Var i ligger skillnaden?

Enligt rykte är sit ups Ronaldos enda(?) last. Han gör 3 000 om dagen. Herrejösses vad tråkigt. Men jag vet ju att det finns de som inte gillar muffins heller. Muffins är ju min last. Inte den enda dock.

Ultralöparen Camilla är en av de coacher som tillsammans med Martin Lidberg ska få en adept i form. Det är en kille som ska drillas. Jag har inte riktigt koll på varför eller inför vad han drillas men däremot noterade jag att flickvännen i en artikel sagt att killen gärna fick komma tillbaka med ett sexpack på magen. Och ja, det var väl något att dra på mungiporna åt eller något.

Men hur skulle det låtit om en tjej åkt på träningsläger eller boot camp och killen sagt ”du får gärna komma hem med lite mindre rumpa”? Hur skulle det låtit om en tjej åkt på träningsläger eller boot camp och killen sagt ”du får gärna komma hem med lite smalare lår”? Hur skulle det låtit om en tjej åkt på träningsläger eller boot camp och killen sagt ”du får gärna komma hem med ett sexpack på magen ”?

Hade det varit okej eller hade killen fått stå i skamvrån?

När jag var lite yngre snackades det ibland om hur killar var svin om de ville att sina tjejer skulle se ut som barbiedockor. Men hur är vi tjejer? Drömmer inte vi om en Ronaldo? Kanske inte varenda en av oss, men förmodligen många.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Bra inlägg!
    Men vilken kommentar från tjejen! Nä, jag tycker inte att det är helt okej…

    Ellen - I gyllene löparskor 2010-06-23 00:02:30 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Klart att man inte hade sagt nej till honom 😉 Men det handlar ju lite om vad som finns innanför också! Hellre en kille som är mindre snygg och riktigt trevlig än en snygg kille som beter sig som ett svin 🙂

    Vi tjejer ställer oftast höga krav på killar ang deras kroppar men vi tycker inte de har samma rätt att tycka lika dant om oss. Vilket egentligen är fel..

    Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv 2010-06-22 20:44:23 http://cheriemartensson.webblogg.se
    Svara
  • För mig handlar det nog inte så mycket om hur han ska se ut, utan mer att han ska vara nöjd med sig själv och må bra både fysiskt och psykiskt.

    Jag tror att kvinnor är otroligt duktig på denna dubbelmoral, och även när det gäller andra grejer. Jag hör tjejkompisar som nästan tvingar deras pojkvänner att sitta hemma med dem istället för att gå ut med sina kompisar men när det är omvända roller så har inte killen nåt att säga till om och om han gör det så blir det ett jävla liv.

    Bra inlägg iaf! 🙂

    Emma 2010-06-22 17:08:44 http://emmaluu.wordpress.com
    Svara
  • Det är en knepig frågeställning och du, Emliscious, jag erkänner också att jag mycket hellre vill ha en vältränad pojkvän än en icke vältränad. Men om jag visste om att jag blivit ratad för att jag inte var så vältränad som en kille önskade så skulle jag inte tänkt särskilt högt om honom. Så det är lite knepigt.

    Sara 2010-06-22 16:34:32
    Svara
  • ja du Det finns ingen rättvisa i världen 😉

    Och här kommer jag som en outsider i diskussionen och säger att jag piskar min tjej i gymmet för jag älskar när hon är fit och har rutor på magen 😉 haha! vad sjutton ska man kalla mig!? Äh jag kanske är den perfekta bilden av jämställdhet- har samma krav på min kvinna som på mig själv 😉

    emliscious 2010-06-22 16:05:52 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Ja inte blir det mer jämställt för att tjejer börjar säga sånt.. och nä, jag drömmer verkligen inte om en sån 🙂 lagom är bäst!

    Andréa 2010-06-22 15:19:29 http://[email protected]
    Svara
  • Det hade inte varit okay för en man att säga så.. Skall vi arbeta för jämställdhet så bör det väl vara så för bägge könen, kan man tycka!?

    Bra synpunkt och frågeställning Sara!

    Lotta 2010-06-22 15:11:02 http://www.fullfartframat.se
    Svara
  • Handen pa hjärtat: klart en Ronaldo är malet 🙂

    Pilla 2010-06-22 13:27:51 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • En sån tjusig ungtupp! Jag och kollegorna dreglar…

    Håller med, det hade inte tolkats likadant om en kille hade sagt samma sak om en tjej. Men killar har väl inte kommit till samma maxade ”utseendefixerings-gräns” än som tjejer. Killar är inte lika mycket objekt som tjejer – än. Sorgligt om de går samma öde till mötes dock.

    Erika 2010-06-22 13:05:20 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Huvudet på spiken!

    Anna (orka mera) 2010-06-22 12:50:30 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Det är sån härlig dubbelmoral! Bruden hade ju med största sannolikhet blivit förbannad och kastat ut honom om han fällde en sån kommentar. Det hade jag gjort. Sen hade jag ju i och för sig inte sagt så till min kille heller. Han är ju det finaste jag har oavsett hur han ser ut.

    Cathrin 2010-06-22 12:30:27 http://galenklassikern.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!