proteiner än just insekter 🙂

    Bra jobbat på cyklingen, jag sa ju att det skulle lätta innan veckan var över. Tänk att jag alltid har rätt 😉

    Anna (orka mera) 2010-08-12 14:53:02 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Skönt med flyt! Och usch för insekterna! Jag brukar alltid lyckas få antingen en insekt i ögat eller en i munnen när jag springer, varje gång, oavsett hur långt eller kort! och det är typ det absolut äckligaste jag vet!

    Louise 2010-08-12 14:45:04 http://uppladdningen.net
    Svara
  • Du ser ju ut som ett fullblods(cykel)proffs! 🙂

    Prralin 2010-08-12 14:44:49 http://www.prralin.com
    Svara
  • Men DUH, var ordet! Bra med cykelbrallor! 😀
    Skönt att höra att cykelflytet infunnit sig.
    Keep up the good work!

    Lina 2010-08-12 14:40:19 http://traningsprojekt.bloggplatsen.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!