Hundringar

Jag blev inspirerad av en artikel på Runners Worlds webb att springa hundringar  tidigare i veckan och idag blev det av. Gräset var fortfarande vått från morgonens regnskur men tartanbanan på Sannarps IP var torr och över oss gassade den tidiga kvällssolen.

Intervallpasset (som jag inte hittar just nu dessvärre) går ut på att springa hundringar. 15 stycken uppdelade på 3 ”set”. Dessutom ska det vara stegrande hundringar – helst skulle varje intervall gå lite snabbare än den föregående men jag delade upp seten istället så att varje set gick lite snabbare än det föregående.

Mellan intervallerna i varje set vilade jag i ungefär 30 sekunder. Mellan varje set vilade jag ungefär 3 minuter.

Jag behöver de korta och snabba intervallerna för att göra någonting åt mitt steg. Vanligtvis springer jag med fötterna nära marken och låg hälkick – dessutom har jag ett ganska ”tyst” kroppspråk. Grabben säger alltid att jag skulle behöva springa lite obanat och med lite hinder så att jag tvingas till snabba reaktioner med både fötter och armar.

För att få till lite explosivitetsträning, tillsammans med löpskolning, avslutade vi intervallpasset med ett gäng 20- eller 40-meterslopp. Jag har svårt för tekniken när tempot skruvas upp och blir ofta både låst och spänd i hela kroppen och höften faller ihop. Det där måste jag jobba på. De korta avslutande loppen inleddes med några meters vanlig jogging, varav några meters löpning med ”aktiva” ben och så avslutande 20 meter där jag också skulle lägga till en ordentlig fartökning. Och det var just de där sista 20 metrarna som jag måste nöta in.

Vi konstaterade att det är som med skidåkning. Bättre löpteknik kommer inte med en gång trots att man vet hur man gör. Det krävs ett enträget nötande. En dag så sitter den grundläggande tekniken – då kan man börja finslipa. Öka i tempo eller uthållighet.

T-shirt: billig variant från InterSport. Tights: Casall (mina favoriter). Skor: Nike Free (jag älskar dem!)

Grabben i Adidas från topp till tå

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hm… att få upp tempot är ett mål jag har… det här verkar vara ett ”spännande” sätt. Jag tänker härmas snart! 😀

    JoHo 2010-06-20 23:48:37 http://www.snartvuxen.blogspot.com
    Svara
  • Hundringar: detsamma till dig! 🙂

    Carina: jag tycker ditt steg är fint och nätt.

    Cornelia: haha ja riktigt så var det ju inte… 😉

    Sara 2010-06-20 19:03:55
    Svara
  • Tittar in här dagligen och inspireras av dig. Men idag fick jag mig ett gott skratt när jag insåg att jag hade läst helt fel. Hund-ringar fick jag det till, och funderade ett bra tag på om man skulle springa runt runt efter sin egen svans… 🙂

    Cornelia 2010-06-20 13:47:49 http://tussitussilago.blogg.se
    Svara
  • Låter som ett bra pass. Själv har jag nog inte kört hundringar alls förutom som pulshöjande inför andra typer av kvalitetspass.

    Tror nog att jag har något liknande steg, jag kan inte lyfta på fötterna, snubblar och far jämnt ute i terrängen. Faller minst en gång vid varje pass känns det som…

    Carina 2010-06-20 12:50:32 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Hundringar..ja det var ett tag sedan jag körde det men efter att ha läst detta motiverande och inspirerande inlägg så måste jag helt enkelt lägga in det i planeringen för den kommande veckans träning! Hoppas att du har en bra söndag 🙂

    Ulrika 2010-06-20 11:06:27 http://ullisanteckningar.blogspot.comn
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!