Mera cykling!

Idag var cyklingen en helt annan femma. Först av allt: det var soligt ute! Igår var det höstlikt och bittert. Idag sken solen och himlen var blå. Dessutom var motvinden bara envis på hemvägen.

Planen var att cykla 50 km och det kändes faktiskt rätt så kort. Det gäller att tänka positivt på saker och ting och lura sig själv så gott det går och jag tänkte att så kort som 50 km har jag aldrig cyklat förut!

Sträckan jag cyklade gick först upp på Galgberget och sedan utför mot Wapnö och stora fina vägar. Jag tog en sväng uppåt Kvibille och hittade sedan tillbaka till Holm igen. Det är här cyklisterna samlas i Halmstad för när jag springer häromkring brukar jag se ett par och idag mötte jag två: en cykelgubbe (en äldre man med trikåer och ölmage – det finns många sådana!) och så en supersnabbing med snabb hjälm.

På ett ställe längs med vägen var det kaos. Ett gäng ungdjur hade rymt från en kohage och sprang längs med vägen: fort och långt! Ett gäng bilar stannade och vi föste tillbaka djuren åt rätt håll – sedan stack jag iväg igen. Jag skulle cykla, inte jaga kossor.

Eftersom det blev en kortis på cykeln tog jag med mig Grabben och gick till gymmet på kvällen. Jag hade noll energi i benen och stod och rullade runt på crosstrainern ett tag och kom på mig själv med att vara sömnig igen. Jag är helt övertygad om att det är luften från cyklingen som gör det!

Imorgon är en ny dag med nya äventyr. Och mycket cykling. Gah!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Ulrika: haha ja visst gör det!

    Hanna: klok tanke, ska kolla upp – tack!

    Sara: åh tack. jag gillar också bilden – men varför ser mina ögonbryn så oborstade ut? haha. men jag gillar den. att fota i bra ljus gör mycket för bilden!!

    Sara 2010-08-12 15:22:25 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Den här bilden på dig är så jädra snygg! Det hoppas jag du också ser 🙂

    Sara 2010-08-12 15:19:18 http://wisterias.blogg.se
    Svara
  • Eller så är tröttheten ett bevis på järnbrist. Jag brukar när jag får järnbrist, som är återkommande! Känna mej trött efter en tids löpning. skulle helst bara lägga mej ner på stället och powernapa. Man börjar känna igen det efter ett tag. look it up! sabbar prestationer.

    Hanna 2010-08-11 14:08:21
    Svara
  • Ja vad är det för grej det där med gubbar med ölmage och cykling – det verkar helt klart hänga ihop. För mycket fika i cykelpauserna? 😉

    Ulrika 2010-08-11 08:45:34 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Karin: haha så är det på landet!

    Erika: förstår dig! men vi tar det nästa år va?? 😀

    Sara 2010-08-10 22:48:39
    Svara
  • Härligt att cyklingen var roligare idag! 🙂

    Det blev inga 17mil för mig (etappen var i måndags), kände att det var lite långt när jag är mer än nöjd efter 6mil… Ärligt lite rädd att ryggen skulle gå av också, benen går alltid att pressa trots trötthet men svårare att cykla med en rygg som är av!

    Och framförallt så har jag semester så det får bli en annan gång! 😀

    Erika 2010-08-10 22:47:07
    Svara
  • Vad mycket äventyr du hinner med på cykelpassen! Härligt att det känns bättre, och att du behåller den positiva känslan. Cykla är kul! Och 5 mil är ingen barnlek det heller!

    Karin Tri RW 2010-08-10 22:08:13 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Susanna: mycket klok tanke. men denna sömnighet är något jag också känner igen från fjällen och där är det också galet mycket luft. haha.

    Sara 2010-08-10 22:07:45
    Svara
  • Det kan också vara så att du blir sömnig för att du nu de senaste dagarna bränt galet många fler kalorier än du brukar, och om du fortsatt att äta såpass få kalorier som du gjort tidigare skulle det kunna vara en signal från kroppen kanske om att den har svårt att orka med all träning på det begränsade kaloriintaget? Jag vet i alla fall med mig att när jag tränat väldigt mycket någon dag blir jag främst sovtrött, istället för typ hungrig eller något annat ”lämpligare”.
    Lycka till med cyklingen, roligt att det gick så mycket lättare idag!

    Susanna 2010-08-10 22:00:38
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!