1000 reps core

Jag har fastnat för 1000. Jag har betat av 1000 benreps och 1000 trappsteg bland annat. Ikväll tog jag mig an 1000 reps core. Jag ”orkade” inte gå ut, så jag gjorde något vettigt av kvällen innanför mina 4 väggar.

En stark coremuskulatur känns väldigt viktigt för mig. Det är ju grunden för allt: från hur vi sitter och står till när vi tränar och springer. På senare tid har jag märkt hur jag fått som mjölksyra i magen när jag sprungit – och det där måste jag ju fixa till såklart! Dels genom att springa mer (vältränade Sofys bästa tips för en synligt stark mage är att springa) men också genom magträning. Tränar man magen bör man också träna ryggen för en bra balans i kroppen. Och för att en stark rygg också är viktig såklart.

Så jag bestämde mig för att göra 1000 reps core. Plankan räknas i sekunder så jag lät 1 sekund motsvara 1 rep. Det enda redskap jag hade till hands (i mina föräldrars renoveringskaosartade lägenhet) var en pilatesboll, men det skulle ha gått lika bra att köra utan.

Övningarna jag körde var bland annat crunches på boll, planka på boll, benpendel, båten, rygglyft på golv och omvända crunches.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!