Piloxing

Jag har precis varit och testat nya klassen piloxing. Det är en rykande färsk träningsform som utvecklats av svenska Viveca Jensen och som just nu håller kändisarna i Hollywood i form.

Piloxing beskrivs som en blandning mellan boxning och pilates men jag skulle vilja säga att det är en blandning mellan dans och boxning med en hel del pilates inblandat. Eller egentligen en väldigt modern form av funktionell aerobics (fast tänk bort de förlegade klassiska aerobicsstegen). Jag kan nog hålla och beskriva piloxes i evigheter och jämföra med diverse andra gruppträningsklasser för ja, man känner igen mycket av innehållet i klassen – men sättet det kombineras på är nytt. Och riktigt roligt!

Viveca beskriver att magträningen går som en röd tråd genom klassen, både vad gäller till exempel pilates och boxningen och att hon ville ha en klass som tränar både det mjukt sensuella och det hårda starka. Pilates och boxning (och dans) i ett således!

Klassen är en högintensiv klass som körs utan skor men med mycket hopp, studs och slag. Det konditionskrävande kombineras med en del pilatesinslag som bränner i benen. Klassen andas glädje och Viveca är en riktigt grym instruktör som förmedlar känslorna med ögonen. Hon leverar klassen på ett fulländat sätt så det ska bli roligt att testa piloxing för någon annan för att få en bättre bild av hur klassen är ”i verkligheten” när den lanseras på träningsgolven runtomkring oss. Kanske blir det på Sats – där vi provtränade idag. Då är det bara att gratulera alla SATS-medlemmar! På mitt gym i Halmstad har de precis tagit in dansklassen Zumba. Känns sådär i jämförelse.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Piloxing startar på SATS 30 augusti 🙂 Enjoy!

    Fredrik 2010-07-31 12:18:10
    Svara
  • […] som ledde klassen på Form gjorde det grymt bra. De skulle kunna sätta tänderna i en Piloxing-klass och göra det med bravur om man ser till sättet att […]

    Zumba!! | Träningsglädje 2010-06-23 20:20:23 http://www.traningsgladje.se/?p=8666
    Svara
  • Sara! Behöver din hjälp 😉 Du är alltid så påhittig och fiffig. Jag behöver en utmaning! Upptill mina 3 styrkepass/vecka i gymmet. Jag har 50 dagar kvar till semestern, vill göra nåt 50 50 50!

    Kan bara komma på att jag ska springa 50 km (visst, inte mycket men ändå). Kanske skulle jag köra 50-40-30-20-10 eller nåt sånt. Hmm. 50 km springa, 40 st morgonpromenader, 30 av nåt annat osv. Det kanske kan funka. Har du något tips?

    Jenny 2010-06-09 08:41:38 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Jag tränar på SATS och tycker generellt att de är seeega med nya grejer – tex cross-fit eller annan rolig funktionsträning. Vore kul att testa detta, jag gillar blandningen av sensuellt och hårdkörning – tex stripchair eller poledance. Det är så sällan vi svenskar får chansen att skaka lite rumpa:)

    Katten 2010-06-09 08:30:48 http://stockholmkat.wordpress.com/
    Svara
  • Vill också testa 🙁

    En en gång som man får vara lite avundsjuk på er som bor i Stockholm

    Mattias Ögren 2010-06-09 00:32:36 http://www.functionalfitness.se
    Svara
  • FrökenPe: vi får hålla tummarna

    Jessica: äsch då

    Sofy: ja, mycket av min hyllning var just till Viveca. hade kanske tyckt annorlunda med en annan instruktör? eftersom jag inte dansar så kändes detta som en kul dansklass. dansar man mer frekvent så kanske inte detta var lika mkt dans som jag uppfattade det? 😉

    Sara 2010-06-08 23:40:48
    Svara
  • ha, ha, jag trodde nog inte att du skulle hylla så mycket! kul att du gillade det! Jag gilalde det ju också – men tror att mycket av det hela var det blonda grymma energiknippet på scen…

    Sofy 2010-06-08 23:36:20 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Fasiken vad kul att du gillade. Hade gärna varit där med o testat men jag körde en rykande färska Body Pump.

    KRAM
    J

    Jessica 2010-06-08 23:21:03 http://www.jessicaclaren.com
    Svara
  • oj vad spännande det lät! alltid roligt med nya träningsformer. Hoppas att det kommer till Norrland så småningom också 🙂

    frökenPe 2010-06-08 22:53:09 http://www.frokenpe.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!