Cyclocross!

Jag har diskuterat med KarinTri. Det lutar åt en cyclocross. En cyclocross från märket Trek hade varit kul. Trek känns bra. Crescent ligger bra till rent prismässigt men den ser lite töntig ut. Och jag har hört att när det gäller cykling så är image everything. Det ska vara snyggt och renrakat! Det finns en Merida cyclocross som ser lovande ut också så det får bli plan b.

Men jag ska villigt erkänna att det svider ordentligt i plånboken och att jag förmodligen kommer tveka några varv till. Trek-crossen känns som en rätt bra deal. Visserligen 2009 års modell men därmed också prissänkt från 18 000 till 12 000. Men ändå: 12 000! Det är rätt många PT-timmar. Eller så är det en träningsresa utomlands (fast jag har ingen semester kvar så just det alternativet spelar ingen roll). Vad kan 12 000 mer vara? En massa galna äventyr på cykel antar jag. Hur många mil som helst på fantastiska vägar, genom fantastiska landslag i strålande solsken. Och regn och rusk och uppförsbackar. Ja ni hör ju hur det går runt i mitt huvud.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Jag fullkomligt älskar min Trek. Hmm…en cyclocross verkar ju smidigt. Saknar en cykel som jag kan köra mer på grus o ojämna vägar. Racern gillar ju inte det direkt 🙂 Lite sugen på att köpa en mountainbike, vill kunna cykla i skogen även om jag älskar landsvägscykling. Omväxling förnöjer!

    Malin 2010-06-23 13:58:44 http://www.healthandliving.blogg.se
    Svara
  • I början av veckan skulle alla köpa fivefingers. Nu ska alla köpa racercykel. Vad är grejen med att ha en jättedyr cykel med pyttesmala däck?
    Hihihihihi, nä men den ser jättefin ut! Och bra deal också iom att det är fjolårsmodellen. 🙂

    Ellen - I gyllene löparskor 2010-06-16 22:08:16 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Även jag har funderingar på en cykel… Vill ju inte heller ha en dålig billig cykel utan betalar gärna lite mer för att få en bra. Men plånboken har en gräns…

    Så det är en cyklocross som gäller… Ska jag komma ihåg när det är dags. Ska bli intressant att se vad du väljer till sist.

    Carina 2010-06-16 12:57:26 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • hahaha… För mig är 12.000 kr just nu tapeter och golv ;)! Men köööör! Ser fram emot cykeläventyr här på bloggen!

    Anna 2010-06-16 07:05:26 http://annoula.se
    Svara
  • Jag tycker det är ett väldigt bra val av cykel Sara! Cyclocross är mkt bättre än hybrid, hybrider ser snygga ut men är mer än snygg hoj att köra till jobbet i min mening. Du kan både köra landsväg och offroad men en cyclocross.
    Dessutom är det lite hett- en trend som är på uppåtgående och en disciplin som är stor i Europa. Jag har inte kollat närmre på cykelnovan men det låter som ett bra pris med fjolårsmodellen. Jag vet inte om det är samma komponentgrupp växlar/drev på rakt i genom- det är att föredra men inget absolut krav. Trek är ju ett ganska dyrt varumärke om man jämför med andra varumärken – men som sagt- iom det är en -09 så kringgår ju du det!

    Mycket nöje, det kommer nog passa dig perfekt med cykling!

    Magnus 2010-06-15 23:32:43 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Jag är säker på att jag vill köpa den nu. Nu gäller det bara att själva köpet funkar också, med rätt storlek och att det är kvar i sortimentet och allt det andra! 🙂

    Ser fram emot att cykla med er andra när jag väl har en!!!!!!

    Sara 2010-06-15 17:07:25
    Svara
  • Jag har en kompis som är cykelfantast. Jag kan ingenting om cyklar så jag vet inte vad det är för cyklar hon har, förutom att märket heter De Rosa, men det jag vet att hennes ena cykel kostade 80 TUSEN och den andra, ”reservcykeln” eller nåt, kostade 50 000. Allt är relativt, slå till du på en ”billig” cykel 🙂
    Och nej, 12000 känns inte billigt för mig, men jag ville bara sätta saker i relation så du får mindre ångest 🙂

    Miss Agda 2010-06-15 16:41:28 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara
  • Jag köpte min Nishiki racer för 3000, väldigt begagnad dock typ 10 år men hade kostat över 30 000 när den köptes och den är väl bevarad så kändes som en bra deal, speciellt med tanke på hur mkt jag har använt den… Efter Tjejvättern har det inte blivit många mil. Det kanske dock har att göra med att den inte så snygg, image är obefintlig så en dyrare kanske hade lönat sig i cykelmil… Hmmm, poängen skulle va att jag gillar Nishiki även min city cykel är av samma märke, kvalite!

    Din Trek verkar vara ett bra köp hursom! Kan du cykla Gbg-Halmstad hur mkt som helst sen!

    Och om du inte köper fler skor i år så har du snart fått ihop till en cykel… 😉

    Erika 2010-06-15 14:57:40
    Svara
  • En cykel är så mycket mera värd än några PT-timmar…. Klart du ska köpa en jagare… Nu kan du ju cykla till Stockholm framöver….

    Den här är inte fy skam heller…

    http://happymtb.org/2009/04/20/nishiki-cross-road-mangsysslaren/

    Calle 2010-06-15 14:48:44
    Svara
  • Sofy: har inte koll på mtb-priserna faktiskt… så kan inte jämföra…

    Erika: hmm, bra fråga. det är väl däcken som skiljer? sätter man på racerdäck blir det en racer. eller? det där får nog ett proffs uttala sig om, eller så gör jag det när jag frågat ett proffs. 🙂

    Mela: tack för input. nu är jag ännu mer säker! 🙂

    Grabben: det där har jag glömt bort. dessutom stod jag still. med cross/racer åker man ju snabbare….

    Sara 2010-06-15 13:50:57
    Svara
  • cykel eller PT-timmar, det är frågan det! cykel svider kanske inte bara på kontot, förra gången sved det väl på armen!

    Grabben 2010-06-15 13:44:53 http://snabbafotter.blogspot.com/
    Svara
  • Klart du ska ha en Trek! Jag håller med Karin, när det gäller cykel får man det man betalar för. Och en cyklocross kan du lägga mer pengar på än nåt annat eftersom du kommer kunna använda den till mycket mycket mer – en mtb är ju lite begränsad där, kul i skogen, inte så kul till jobbet… Jag har Kona rakt igenom i min cykelpark, gillar, men de rostar lite väl lätt tycker jag, och är lite stötkänsliga, lacken chippar gärna. Om jag hade köpt ny cykel, idag, så hade det varit en Trek!

    Mela 2010-06-15 13:41:09 http://www.sveanutrition.se
    Svara
  • Fiin! Påminner om min men utan bockstyre 🙂 Hur definieras en cyklocross? Alltså vad skiljer den från racer och vad skiljer den från en hybrid. Jag har blivit cykelfanatiker helt klart…

    Erika 2010-06-15 13:14:19 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • bockstyre – det nya svarta? Jag som ska köpa mountainbike har satt min gräns på 8000… ha, ha!

    Sofy 2010-06-15 13:11:27 http://www.uppochhoppa.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!