Montreal

Jag är på väg till andra sidan Atlanten: Montreal och världens största fyrverkeritävling. Det är en rätt så galen tillställning som pågår hela sommaren med fyrverkeri en gång varannan vecka. Bara ett fåtal av världens bästa lag är inbjudna och Sverige är där för andra gången med ett lag på runt 10 personer med ursprung i Göteborgs Fyrverkerifabrik (i stort sett samma lag som brukade vinna på Vattenfestivalen och som vunnit SM i musikfyrverkeri i Norrköping de senaste 8 åren. Förra årets vinnande show till bl.a. Michael Jackson finns här). Det mest åtråvärda är att komma hem med en ”Jupiter” – en buckla.

Fyrverkeritävlingen anordnas på det enorma nöjesfältet La Ronde, och riggas i upp till en vecka innan det avfyras. Men så är det inte vilket fyrverkeri som helst heller. Det pågår i nästan 30 minuter och är ett riktigt konstverk som skjuts till musik (ja, på taktslagen såklart – det sänds till och med på radion!). Temat som Sverige kommer att skjuta till är ”en DJs memoarer” så det lär bli grym musik. Såhär såg det till exempel ut när Gothia Cup invigdes för någon vecka sedan.

Vad jag ska göra i Montreal är ännu oklart. Eller jo, jag ska vara där och inte gå för mycket utan istället se till att läka hälsenan.

Och så ska jag försöka dricka lite Molson Canadian på Saint Sulpice. Och få ännu en Kanadastämpel i mitt pass. Förutom Irland är Kanada det land jag besökt flest gånger och varit i under längst tid. (Psst, för er som vill jobba utomlands och är nyfiken på Kanada, så är det enkelt att få till ett arbetsvisum om man är en ”youth”, jag tror maxåldern ligger på 28 år. Det är så nära USA man kan komma!).

Jag och Grabben på La Ronde 2007

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Faaaaan vad roligt med sånna där berg o dal banor 😀 Jag vill verkligen till någon grymt stor nöjespark i USA, har aldrig varit på det 😀 Dem här i svierge är så otroligt tråkiga.. fy sjutton alltså, jag ÄLSKAR karuseller! måste dit 😀
  Fortsatt trevlig måndagskväll!

  AMANDA FALK 2010-08-02 23:17:27 http://www.amandafalk.se
  Svara
 • Annastei: jag avskyr raketer och tycker att de borde förbjudas! folk skjuter raketer alldeles för oansvarigt.

  Fine: japp, det enda med det där visumet är att de ges ut på ”first come”-basis men det är inte så himla svårt att få. jag fick 🙂 jag är hemma nästa vecka igen

  Ofelia: nä, det där var jag för 2 år sedan. men tack ändå!

  Sara 2010-07-31 00:18:45
  Svara
 • Men va fin du är i håret! Klippt? Slingor? Ha så fint i Montral!

  Ofelia 2010-07-30 16:32:45
  Svara
 • Ingen dålig upplevelse. Hoppas det kommer gå bra för laget. Det är gött att bara komma iväg, man behöver inte ha så jäkla mycket planer på vad man ska göra. Du var fin i lugg!

  Anna 2010-07-30 15:17:37 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
  Svara
 • va lustigt sara, detta kollade jag upp igå då vi pratar om att flytta till kananda.

  Du måste vara
  svensk medborgare
  18-30 år
  kunna påvisa att du ar 16.000 SEK på ditt bankkonto.

  Ha det så himla kul där borta, när kommer du tillbaka?

  fine 2010-07-30 14:47:00 http://fine.webblogg.se
  Svara
 • Haha, jag är egentligen inget stort fan av fyrverkerier, men jag klickade på länkarna, och det var ju sjukt bra! Mer musikfyrverkerier till folket, istället för det där utspridda pangandet på nyårsafton 🙂

  annastei 2010-07-30 10:12:49 http://egensvettluktarbast.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!