Naturlig hår- och hudvård

Jag har blivit rätt så noga med vad jag stoppar i mig. Jag anstränger mig för att välja ekologiska och närproducerade varor, från kött till grönsaker, men har inte förrän nu tänkt på vad jag använder i mitt övriga liv. Jag har inte gjort särskilt många val vad gäller kläder och skor ännu, det erkänner jag, men å andra sidan har jag ett rätt litet konsumtionskonto vad gäller kläder. Däremot har jag precis fått upp ögonen för vad jag applicerar på kroppen: smink och cremér. Det känns minst lika viktigt som vad jag äter och dricker.

Jag skrev tidigare ett inlägg om detta och fick ett mail från en tjej som heter Jessica. Hon var precis i färd med att öppna sin webshop som är fokuserad på naturliga hudvårdsprodukter som hon gör själv: Tistelns hudvård. Jag fick testa några produkter av henne: ett sportschampoo och balsam för de som tränar mycket, en body lotion en dagcréme och en ögongel.

Innan jag berättar vad jag tyckte om produkterna vill jag erkänna att jag är en sådan som älskar förpackningar. Jag tycker att tanken på gröna, ekologiska och naturliga alternativ är skittråkigt just för att jag gillar det glammiga och det lyxiga och det glittrande. I min värld går de två inte ihop. Och nej, produkterna från Tistelns hudvård ser inte ut så mycket för världen – men innehållet är riktigt, riktigt bra och det är dags att se över mina egna värderingar!

Jag har använt schampot (som återfuktar och lugnar) tillsammans med balsamet och jag vet inte vilken produkt det är som är riktigt bra av dessa men mitt hår som i vanliga fall är väldigt frizzigt blir lugnt och följsamt. Och dessutom är jag helt kär i doften på balsamet som ger mig en känsla av kardemumma och orienten. Jag har genast tjatat på Jessica om att ta fram en body lotion med samma doft.

Min absoluta favorit är dagcrémen (som jag använder även som nattcréme). Känslan är som ett riktigt bra serum! Crémen innehåller bland annat trollhassel som är sammandragande.

Anledningen till varför jag pratar mig varm om Tistelns Hudvård i det här inlägget är för att jag ärligt och uppriktigt gillar produkterna. Hade jag haft Träningsprylar igång  hade ni kunnat köpa dem där till kanonpris – men nu kan ni köpa utvalda produkter till kanonpris direkt hos Jessica istället. Fram till den 23 maj har hon sänkt priset på ett gäng produkter och mitt tips är faktiskt att köpa en produkt eller två och testa naturlig hudvård.

Här kan du läsa vad Jessicas produkter innehåller eller inte innehåller (och varför). Inga hormonstörande parabener alltså. Inga mineraloljor som egentligen är en biprodukt vid bensinproduktion. Inget collagen från bindväven på spädgrisar, kalvar eller aborterade foster. Inget aluminium som kan ge hjärnskador. Istället använder Jessica kallpressade vegetabiliska oljor, örter, bivax och eteriska oljor som kroppen känner igen och kan ta upp.

Jag är medveten om att detta är ett extremt säljande inlägg. Men jag tycker att produkterna är bra och jag tycker det är viktigt att vi får upp ögonen för vad vi applicerar på huden på samma sätt som vi har blivit medvetna om vad det är vi stoppar i munnen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • […] kom en liten överraskning till mig häromdagen. När Jessica på Tistelns Hudvård för första gången introducerade mig till hennes ekologiska hudvårdsprodukter blev jag förälskad i doften av balsamet. Det doftade kardemumma och lite orientaliskt. Jag […]

    Ekologisk hudvård | Träningsglädje 2010-06-02 12:44:47 http://www.traningsgladje.se/?p=8176
    Svara
  • Aha, då är jag med. Tack för svar, Jessica!

    Lisa 2010-05-11 08:50:19
    Svara
  • Lisa: Jag har än så länge ingen duschkräm i sortimentet. Det beror på att innehållet är egentligen precis samma som i ett schampo med lite extra dofter tillagda. Jag kommer att lägga upp fler artiklar efter hand så om efterfrågan finns på en duschkräm så kan jag göra en sån.

    Mvh
    Jessica Malmberg

    Jessica 2010-05-11 07:34:46
    Svara
  • Blev jättenyfiken på produkterna! Men jag hittar ingen vanlig duschkräm. Finns inte? Annars fanns ju det mesta för ansikte, kropp och hår 🙂

    Lisa 2010-05-10 17:46:46
    Svara
  • Kul att få tips om nya produkter man är intresserad av och kanske några extra beställningar är till god hjälp för den som är i början av sitt företagande. Så varför inte sprida lite god reklam 🙂
    Även jag slår ett slag för Weledas produkter. Bland Urtekrams produkter kan man också hitta ett och annat.

    cecilia 2010-05-10 12:08:05 http://mittvaltjejerna.web.pin.se
    Svara
  • Tycker också det känns bra och kul läsa ärliga recensioner, finns liksom ingen anledning att ljuga, känns som att affärerna propagerar starkt för just deras märke osv. Ska ta mig en titt 🙂

    Ha så skoj ikväll, hoppas vädret blir bra!

    Jenny 2010-05-10 10:37:51 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Madeleine: ja det gör vi!

    Annika: ska spana in Weleda också!

    Fummelfot: ja jag tycker det är svårt. jag har ingen aning om vad som är dåligt och vad det heter på olika språk. att fråga någon expedit är värdelöst, de har oftast noll koll eftersom de inte har kunskapen eller är intresserade av den. de kan ha stenkoll på den senaste produkten från Chanel eller vad det nu kan vara men bara enligt vad den senaste marknadsföringen säger. kan tipsa om bloggen naturligtsnygg (googla det) också. grym!

    Sara 2010-05-10 09:19:43
    Svara
  • Jag tycker det är jättebra att det kommer upp såna här recensioner now and then. Det är sjukt förvirrande att gå i affärer och försöka välja och egentligen inte veta någonting. Jag är dessutom lite nojig över att om jag frågar en expedit av något slag så kommer de bara att vilja sälja, vilket inte är helt ologiskt, men jag vill ju faktiskt veta om produkten, objektivt jämfört med andra. Så, hjälpsamt inlägg, tack för det. 🙂 Hoppas din vecka blir grym! 🙂

    Fummelfot 2010-05-10 09:16:08 http://fummelfot.blogspot.com
    Svara
  • Jag kan tipsa om Weleda. När jag åkte till MonteGordo förra våren fick jag tipset om Weledas duschkräm, bodywash – finns i olika dofter men jag gillar citron. Anledningen till att jag köpte den var att den innehåller sesamolja vilket gör att du inte torkar ut huden och med tanke på dusch x 3 om dagen där nere så var den verkligen super! Har inte torkat ut sen dess! Använder även deras Birtch Scrub – helt suverän. Finns i hälsokosten, ica, coop… Det var inte förrens efteråt som jag insåg att deras produkter är ekologiska….. www.weleda.se
    Lycka till!

    Annika Knober 2010-05-10 09:01:39 http://www.annikaknober.blogg.se
    Svara
  • Bra där! Folk tenderar att glömma att det spelar roll även vad vi sätter PÅ vår kropp. Ses ikväll!!

    Fitnesscoachen 2010-05-10 08:45:09 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!