Löpning på Österlen

Vi vaknade till dimma som steg upp ur myllan men öppnade dörren till strålande solsken några timmar senare. Efter världens största frukost med frukt och bär och allt annat möjligt hälsosamt beslöt vi oss för en lugn dag med löpning upp till Ales stenar och vidare genom några kohagar med stup och hav på ena sidan och böljande kullar på andra. Vi släppte lös mitokondrierna uppför en backe och bedårades av utsikten.

På eftermiddagen tog vi bilen genom Österlen med Kiviks lilla råa som slutdestination. Vi upptäckte små små grusvägar och blickade ut över rapsfält i mängder. Väl i Kivik åt vi lunch på sushi och pajer, men allt var raw food style. Ett fantastiskt smultronställe som bjuder på det där lilla extra som inte finns på så många ställen!

Sedan bested vi Stens huvud med tillhörande nationalpark. Vi tittade ut över Skånes landskap åt alla håll och vandrade över stock och sten. I en solglänta hittade vi en äng med äppelträd som vi sprang igenom hand i hand som fick bli en symbol för hela helgens äventyr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • tack för era kommentarer! österlen rekommenderas varmt!!

    Therese: all ensidig träning bör nog varieras, inte minst för att man förmodligen tröttnar på att jogga varje dag. variera med powerwalks och med olika typer av löppass, t.ex. intervaller, långpass, snabbdistans, backar etc. om du är en van löpare kan du ligga på en hög träningsdos men annars bör man ta det piano i början eftersom leder och sådant ska få chans att vänja sig. 🙂

    Sara 2010-05-25 02:16:31
    Svara
  • Åååååå, drömfiket, så grymt att toppa er resa med ett besök där också. Jag beställer hem lådor med mums därifrån (www.ravarubutiken.se), följer deras blogg (http://kivikslillaraa.blogspot.com), men har inget besök i sikte alls och det suger!

    Mikkan 2010-05-23 21:23:43 http://njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Åh va härligt.. Österlen är ju så vackert!

    Jonna 2010-05-23 19:08:18 http://jonnastraningsdagbok.blogspot.com
    Svara
  • Hej!
    Jag är en trogen läsare som verkligen Älskar din blogg! Härlig energi och inspiration 🙂
    Jag undrar om man kan jogga varje dag? och ha en vilodag i veckan?

    Therese 2010-05-23 18:52:20
    Svara
  • Det ser så vacker ut! 🙂

    Lisa 2010-05-23 14:51:55 http://silverscreen.blogg.se
    Svara
  • Fantastiskt vackert! Svårt att förstå att det är i Sverige ens!

    Keron 2010-05-23 12:56:51 http://keron.blogg.se
    Svara
  • Det där ser ju fenomenalt trevligt ut! Fast så långt hade jag aldrig orkat springa. Dessutom får jag prestations-panikångestattack när jag springer i grupp. Det är dumt.

    Sara 2010-05-23 09:40:03 http://wisterias.blogg.se
    Svara
  • Vilket underbart alternativ till Göteborgsvarvet som resten av Sverige svettade sig igenom igår. Fantastiska bilder! Blev sugen på precis en sån där härlig löptur med tillhörande fika! Men måste återhämta mig från mitt livs värsta varv först…

    Anna (orka mera) 2010-05-23 07:29:24 http://blogg.piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!