Båstad marathon bansträckning

Jag och Grabben var en sväng i Båstad och rekade bansträckningen inför Båstad marathon. Den som vill ta sig an en utmaning ska se till att anmäla sig på studs. Snacka om backig bana!

Det börjar med uppförsbackar i 6 km, sedan några branta nedförsbackar. Efter det kommer  drygt 2 mil landsväg (en del av landsvägen är snäll och bjuder på härlig svag utförslöpa) och sedan långa raksträckor mellan potatisåkrarna. Raksträckorna avslutas med envisa uppförslut. Efter det är man i mål. Typ.

Jag har bestämt mig för att springa Båstad marathon(banan). Inte på tävlingsdagen dock. Vägarna ligger ju kvar även efter loppet så jag ska se till att ta mig an utmaningen någon dag när vädret lockar. Idag var det växelvis spöregn, växelvis duggregn. En bansträckning som i Båstad borde lära mitt pannben ett och annat!

Innan vi spanade in banan åt vi frukost (okej då, lunch – med tanke på att klockan var över 13…) på mysiga Coffee & Bakery i Båstad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • […] att springa igen trots att det är en vansinnesbana. Jag kan också tänka mig att springa banan (och slog till och med fast att jag skulle göra det förra året) – fast givetvis inte på marathondagen. Ni känner ju […]

    Båstad « Träningsglädje 2011-01-20 17:27:23 http://www.traningsgladje.se/2011/01/bastad/
    Svara
  • Tack för info Sara. Jag förstår men det spelar ju ingen roll vad man får för tid eller hur? Jag har bara sprungit sthlm marathon en gång, förra året. I år är jag inte alls lika vältränad och förberedd, har sprungit halvmaran Köpenhamn – Malmö som max (broloppet). Men visst kan man börja springa och så hoppa av om man känner att man inte orkar mer? Kanske springer jag ”bara” 2 timmar för att få se det underbara landskapet. Jag har bott i Båstad på somrarna sedan jag var 5 år gammal, nu är jag snart 28 år. Förra sommaren var vi tvugna att sälja huset vilket var en stor sorg för mig. Därför ska jag springa Båstad Maraton som en sorgeprocess, springa, gråta, gråta springa 🙂

    spring med mig!

    Charlotte

    charlotte 2010-06-21 11:12:12
    Svara
  • Soffan: haha ja det vore något!!

    Pilla: 🙂

    Charlotte: jag känner mig inte tillräckligt tränad för att springa en mara på tid, men en mara på egen hand är en annan grej. då kan man ta lite paus och behöver inte skynda sig. 🙂 om du bor i trakterna så är mitt tips att reka banan lite på förhand. mitt intryck var att det är rätt mycket uppför de första 6 km (inte konstant men i etapper) och sedan riktigt brant nedför, sedan kommer en del landsväg som är rätt snäll eftersom den lutar svagt utför. efter torekov en del raksträckor som man nog ska förbereda sig på. lite uppför på slutet också, men sedan – mååål!!! ska heja på dig med den 3 juli, jag kommer att vara där!! 🙂

    Sara 2010-06-20 20:16:28
    Svara
  • Hej Sara!

    Ska ju som bekant nu, springa Båstad Maraton. Varför springer du inte loppet utan bara banan? Spring loppet istället! Men du, när du sprungit banan kan du inte ge lite reflexioner så man vet vad man har att vänta? Du e grym!

    Charlotte

    Charlotte 2010-06-20 19:43:08
    Svara
  • hej igen Sara, jag hittade det… ballaste funktionen 🙂 me like

    pilla 2010-06-20 09:07:09 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sara,

    en fråga out of the topic – men hur fixar man koppling med like knappen till FB?

    Hare gött och lycka till på ditt fantastiska marathon

    pilla 2010-06-20 08:11:49 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Jag kanske ska anmäla mig då, är ju från och med idag nybliven löperska 😉 .

    soffan 2010-06-19 21:32:24 http://soffans.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!