Mjölksyra i munnen?

Idag körde jag mitt första spinningpass på jag vet inte hur länge! Spinningglädjen dog lite när jag lämnade SATS för Form. Idag körde jag för en ny instruktör och han bjöd på bra musik och bra drag men… tja det märks vilka instruktörer han tagit intryck från – för han körde på samma stil som de andra spinninginstruktörerna på Form. Det är svårt att nöja sig med det man har på hemmaplan när man (jag) är bortskämd att köra för svenska spinningeliten! Det finns ju en anledning till varför de jag uppskattar att köra för faktiskt är desamma som kör på diverse konvent…

Innan spinningen cyklade jag i 20 minuter till Alex Schulmans sommarprogram från förra året. Jag har hört det förut men snurrade det ett varv till. Jag vet inte vad jag ska tycka om Alex Schulman. Först är han en mobbare som Kissie – och sedan är han vuxen och förnuftig.

Jag blev svettig redan på (motions)cykeln. Även om det är svalt i gymmet följer den tryckande luften med utifrån. Och på spinningen blev jag ännu svettigare. Långa ståpartier blandades med distans med bra kadens. Jag svettas som en gris men flåsar inte som en. Jag ligger precis under den nivå då hjärtat hoppar ur bröstet. Jag är nog bra att ligga på just den nivån för jag gör det ofta.

När jag lämnade spinningsalen för att avsluta med lite styrka märkte jag det. Det där konstiga som jag skrev i rubriken – det kändes som om det pumpade mjölksyra (eller någon annan syra, fast inte magsyra) i munnen. Vi har ju som små flärpar i sidan av munnen, och så en ganska stor flärp längst ner i munnen innanför tandraden. Eller, jag har i alla fall det. Det känns som att det kommer saliv när man trycker här med tungan – men när jag tryckte med tungan så kom det liksom inte vanlig saliv utan typ sur och väldigt varm saliv. Konstigt va! Vad är det?

Med konstig saliv i munnen supersettade jag på hammercurls + kickbacks med hantlar, bicepscurls i kalebdrag + tricepspress i kabeldrag, halvliggande bicepscurls + flyes och bamsecurls i cc + bröstpress i cc.

Nu när jag kom hem har den konstiga saliven upphört. Men istället har jag kommit på att det jobbigaste med att träna just nu är att duscha. Jättejobbigt!

T-shirt: Nike Rock Victorious. Tights: Röhnisch. Skor: Saucony A3.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Kan nog inte komma ihåg någon mjölksyra i munnen… Jag kanske inte har tagit i tillräckligt när jag tränat 🙂

    Carina 2010-07-23 23:48:07 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Jaså ni menar såååå från insidan av kinden, ja men det har nog alla mer eller mindre? Det är nog från spottkörtlarna. Varför det smakar olika ibland vet jag inte, men har också känt det. Det skumma är att jag får det innan ett migränanfall bryter ut… Kopplade inte att det var ”sånt” du menade.

    Jenny, Halmstad 2010-07-23 20:56:42 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Sofie: ja skumt. men nu är vi i alla fall 2 som har det, vad tror du att det är?

    Sara 2010-07-23 20:09:42
    Svara
  • Jag har också kännt den syran i munnen, men inte nu på ett tag, typ senaste 3-4 åren. Men jag känner igen beskrivningen, och när man liksom suger på insidan av kinden kommer syran därifrån, lite kallt och syrligt, konstigt fräscht, trots att det låter lite äckligt. Kan inte komma ihåg att det kom fram när jag tränade dock.

    Svara
  • Soffan: ja, eller hur!

    Jenny & Frida: det är mecket runt omkring duschande som är jobbigast!

    Ellen & ida: ja bra instruktörer betyder så otroligt mkt!

    Martina: haha ja det kanske lät lite konstigt

    Jenny: nä, det är som de flärpar man har på sidorna i munnen, men lite längre – och så går det på samma håll som framtänderna (alltså inte på samma håll som tungan). fast det kanske är tungbandet??

    Mikael: ofta har man olika maxpuls för olika sporter och ofta har man högre maxpuls i just löpning, så att inte ha lika hög puls i cykling är rätt naturligt!

    Sara 2010-07-23 12:09:21
    Svara
  • Är det jag som inte tar i tillräckligt mycket på spinningpassen men jag lyckas aldrig komma upp i lika mycket puls som vid löpningen?

    Märkligt det där med saliv/syra i munnen 🙂

    mikael 2010-07-23 09:28:55 http://montani.blogg.se
    Svara
  • Med flärpen mitt fram menar du kanske tungbandet? 😀

    Jenny 2010-07-23 08:44:21 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Haha dina förklaringar är helt underbara! ”flärpen i munnen” 🙂

    Martina 2010-07-23 08:42:43 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Jag saknar verkligen spinning i sommar. Umeå och IKSU kan skryta med bra instruktörer och bra musik. Oooh vad jag saknar dessa pass.

    Ida 2010-07-23 02:55:22 http://www.idmi.blogg.se/traningspepp
    Svara
  • Låter som ett riktigt härligt pass!! Lustigt dedär med syran!!

    Elin 2010-07-23 01:37:28 http://elin.shapemeup.se/
    Svara
  • Jag avskyr att duscha, tyvärr en anledning som får mig att hoppa träning ibland. Fast det är nog mest fixandet som är jobbigt. Duschavskyn har jag någ fått från stalltiden där det var ett evigt duschande.

    frida 2010-07-22 22:38:48 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Det är viktigt med duktiga spinninginstruktörer! Känner mig också bortskämd från mitt gamla gym Helex i Luleå. Har inte riktigt funnit lika fantastiska instruktörer som där här i Sthlm – kanske borde jag öppna stora plånboken och köpa ett svindyrt kort på Sats nästa gång… Hm.

    Ellen 2010-07-22 22:38:15 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • I know! För att inte tala om att tvätta håret… 😀 Vilka problem man har va!

    Jenny, Halmstad 2010-07-22 22:24:15 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Oj, shit vad skumt!

    soffan 2010-07-22 21:56:43 http://soffans.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!