El Centro

Jag och Grabben gjorde rätt ordentlig research innan vi åkte till New York. Det var särskilt bra café- och restaurangtips jag var ute efter. Bloggen Ett annat New York är en favorit sedan ett halvår tillbaka, och Sofi Fahrman följer jag också utifrån en NY-synvinkel. I övrigt har vi laddat hem rätt många onlineguider från t.ex. Aftonbladet och tagit med oss ett gäng tips från resetidningar som Escape med flera.

Men det är inte alltid guiderna har rätt. En restaurang som vi bokade utifrån en guide visade sig numer vara en helt annan och ett lovande cupcakeställe existerade inte alls. Och ikväll fick vi svart på vitt att det finns fantastiska matställen som inte finns med i guideböckerna. Det finns helt enkelt för många riktigt bra ställen i New York för guiderna!

På 9th avenue/58th street ligger ett Mexikanskt guldkorn som heter El Centro. Det är helt klart den bästa matupplevelsen i New York hittills! Billigt var det också vilket verkligen ger stället full pott alla kategorier!

El Centro är lika livligt och högljutt som det är fullsatt men det passar ställets personlighet och ger det charm. I de öppna fönstrena som vätter mot gatan och borden utanför hänger kreativa kungakronor och i taket hänger lampor av Coronaflaskor. Inte sådär dammigt tacky som det ibland kan vara, utan mer contemporary och modernt.

Borden står tätt intill varandra men det stör inte. Ljudvolymen är såpass hög att man inte hör vad bordsgrannen säger ändå. Portionerna är stora och smakerna så långt från TGIF-burriton man kan komma. Jag drack drinkar på muterade margaritas och  Grabben höll sig till sina sedvanliga caprinhias. När sedan notan kom skrattade vi hela vägen hem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • […] plats i allmänhet, och El Centro i synnerhet. Jag har skrivit om den här mexikanska restaurangen förut, och jag gör det igen. För när hajpade ställen är rätt mediokra i sin prisklass, så är det […]

    El Centro, Hell's Kitchen - Träningsglädje 2014-04-24 08:08:50 http://www.traningsgladje.se/2014/04/el-centro-hells-kitchen/
    Svara
  • […] plasttallrikar och jag beställer in 3 olika små tortillas med spännande smaker. Det är inte som det här mexikanska stället jag hajpat, men så serverar La Neta snabbmat också. Det är gott, det är enkelt och det är riktigt […]

    La Neta | Träningsglädje 2010-06-10 07:30:39 http://www.traningsgladje.se/?p=8333
    Svara
  • Mmmm så GÖTT

    Emmas Form 2010-06-01 20:38:28 http://emmasform.blogspot.com
    Svara
  • Vad underbart ni verkar ha det!

    För övrigt- grymt bra blogg, fortsätt 🙂 lite roliga recept önskas!
    Må så gott!

    lina 2010-05-29 21:17:58 http://jagochlina.blogg.se
    Svara
  • Om ni har tid och kvällar kvar – testa Pearl oyster bar. Fantastiskt bra till humana priser – ingen bordsreservering.
    http://www.pearloysterbar.com/

    anna n 2010-05-29 17:43:50
    Svara
  • Schysst hak! Du får skriva en egen NY-guide utifrån dina matupplevelser!

    mary 2010-05-29 15:59:26 http://www.intothewild.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!