Pilates och lite HIIT

Idag har jag frångått min träningsplan vad gäller det mesta. Det blev ingen morgonsimning. Jag skönhetssov istället. Långa sommarkvällar och tidig morgonträning innan jobbet är ingen bra kombination. Jag grämer mig inte nämnvärt eftersom jag tycker att jag får till bra träning i alla fall. Det finns mer i mitt liv än att simma 40 minuter på morgonen.

Eftersom mitt gym tar siesta mellan 12 och 16 blev det ingen lunchträning heller. Men strax efter 16 var jag där. Körde 30 minuter på motionscykel och ett gäng intervaller. 30 sekunder spurt och 30 sekunder vila. Vilotiden går snabbt – särskilt som man ska hinna trycka ner leveln från maximum till minimum och sedan upp till maximun under den tiden. Det borde finnas någon ”memory”-knapp så att man med ett knapptryck kan återvända till den senaste leveln.

Jag måste återigen hylla mina Saucony Type A3. Så sköna! Och inte ett dugg ont på hälsenan gör de heller. Jag tycker att de är perfekta gymskor även om man inte löptränar. Vet dock inte hur bra de håller för hopp och studs om man är känslig för sådant. Men skorna är ju tänkta för att hålla för studs eftersom man ska springa i dem… (?).

Efter cyklingen testade jag mitt första pilatespass på Form Friskvård. Jag har sedan tidigare kört några enstaka pilatespass på SATS men det jag körde idag var en helt annan grej. Vi använde skumrulle och elastiska band och körde inte femtielva tusen repetitioner av allt. Istället körde vi många övningar varav många kändes ordentligt i magen. Men det finns ju grejer att förbättra, minst sagt. Att ligga på den där skumrullen och balansera på ett ben är riktigt svårt, till exempel.

Tyvärr gjorde jag mig lite illa i ryggen redan i första övningen. Vi stod rakt upp och ner och skulle liksom trycka ut bäckenet åt sidan (tänk dig en sidostretch fast du trycker ut bäckenet åt sidan istället för att fokusera på att stretcha sidan). Jag tryckte på lite för bra och fick diffust ont. Jag som har ryggfobi eftersom så många i min närhet har problem med sina ryggar. Såhär några timmar efteråt känner jag ingenting i ryggan så jag hoppas alla diskar är på plats i alla fall.

Tröja: Columbia Sportswear. Tights: Nike.

(Jag har en riktigt schysst smalspegel hemma!  Om jag såg ut i verkligheten som jag gör på den här bilden skulle jag vara rätt nöjd med mig själv. Fast jag vill nog ha lite mer definierade muskler…)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Usch, jag är också rädd för att få ont i ryggen! Får ALLTID ont av yoga, däremot har jag aldrig fått ont (förutom träningsvärk i magen) av pilates. Hoppas ditt ont inte kommer tillbaka!
  Smalspegel hade jag på min högstadieskola, minns jag. Den var fabulous!

  Ellen 2010-07-16 18:54:50 http://gylleneloparskor.se
  Svara
 • Du är stark och vacker.

  MarathonMia 2010-07-15 10:48:32 http://marathonmia.blogspot.com/
  Svara
 • Snygging! 🙂
  Älskar alla dina färgglada skor som står där,man blir glad!
  Fortsätter du med HIIT kommer de där väldefinierade mukklerna dyka upp snart.

  Martina 2010-07-15 08:01:34 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
  Svara
 • älskar färgklicken med skor i hörnan. fantastiskt!

  Fine 2010-07-15 07:38:12 http://fine.webblogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!