HIIT

HIIT. High intensity interval training? Jag har läst om det på andra bloggar men inte fattat grejen. Det är väl som vilken intervallträning som helst. Och all intervallträning är väl high intensity?

Hur som helst, jag körde lite HIIT på crosstrainern. 25 minuter blev det – framför brittisk såpopera. Jag måstemåstemåste börja använda min iPod igen (läs: ladda med  ny musik).

Efter crosstrainerträningen blev det styrketräning. Biceps och triceps stod på schemat och jag började med 3 set 21:an. Det är en bicepsövning (med stång) där man kör 7 låga bicepscurls, 7 höga och sedan 7 hela. Jag vet inte om det är något magiskt med just 7 – annars brukar ju siffrorna 6 och 12 vara mer klassiska när man snackar repetitioner. Efter 21:an körde jag ett gäng frenchpressar och sedan supersettade jag med hammercurls + kickbacks. Sedan ropades det upp i högtalarna att gymmet skulle ta siesta så då fick jag snabba mig på och hann med ett gäng tricepspressar också…

Linne: CRAFT. Byxor: Röhnisch. Skor: Nike.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hade själv samma funderingar och luskade lite mer i frågan om vad som skiljer HIIT med vanlig intervallträning. Förklaringen jag fick var att när man kör HIIT så ska intensiteten under arbetsfasen vara mer eller mindre 100% vilket innebär att man inte klarar mer än 20-30sek per intervall. Det ska, om utfört korrekt, vara kräkjobbigt och man ska inte kunna köra HIIT längre än 10 min. Intervallträning å andra sidan är all träning med varierande tempo och intensitet.

    Andreas 2010-07-29 19:38:34 http://halsojakten.wordpress.com
    Svara
  • Vad är HIIT!? Alltså, vad är det för skillnad mellan vanlig intervall och HIIT?
    Härliga färger du har på dina kläder!

    Ellen 2010-07-13 00:51:12 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Wow, du är lika färgstark som vanligt! 🙂

    Sophia 2010-07-12 22:13:03 http://sophiastraningsglod.blogspot.com/
    Svara
  • HIIT körde jag också tidigare i löpträningen (innan jag insåg att det är soft att springa långsamt 🙂 ). Hade nästan glömt att HIIT existerade så tack för påminnelsen – väldigt effektivt!

    Svara
  • Jag körde väldigt mycket HIIT tidigare och det är grymt effektiv och rolig träning..men jobbig!
    Snygga kläder!!

    Martina 2010-07-12 19:14:05 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Härliga träningskläder! 😀 Men gud, stänger dom mitt på dagen på vardagarna? Allså har först öppet, stänger, och öppnar igen? Fan va weird, har jag aldrig varit med om innan. Men iofs, så har nog sports club också, för min pojkvän tänkte tränat där idag men var stängt 13-16…

    Jenny 2010-07-12 13:58:01 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Så fint du har matchat kläderna med skorna! 😀

    Jag gillar HIIT, det går snabbt och det känns lättare mentalt att göra det istället för intervaller (även om det nog egentligen är samma sak). Ibland gäller det ju att lura sig själv lite 🙂

    Lisa 2010-07-12 13:37:12 http://silverscreen.blogg.se
    Svara
  • Jag gillar HIIT-tanken, och antar att Insanity är en form av det… Det gav iaf resultat för mig, och det kändes kul, för annars så gör jag ju aldrig intervaller för att det är så trååååkigt.

    PS: Vad sommarsnygg du är babe!

    mary 2010-07-12 13:28:27 http://www.intothewild.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!