Söndagsångest

Jag har motat bort söndagsångesten hela dagen men den börjar ta över nu. Ändå försöker jag prata förnuft med mig själv. Det är ju faktiskt rätt så kul att jobba: jag gillar det jag gör! Dessutom jobbar jag hemifrån vilket jag trivs med. Det är enklare att träna och eftersom jag inte behöver lägga tid på att ta mig till eller från jobbet hinner jag göra så mycket mer efter arbetstid. Ändå ligger den där och surnar: känslan av att jag vill ha mer semester.

Jag har nog aldrig haft en lång sammanhängande sommarsemester. 2 veckor är det längsta jag har haft om jag tänker till. För några år sedan var jag tjänstledig i 6 veckor strax före jul och då var jag i Thailand med Grabben.

Semesterkänslan är oslagbar och jag försöker förstå varför. Är det den sköna känslan av att inte ha några måsten? Inget ansvar? Ingen press? Känslan av att inte behöva prestera? Vara på topp? Eller vad är det med helg och semester som är så fantastiskt och som orsakar blues i mitt sinne trots att jag gillar mitt jobb?

Ler ändå – när jag påminner mig om att jag gillar mitt jobb

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Inte så konstigt, att ha egen tid, ledig tid att fylla med precis det man vill är kvalité!! Sen att man gillar sitt jobb och absolut inte har något emot att tillbringa tid med det och tycker att det är skitkul är en helt annan sak. Det är ju tid som man faktiskt inte rår över.
    Ha en skön sommar Sara!!!

    Håller med övriga, du är jättefin!!

    Carina 2010-07-12 09:27:56 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Söndagsångest eller inte…du strålar som en sol Sara!

    Helena 2010-07-12 07:26:23 http://h-examino.blogspot.com
    Svara
  • Måste först av allt bara utropa; attans vad du är vacker!

    Så nu till semester och icke semester…. jag förstår faktiskt vad du menar, själv jobbar jag två veckor till innan jag kan få semester. Men jag har ett väldigt skönt jobb så det är inte den värsta stressen hela dagarna och ändå vill jag ha semester NU!

    Jag har precis kommit igång med min träning på allvar och vill väldigt gärna lägga energi på den och livet runt det sunda och fina med träningar och god hälsosam mat. Men det är att bara till att jobba på 😉

    Bondjäntan 2010-07-12 06:41:29 http://bondjantantranar.blogspot.com/
    Svara
  • Jag älskar också att ha ett jobb där man kan jobba hemifrån eller som jag gör just nu, reser runt och jobbar på olika platser i Sverige. Skulle aldrig klara av att sitta på ett kontor hela tiden, he he, den tiden kommer kanske den med till slut…

    sanna 2010-07-12 03:46:11 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!