La Neta

Okej, det är lite off topic men eftersom ni ändå sitter där och läser vill jag passa på att tipsa om Stockholms bästa snabbmatställe. Så har nämligen La Neta beskrivits i en tidningsartikel som prydligt hänger hänger på väggen på Barnhusgatan i La Netas lilla källarutrymme.

La Neta är ett ovanligt snabbmatsställe för att vara Stockholm. Mexikanskt i grunden, och med de rätta ”mexikanska smakerna” enligt många. När man går nedför den lilla trappan under skylten som varnar för att man inte ska slå huvudet i taket så är känslan väldigt osvenskt. La Neta påminner mig snarare om New York. Och det gillar jag. Inte så himla uppstyrt och organiserat som det burkar vara här hemma.

Menyn som hänger i taket är på spanska och jag fattar ingenting. Tjejen bakom disken pratar engelska och jag gissar mig fram till vad jag vill ha. Maten serveras på färgglada plasttallrikar och jag beställer in 3 olika små tortillas med spännande smaker. Det är inte som det här mexikanska stället jag hajpat, men så serverar La Neta snabbmat också. Det är gott, det är enkelt och det är riktigt bra!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag älskar mexikansk och tex-mex mat efter några besök i Texas och det är oerhört svårt att hitta bra mexikansk mat i Europa. Tyvärr så har vi svenskar gjort vår egna variant där salsa mest smakar ketchup.
    Men La Neta är det bästa jag har fått i Europa efter ett mexikanskt ställe i Berlin. Roligt att Sthlm har fått ett så schysst matställe och hade jag bott i Sthlm hade jag antagligen ätit på La Neta varje dag =)
    Jag hade gärna sett lite tostadas och cheese enchiladas också men annars så är menyn trevlig =)

    Dunceor 2010-06-10 13:56:38 http://dunceor.wordpress.com
    Svara
  • Men Herre Gud Sara!!! Du har kommit till himlen!! Nu kan du säga att du har ätit äkta tacos!!
    La Neta är en ”taqueria” (Taco ställe) som finns överallt i Mexico. De där tortillas är gjort med majsmjöl!!
    Vet du vad ”neta” betyder? Det är en slang… ordet finns inte på riktigt på spanska, men vi säger så… och betyder: !äkta!
    Vad glad jag blev att du har varit där och smakat min mat!!
    Jag har varit i La Neta… Du kan läsa om när jag var där och åt och åt och åt!!

    http://coyntha.wordpress.com/2009/08/20/la-neta/

    Plasttallrikar är enkla! Maten i Mexico kan vara enkla! Vi från Mexico är enkla!!
    Visst är det skillnad mellan tex-mex tacos och äkta tacos?? Mums!!

    Imorgon, kommer de att visa premiär matchen på en stor skärm i La Neta. Det är Mexico som spelar första matchen!! Man dricka en äkta öl också!!

    Gud… vad jag saknar mitt land!!
    Kram kram!

    Coyntha 2010-06-10 09:08:38 http://www.coyntha.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!