Progress

Det märks att det börjar bli mycket träning nu. Jag är hungrig idag! Och jag orkade inte köra lika tungt på lunchpasset. Tricepsövningarna gick okej, men ryggträningen fick lida lite. Rygger kräver tyngre vikter och då blir det lite jobbigare. För att inta tala om uppvärmningen på crosstrainern. Benen är slut!

Cykeln var tungrullad imorse så den vill nog också ha lite vila. För det var väl inte jag som var trött? Jag som vaknade före klockan för en gångs skull, och satt på sadeln innan mjökbonden sagt god morgon till kossorna.

De första minutrarna på cykeln gjorde ont. Jag har inga skav, men baken är liksom öm. Men så efter ett tag fann jag mig tillrätta på sittbenen och det gick rätt så bra, tills dess att jag var tvungen att ändra ställning på sadeln. Då gjorde det ont igen.

Nu står cykeln parkerad på sin handduk i lägenheten och får lite vila. Den behöver pumpas! Tydligen ska man göra detta inför varje pass eftersom däcken släpper ifrån sig luft typ hela tiden. Jag måste skaffa mig en golvpump och olja till kedjan. Cykeln kräver lika mycket pyssel och omvårdnad som ett husdjur!

Ikväll kanske jag skippar träningen helt (har ju redan lyckats klämma in 3 timmar idag och har fortfarande 700 crunches att avverka) till förmån för fika med GAX-Staffan och kanske lite matshopping. Kylskåpet ekar så tomt att jag var tvungen att köpa take away från Nudelbaren på Storgatan till lunch. Sådant händer sällan när jag jobbar hemifrån.

För den som är nyfiken har jag mellan måndag och onsdag lunch lyckats cykla 15.9 mil, gjort 1400 crunches och tränat totalt 630 minuter varav 210 är giltiga i min 500 minutersutmaning. Kort sammanfattat kan jag säga att 1) utmaningen skulle ha varit lite enklare med mer cykelvana i rygg och rumpa 2) utmaningen skulle ha varit enklare om jag inte dessutom behövde jobba 8 timmar per dag 3) utmaningen skulle ha varit enklare om den inte var så gigantisk. Varför fick jag för mig att allt skulle börja på en 5:a när alla goda ting är 3?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Klart man är nyfiken på hur det går för dig!!! Heja heja, du är så jävla bra!!

    Ida 2010-08-11 20:05:57 http://idapariktigt.blogspot.com/
    Svara
  • Ja, det är fler än jag som tycker du är lite galen! 🙂 .. och modig som vågar sätta sådana mål!

    Sara 2010-08-11 16:49:58 http://wisterias.blogg.se
    Svara
  • Jag får ont av bara tanke på alla dessa mil på cykeln. Både här och där 😉 Gah!

    Jenny 2010-08-11 16:28:47 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Tänk vad skönt när utmaningen väl är avklarad och du får anledning att hitta på något nytt o galet 🙂

    Annelie 2010-08-11 16:04:21 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Ja, kika in och kolla efter en pump, den jag har kostade runt 200:- och den funkar på olika ventiler – bra om man har många cyklar. (Jag har fyra…Harkel..)

    Vadderade cykelbyxor bör du sätta upp på önskelistan, för det är guld. Smaken är som.. ja, baken, hm, men jag föredrar brallor med hängslen (bib), eftersom de går upp högre så att man slipper få glipa i ryggen mellan tröja och byxa. Jag tycker även att de sitter skönare eftersom de inte skär in i midjan… 😉

    Kika på din sadel, har du tur går det att justera sadeln åtminstone lite i ”längdled” i infästningen till sadelstolpen.
    Till att börja med åtminstone, får du klura vidare sen, om det inte räcker. 🙂

    Lina 2010-08-11 14:41:14 http://traningsprojekt.bloggplatsen.se
    Svara
  • Ja, det där med cykelvård är ju en djungel. Min cykel har fått bott inne på natten i 10(!) år och mår fortfarande rätt så bra, men det är klart, ännu bättre hade den väl mått om jag fortfarande hade varit ihop med ett ex som var cyklist.. Han nattade nog sin cykel varje natt, om den inte fick följa med i sängen… Hi hi.
    Tycker du är cool som satsar på att verkligen utmana dig själv! Inga mesiga mål här inte.

    Jojohanna 2010-08-11 14:23:11 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • ha, ha. Eller fyra eller sju!

    Sofy 2010-08-11 14:20:35 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Att bli kompis med sadeln kan ta ett tag, kan behövas en justering av längden mellan sadeln och styret för ryggens skull och kanske pyttelite ”lutning” av sadeln bakåt eller framåt efter tycke och smak.
    Och givetvis, schysst vaddering i cykelbrallorna och tålamod. 🙂

    Jag köpte min cykelpump av golvmodell med tryckmätare på Clas Ohlson och den fungerar perfekt.

    Lycka till, följer din framfart och vem vet, vi kanske ses på något lopp nästa sommar? Jag har kört Tjejvättern tre gånger så jag funderar på Halvvättern eller något liknande, men då måste jag, precis som du, upp på femton mil och nosa..

    Lina 2010-08-11 13:58:30 http://traningsprojekt.bloggplatsen.se
    Svara
  • En utmaning ska ju inte vara enkel, så du är ju helt rätt på det! 🙂 Go, go Sara! Bra jobbat på cykeln!

    Karin Tri RW 2010-08-11 13:44:53 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Äh, 3… hade varit för lätt för dig! 😉

    Jenny, Halmstad 2010-08-11 13:37:09 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Det fick du ju såklart för dig för att du är så grym!

    Louise 2010-08-11 13:24:33 http://uppladdningen.net
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!