Almost perfect

Jag har börjat regga min mat på Viktklubb igen. Visst, det är en betaltjänst och det finns andra som till exempel Hälsovakten med flera, men jag gillar Viktklubbs enkla graf för att den är just det – enkel. Den ger mig just den informationen jag behöver.

Viktklubb har en plan för mig och det är att äta 1400 kcal men den planen bryr jag mig inte så mycket om. Jag har en egen plan. Samma plan som jag haft förut när viktnedgången faktiskt funkat. Planen säger 1800 kcal + en latte, vilket faktiskt blir nästan 2000 kcal. Den där dagliga latten (som jag inte plockar ut varje dag) är viktig rent psykiskt – för mig är mat mer än bränsle. Jag vill ha kakan och äta den.

Dagens matintag har varit nästintill perfekt. Vad gäller kalorier och vad gäller fördelning av kolhydrater, fett och proteiner. Eftersom min kropp bokstavligt talat är allergisk mot kolhydrater så måste jag skära ner på dem. Jag känner inte av något ketogentillstånd när jag går ner på 6% eller lägre men är det jordgubbssäsong så ligger jag gärna lite högre. Det är enklare att äta mindre kohydrater på hösten och vintern!

Det finns 4 fel med dagens matintag:

1. För stor frukost. Visst, jag gillar tanken att äta frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattig men någon måtta får det vara. Jag hade kunnat skippa osten. Den var överflödig. Jag hade kunnat minska lite på grädden till mina skramlade ägg också…

2. Eftersom jag genast insåg att frukosten var för stor så minskade jag på lunchen. Det gjorde mig hungrig runt 17-tiden då jag skulle iväg och träna. Ett dumt no-no. Jag skulle ha bytt plats på lunchen och middagen – för då hade det blivit helt enligt kungaplanen som jag nämnde ovan.

3. Ser ni att det står 2 tsk socker som en grej jag åt? Jag råkade tappa vaniljpulverburken i keson och sådär mycket vaniljpulver blir lite bittert. Så jag räddade keson med 2 tsk socker. Det gav mig några fler kalorier och +1% av det totala kolhydratsintaget. Ingen katastrof – men jag behöver ju inte tappa vaniljpulverburken i keson varenda dag.

4. Jag åt chorizo från SCAN. Jag gillar chorizo och tycker att det är ett bra livsmedel, men jag äter gärna chorizo med bättre kvalitet. Det finns utmärkta korvar från Turkiet till exempel, men inte i kyldisken på Hemköp eller ICA Maxi Halmstad. Tyvärr har jag inte heller hittat någon KRAV-märkt eller ekologisk chorizo.

Enligt skolboken finns det fler fel. Jag äter inga mellanmål till exempel. Och så morgontränar jag på fastande mage. När jag lyssnar till min kropps signaler hittar jag varken skäl eller antydningar till varför jag skulle börja med det ena eller det andra.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • spännande att se vad du äter! jag är precis lika totalallergisk mot kolhydrater. Som en svamp….

    Fine 2010-07-15 07:33:52 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Vad menar emliscious? Jag fattade inte? :S

    Jag använder också Viktklubben. Det är lite jobbigt att skriva allting men jag gör för att ha koll på vad jag äter.
    Jag äter ISO baserad, dvs 33% fett, 33% Kolh och 33% proteiner och bara 1600kcal. Det funkar bra för mig. Men ibland äter jag mer än så.

    Tänker du gå ner i vikt?

    Lycka till!!! Kram på dig.

    PS JA, jordgubbarna måste man äta nu!!

    Coyntha 2010-07-14 18:31:31 http://www.coyntha.wordpress.com
    Svara
  • Verkligen intressant att se grafen & hur du äter i relation till hur du tränar. Hade gärna sett att du la upp fler grafer över ditt dagliga matintag, som en ny kategori eller något. Kanske inte varje dag men ett par gånger i veckan? Lycka till med allt, tycker ditt tänk låter otroligt hälsosamt för både kropp & själ! 🙂

    Jenny 2010-07-14 15:24:59
    Svara
  • Erika: 🙂 will do!

    Dessi: de tankar jag har är de som gäller mig – rent vetenskapligt så kan jag ju inget annat än det som gäller för pcos. men med tanke på hur många kvinnor som har pcos är det inte konstigt att rätt så många mår bra av kosten – samtidigt som det finns folk som mår uselt. men det är synd att det inte forskats mer på pcos, med tanke på hur vanligt det är. riktigt synd.

    Sara 2010-07-14 14:13:58
    Svara
  • Kul med lite kosttänk! Jag förstår vad du menar med kollen, är lite likadan. Jag skulle tycka det vore intressant men fler tankar kring kolhydrater och träning. Många träningsbloggar har stora fördomar om lite kolhydrater och mycket fett..

    Dessi 2010-07-14 12:35:39
    Svara
  • Du får gärna pasta in grafer i bloggen med olika goda smoothies då 🙂

    Erika 2010-07-14 11:04:36 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Em: jag hoppas du är ironisk…

    Erika: tyvärr måste jag ha kontroll på min mat till viss del, och om jag äter nya grejer så vill jag ha koll på vad det är och hur det blir i slutändan.

    Sara 2010-07-14 09:27:22
    Svara
  • Alla är vi olika och gör det som funkar bäst för just oss, det är väl det man måste inse? Sen blir förhoppningsvis alla nöjda och glada 🙂 Tänker på delar av inlägget och E’s kommentar.

    Eftersom jag kan äta det mesta och må bra ändå, men ändå äter relativt nyttigt, blir jag imponerad av din graf. Blir man inte helt kontrollfreakig till sist av att ha maten i en graf? 🙂 Chorizo är btw jäkligt gott men jag gör äggröra på lättmjölk – för att jag jämt har det hemma. Med grädde lät dock farligt gott… hrm:)

    Jag gillar ditt lattetänk! Mat är verkligen inte bara bränsle även om det är huvudfunktionen.

    Erika 2010-07-14 09:03:12 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • OUSCH
    vaddan detta? sällan du pekar ut en bloggare så negativt
    oh well- du äger bloggen- du skriver som du vill

    emliscious 2010-07-14 08:53:16 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!