Test: CRAFT Elite Run Jacket

Under snart ett år har jag och några andra bloggare testat en del plagg för Craft. Vi skriver precis vad vi tycker om dem här på bloggen (ärlighet varar alltid längst) och så skickar vi en utvärdering till gänget på Craft med våra åsikter och synpunkter: det vi tycker är bra och det vi tycker kan bli bättre. Under några veckor framöver fortsätter testandet och denna vecka har vi testat Craft Elite Run Jacket.

Jag har fått äran att testa en riktigt snygg jacka. Jag älskar vitt trots att det är bland det mest opraktiska som finns. Vita jackor kräver löpning utan make up, annars blir det inte så snyggt. Särskilt inte när jackorna har krage. Craftjackan har inte så mycket till krage att prata om, och jag saknar det lite. Krage känns skönt!

Jackan är inte gjord i typisk vindprasselmaterial. Den känns mer som en tunn funktionströja, fast gjord i olika material. Tunt och mjukt mitt på ryggen, och med lite mer regnskydd framtill och på armarna. Gedigen, är mitt samlade intryck.

Det som är praktiskt är den lilla fickan snett baktill. Äntligen en jacka utan ficka rätt på bröstet (bra på killar, jäkligt klumpigt på tjejer) eller rätt på magen (det blir väldigt skumpigt med exempelvis en telefon där). Vad de svarta små strecken är bra för vet jag inte, men det kanske tillför designen på något sätt. Fartränder?

Jackan känns något tight jämfört med andra jackor från Craft i samma storlek. Jag har inte riktigt kommit undefund med om den ska vara tightare? Den känns ju stretchig så ja, kanske? Rörelsefriheten är fortfarande maximal tack vare långa armar och extremt figursydd passform (jackan är till exempel insvängd i midjan och längre där bak). Vill man springa i kroppsnära plagg är jackan toppen. Vill man ha något löst och ledigt är den mindre bra, men då får man kanske gå upp en storlek. Å andra sidan kanske jackan tappar lite i funktionalitet då?

Ett halvt minus får jackan för att den är lätt genomskinlig. Den är vit och materialet är tunt. Det syns med andra ord rätt rejält vad man har under!

Jag ger jackan 5 poäng av 5 möjliga (ja, 4.5 måste ju avrundas uppåt) av det skälet att är jäkligt bekväm till både passform och funktion. En proffsjacka för en löpare som faktiskt vill ha samma egenskaper som proffsen. De egenskaper man efterfrågar på träningskläder har nämligen inte ett dugg att göra med hur fort man springer enligt min mening.

Alla mina Craft-tester hittar du här

Vill du veta vad de andra testbloggarna tyckte? Läs mer på:

Spark i Baken

Snabba Fötter

River Springer

Karin Tri

Upp och Hoppa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Tycker craft är något mindre i storlekarna på kläderna än andra märken.. Men det kanske bara är jag som inte insett att jag borde ha en större storlek… 😛

    Emmas Form 2010-05-14 21:37:43 http://emmasform.blogspot.com
    Svara
  • Grymmesnygg!! Vitt är tyvärr inte någon helt perfekt färg för klantsoffan, men å andra sidan så springer jag ju inte heller… 🙂

    soffan 2010-05-14 11:40:04 http://soffans.shapemeup.se
    Svara
  • Jag har spanat in och suktat efter den där jackan ett bra tag… Kanske måste bli en investering inför sommaren…

    Trevlig helg på dig!

    Erika 2010-05-14 09:52:32
    Svara
  • Tycker den ser grymt snygg ut i varje fall! 🙂

    Jenny 2010-05-14 09:04:36 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Har sett den där på några löpare och den är grymt snygg. Tyvärr är nog mitt löparjackeförråd fyllt fram till 2012. 😛

    mary 2010-05-14 08:12:37 http://www.intothewild.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!