Man blir bra på det man tränar

Idag har jag kört spinning för första gången på evigheter. Jag körde visserligen en klass för Jessica för några veckor sedan men klassen innan den minns jag inte. Jag som brukade vara en riktig spinningräv! Vet ni vad som blev uppenbart för mig under dagens klass? Att man blir bra på det man tränar!

Det var en tung spinningklass jag tog mig igenom. Mest förvånad var jag över att det var så jobbigt att stå och cykla. Jag känner mig vanligtvis som kung på det. Men nu kände jag mig både trött och svag. Jag har inga spinningben längre. Visst, det ska tilläggas att det var rätt långa ståblock: 3 minuter tidigt in på klassen och 6 minuter på slutet. Men det där brukade jag ta med en klackspark förut. Hur svårt kan det va, liksom. Svårt, är svaret, när man inte regelbundet tränar spinning!

Innan spinningen körde jag EasyLine. Söndagsgruppen består av pensionärer med söta svettband och ”vanliga unga gruppträningsmänniskor”. Jag kan bli lite störd av stojet och flamset som pensionärerna bidrar med men de brukar tystna när vi väl sätter igång. Och då är det verkligen var man för sig. Det spelar ingen roll att det är en 60-årig tant på stationen före mig. Instruktören lyckas med att peppa alla och struntar i om den han skriker på är 25 eller 65 år. Fullt ös ska det vara, givetvis på varje enskild individs nivå, men vill man såsa kan man gå någon annanstans.

Nu ska jag inte träna någonting alls innan morgondagens löparfest. Kvällen ska tillbringas i soffan. Har fått för mig att det ska gå en dokumentär ikväll om konsumtion men hittar den inte i TV-tablån. Om det är någon som vet vilken dokumentär det är jag syftar på (läste om den i gårdagens SvD) så får ni gärna tipsa!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Ahh absolut! Menar du i gymmet? I sanden tränar vi hela anfallet med steg (tre stycken), armsvinget och själva hoppet. Om och om igen. Vi tränar även mycket block såklart, alltså hoppa rakt upp framför nät och blockera bollen från att gå över.
    I gymmet kör jag ganska tungt för benen och få rep, istället för lättare vikter och många rep, för att på så sätt bli ”snabbstark”, alltså explosiv. Tycker dessutom sån träning är mycket roligare. T ex kan man köra djupa benböj med en skivstång. Långsamt ner och snabbt upp men ett hopp på slutet. Våga lägga på vikt! 🙂 Har för mig att jag läst att du brukar göra den nånstans i din blogg? Brukar även köra benpress och utfall med vikter.

    Erika 2010-05-10 13:13:31 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Tack fina Sara. Den virtuella laddningen från dig har definitivt kommit fram. 😀

    Man BLIR BRA på det man tränar. Är det inte grymt så säg.. 😉

    Du var säkert grym på cyklingen också, men du är lite grymmare på löpning just nu.
    Ha en bra dag!
    Kramar

    Åsa 2010-05-10 07:09:07 http://asaehrnholm.blogg.se
    Svara
  • Erika: har du ngr bra hoppövningar att dela med dig av?

    Träningsglädje 2010-05-09 18:51:51 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Karin: tack 🙂

    Erika: haha ja jag fattar vad du menar!

    Träningsglädje 2010-05-09 18:51:31 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Precis! Det är verkligen sant. Jag spelar beach och då vill man ju enkelt sagt kunna hoppa högt 🙂 Så vad tränar vi förutom ”snabb styrka” för benen i gymmet, jo på att hoppa. Hoppa, hoppa, hoppa i sanden.

    Blir för övrigt glad av att läsa ditt inlägg eftersom jag typ är drottning är på spinning vilket känns kul eftersom jag är typ sämst i världen på löpning. Nästan i alla fall. Missförstå mig rätt, gläds ju inte för att andra säger att de inte är spinningdrottningar, hoppas du fattar 🙂

    Låter som en intressant dokumentär, vill också se!

    Erika 2010-05-09 18:34:43 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Du blir bra på det du tränar – så just nu är du ju i grym löpform! Njut av det, och lycka till på Vårruset! Kram

    Karin 2010-05-09 17:39:39 http://www.karintri.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!