Snygga armar

Biceps hör till mina svagaste muskelgrupper så det är inte konstigt att jag inte har några Hollywoodarmar. Lägg till en fettprocent som inte är särskilt smickrande och bevittna resultatet: mina armar ser inte särskilt tränade ut. Jag har därför definierat armarna som ett av mina problemområden, eller som någon påpekade: områden jag vill förändra och förbättra. Fokus ska ligga på målet (muskeldefinition) inte problemet (celluliter, eller vad det nu kan vara).

I det ex av Oxygen jag köpte med mig hem från Kanada finns ett program för biceps med (och ett gäng andra muskelgrupper, konstigt egentligen hur kan kan skriva om och om och om igen om samma sak…) och idag plockade jag lite inspiration från det. Programmet går ut på att variera greppet så att så alla fibrer får jobba, annars är det vanligt (i alla fall för mig) att jag varierar övningarna men inte tänker så mycket på det där med greppet.

Jag började med att köra 2 set 21:an för att vara lite varm – och lite trött – i musklerna innan jag satte igång. Jag supersettade mig igenom det mesta med 3 set och 10 reps på varje övning: curls med brett grepp i kabeldrag + hantellyft åt sidan med hantlar, curls med v-grepp i kabeldrag + axelpress med hantlar och curls med rep. Jag avslutade med 2 set 21:an igen för att kräma ur det sista ur armarna.

Det kändes som ett rätt kort pass, men effektivt ändå. Jag var otroligt trött i benen efter gårdagens benstyrka på lunchen – och nu är jag trött i armarna också… imorgon kommer jag vara dubbelt trött i armarna för då ska jag köra triceps.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hej!

    Låter bra det där… men vad är 21:an..?

    Sanna 2010-08-11 08:26:32
    Svara
  • Testa även att supersetta biceps och triceps i samma set. Förslagsvis varannan övning av varje. Jag har det motsatta ”problemet” mina armar växer bara jag tänker tanken att träna dem 🙂 Så jag får vara lite försiktig..måste ju tänka på symmetrin 🙂

    Martina 2010-08-10 21:31:15 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Sv tack så jättemycket för tipsen! Ska gå efter ditt råd så snart som möjligt! Skulle helst träna på gym men jag har inte pengar till det just nu, får köra med vattenflaskor hemma så länge haha:)

    Linnea 2010-08-10 20:25:06 http://stegdagboken.blogg.se
    Svara
  • Sofia: tack och kram!!

    Jenny: sorry, är dålig på sådant. jag har köpt min bloggdesign och har inte gjort den själv. men det finns olika teman man kan välja… men som sagt, jag ahr inte så bra koll tyvärr.

    Ulrika: skönt med normala öppettider så man kan träna som vanligt! ja, förmodligen krävs det lite träning innan man kan börja med längre distanser – så jag ska öka takten rätt så varsamt!

    Sara 2010-08-10 18:43:24
    Svara
  • Är också dålig på att variera greppen men det ska jag tänka på när jag drar igång igen med styrketräningen i höst, gymmet börjar med morgon-öppet nästa vecka efter 10 veckor med tider som inte funkar med mitt jobb…
    Gällande förra inlägget tror jag att man måste cykla många, många, många mil innan det känns bra på så långa distanser. Mitt PB just nu ligger omkring 43km men det kanske är dags att höja det, du inspirerar till det iaf!

    Ulrika 2010-08-10 17:11:53 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • WordPress får det nog allt bli! 🙂 Vet du nåt bra program för att göra en header? Är urdålig på sånt, men har all tid i världen nu när jag är sjuk… hehe.

    Jenny, Halmstad 2010-08-10 16:15:56 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Bästa Sara har en award att hämta hos mig..*ler*…..

    Sofia 2010-08-10 15:34:00 http://www.metrobloggen.se/traningskoll
    Svara
  • Jättebra tips tack! Om du skulle orka får du gärna berätta mer om de öarna. Vi vill ha det som på koh chang – lite av varje liksom.

    Ulrika 2010-08-10 15:27:23 http://colorelle.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!