Not so perfect

Började med frukost på Caffe & Company: liten latte och en bit smörgås med salami och brie av ciabattatyp. Rätt så liten – vilket betyder rätt så lite damage på kaloriintaget (jag har överdrivit portionerna i tabellen eftersom det förmodligen fanns mer i mackan jag inte registrerade. Smör har jag t.ex. inte lagt dit).

Fortsatte med utflykt till Falkenberg och en glass i Träslösvläge. Valde bort de största varianterna med 5 eller 8 kulor. Valde bort de största varianterna med grädde och gräddbullar och sylt och god knows what else. Men den varma nötsåsen kunde jag inte stå emot. Inte en kula hasselnöt, en kula plopp och en kula kryddig kardemumma heller. Slängde halva glassrånet sedan – jag gillar inte rån. Det fick bli dagens lunch.

När Grabben senare tog sig en gatuköksburgare avstod jag. Klockan var 16 och det var för nära middagen. Onödiga kalorier. Jag var lite hungrig – men inte så att jag höll på att dö, eller ens tappa humöret.

När vi kom hem hamnade vi framför 2 Biggest Loseravsnitt. Hungern gjorde sig påmind igen. Tittade igenom kylskåpet och frysen och hittade en påse ekologiska rotfrukter som jag stoppade i ugnen tillsammans med lax. Tinade lite stuvad spenat och gjorde en kall krämig röra på turkisk (nej förlåt – tysk!) yoghurt och chevré.

Och så vips hamnade jag på över 2300 kalorier. Not so perfect med tanke på min målsättning. Visserligen har jag höftat med både frukosten och lunchen på Viktklubb eftersom det jag ville lägga in inte fanns, och eftersom jag inte riktigt vet vad som fanns i min macka egentligen.

Jag går inte och dör över den här dagen. Dagar som dessa finns det många av i mitt liv. Något färre när jag försöker äta bra. Rätt mycket färre när det inte är helg. Jag ville bara visa er hur det kan vara ibland.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Tack Jessica för att du kollade upp det – då var det ju inte en sådan dålig dag trots glasslunch och allt. 🙂

    Sara 2010-07-26 22:17:34
    Svara
  • En stor grillad macka med salami/chèvre på Panini innehåller 580 kcal (enligt deras sida), så då tror jag knappast att din ”ganska lilla” macka av cibatta-typ kan ha innehållit över 1000 kcal. Eller?

    Jessica 2010-07-26 22:07:59
    Svara
  • Tycker det låter väldigt lite att äta under 1500 kcal och 2344 kcal är absolut inte mycket. Jag ser det så här – de dagar du ”fuskar” ger ännu mer motivation till att äta bra framöver. Helt perfekt! 🙂

    Anna 2010-07-26 11:29:46 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Jag tror inte att din macka innehöll riktigt så mkt… Så japp, du har nog överdrivit :)! Men bättre det. Och det känns skönt att du är så mänsklig att du äter en glass till lunch :)! Kram kram

    Anna 2010-07-25 17:20:32 http://www.annoula.se
    Svara
  • Unna dig en god dag, vad gör det om ett år….
    Man ska njuta av livet ibland, försöker själv lära mig det nu

    Sara 2010-07-25 10:26:29 http://resanmotsundvikt.blogspot.com/
    Svara
  • Emilia: jag reggar på Viktklubb. Att gå ner ”snabbt” är sällan den bästa vägen men LCHF ger i alla fall snabb viktminskning i början eftersom allt vatten försvinner. Att bli av med fettet tar den tid det tar. LCHF passar dock inte alla. Lycka till!

    Sara 2010-07-25 10:22:01
    Svara
  • Hej.
    vart räknar du ut detta? tacksam för svar.
    har du tips på hur man går ner snabbast på en månad?
    är liksom rätt fast…

    emilia 2010-07-25 05:42:25
    Svara
  • Pelle: always look on the bright side of life 🙂

    Sara 2010-07-25 00:44:16
    Svara
  • Almost perfect. Du är duktig (och rolig) med kosten! Grattis till cykelköpet! Låter som ett bra val.

    Mvh Pelle

    Pelle 2010-07-25 00:38:15
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!