Ont i hälsenan

Jag har till och från lite ont i min högra hälsena och det är väldigt ironiskt att ontet inte kommer från löpningen. Det började för något halvår sedan när jag körde bil mellan Stockholm och Halmstad. Vid flertalet tillfällen (typ alla?) fick jag så jäkla ont efter 30 mil. Jag körde bil i träningsskor och även om de var mjuka så tryckte hälpartiet mot  min hälsena när jag hade foten på gaspedalen. Ja, ni hör ju hur fånigt det låter!

Det onda gick över så fort jag slutade köra bil så jag tänkte inte mer på det – tills jag hade på mig ett par löparskor som kändes supersköna, men som min hälsena tydligen inte gillade. Jag fick ont i hälsenan fastän jag satt på café och drack latte!

Idag får jag ont i hälsenan ibland när jag tränar och springer. Det är ingen konstant smärta utan något som känns i vissa steg. Men jag tror inte det beror på träningen utan på att skorna ibland trycker på ett speciellt område ganska högt upp på hälsenan. Jag får inte ont av mina tygskor och när jag jämför skorna så konstaterar jag att tygskorna sitter betydligt lägre på hälen.

Hur detta ska sluta vet jag inte, men jag borde onekligen ta reda på det. Eftersom jag tidigare skrivit att jag nästan aldrig varit skadad så är det är ironiskt att jag har fysiskt ont av något som inte har sitt ursprung i träningen…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Du får se till och köra bil i tygskor i fortsättningen! Jag tycker att det är rätt skönt att köra bil i höga (rejäla) klackar, då kan man liksom vila foten på klacken när man kör.
    När jag provade löparskor sist tyckte jag att vissa skor var för låga i hälen, det kändes som att foten hasade upp och ner och sånt brukar ge mig skavsår… Men alla har vi olika fötter och behöver olika sorters skor!

    Ellen - I gyllene löparskor 2010-06-27 13:59:05 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Tack Fredrika!!! Ska öva på ett par gamla skor och se om det hjälper!!! 🙂

    Träningsglädje 2010-06-26 17:34:03 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Jag tror du bör läsa denna gamla klassiker: http://www.loparlarsson.se/content/view/45/55/

    Fredrika 2010-06-26 17:13:43 http://intothewild.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!