Varför tränar vi inte våra problemområden?

Jag har under de senaste dagarna funderat på varför man tränar muskelgrupper och inte problemområden. Alltså, om man nu tränar för utseendets skull – vilket många gör och vilket det inte är något som helst fel med (det betyder inte att man per automatik har taskig självkänsla vilka vissa ibland får för sig) – varför skriver man till exempel upp ”biceps + rygg” i almanackan? Varför skriver man inte ”överarmarna”, ”magen”, ”höfterna”. I slutändan är det ingen skillnad, men om man kan lura huvudet lite så varför gör vi inte det?

Tre av mina problemområden, alltså områden jag skulle vilja gilla mer på min kropp, är: 1) armarna 2) låren 3) magen. Det finns fler områden jag vill gilla mer, men det finns också områden jag gillar hur mycket som helst. Och ibland när jag sitter hemma i soffan och har svårt att slita mig därifrån så står det kanske ”biceps + triceps” i min almanacka. Och det låter ju inte så himla spännande. Men skulle det stå ”Hollywoodarmar” (eller något annat man går igång på) skulle vägen till gymmet inte vara så himla lång. Förstår ni var jag menar? Genom att direkt, istället för indirekt, träna våra problemområden så påminner vi oss på en gång om mot vilket resultat vi är på väg.

Jag ska testa att träna mina problemområden ett tag. Man vet inte om saker och ting funkar om man inte vågar, eller vill, testa. Alldeles nyss tränade jag ”armarna”. Bicepscurls, hantelpress, flyes, drag till hakan, utåtlyft med hantlar och kickbacks.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Fokus på vad som eftersträvas, håller med! Du kommer nog gilla PoWorkout :o)

    GymGlam/Caroline Nilsson 2010-08-04 01:19:00 http://www.gymglam.se
    Svara
  • Gillar tanken och håller med. Ordet problemområde vill jag ändå bannlysa. Hollywoodarmar, sexpack osv, mycket bättre. Fokusera på vad man vill ha. Jag har stora problem att motivera mig själv till att styrketräna och behöver alla knep som finns. Ska fundera på om jag hittar något bra mantra som känns kul. Lycka till med ditt!

    Åsa 2010-08-02 12:39:58
    Svara
  • Det är ju självklart att det är så man ska göra för att göra styrketräning intressant för alla!
    Muskelgrupps indelning tror jag gör att många backar för styrketräning.

    linwin 2010-08-02 12:12:34
    Svara
  • Klockrent inlägg Sara! Jag hänger på experimentet. Ego-rumpa, go go go! Frågan är om konditionsträning hjälper att stärka hjärtat efter hjärtesorg. Framtiden kommer utvisa.

    Hanne 2010-08-02 11:38:18
    Svara
  • Intressant teori och jag skulle gärna få en uppdatering om det underlättar eller inte. Får mig att tänka på ett knep jag använder mig av – nämligen att räkna ner istället för upp när du gör dina set. Det är bra mycket lättare att genomföra 3-2-1 istället för 10-11-12.

    Stefan 2010-08-02 10:52:31 http://biggest-loser.se
    Svara
  • En god tanke. Själv har jag inte kommit så långt än att jag lägger upp min träning så pass, för mig har fokus varit att komma igång att träna över huvudtaget och att få ork att ta mig runt Tjejmilen… men snart ska jag börja tänka lite annorlunda tror jag.

    Camilla - BMI 36 2010-08-02 07:30:28 http://www.bmi36.wordpress.com
    Svara
  • Jag håller med! Nu tränar jag aldrig i gymmet på det sättet, men jag brukar slänga in lite ”bye bye gäddhäng” och ”OJ, så snygga rumpor vi ska få nu” etc under mina BODYPUMP-klasser, för att motivera mina deltagare, just för att jag vet att det är vad jag själv drivs av 🙂 .

    soffan 2010-08-02 00:54:46 http://soffans.shapemeup.se
    Svara
  • haha ja det låter som en helt ypperlig idé! ska testa den när inspiration och motivation tryter!

    SuperSHEro 2010-08-02 00:29:49 http://supershero.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!