Backintervaller

Jag sprang med personlig coach på lunchen och det var guld värt! Vi värmde upp under 2 km i motig motvind och jag analyserade hur det kändes. Tempot var långsamt men ansträngningen i benen påtaglig. Hjärtat jobbade på och klappade lekfullt i takt till fötternas trummande.

Jag hade redan på förväg valt ut en backe men coachen föreslog en annan. Har man en coach så ska man lyssna till denne. Coachens backe låg på grusvägsaktigt underlag och är runt 150 meter. Längst upp planar den ut till raksträcka och coachen antydde att det är viktigt att inte sluta där backen slutar utan springa på lite till.

Sagt och gjort, det var bara att köra. Första intervallen var rätt sopig. Jag blev väl lite andfådd men coachen tyckte att bättre kunde jag. Klart jag kunde det!

Intervall 2 var jobbig från första början och nu tog jag i, inte bara för att springa uppför backen utan för att springa uppför så fort jag kunde.

Sådär höll vi på 7 intervaller igenom. Det jag märker är hur tydligt mina ben blir trötta. Bara från en intervall till en annan är känslan enorm. De svarar helt enkelt inte. Och ändå tycker jag inte att jag byggde upp någon påtaglig mjölksyra direkt.

Konditionen är det inget fel på. Hjärtat hoppade och studsade och hade rätt kul i motvinden och bland vitsipporna. Men det är klart. Hjärtat får slita hårt för att dra runt på mig och mina äventyr och borde vara i toppform eftersom jag inte är särskilt fjäderlätt. Benen däremot får jobba tungt och hårt för att kuta med mig uppför en backe. Inte konstigt de blir trötta rätt så snabbt.

Jacka: Brooks. Tights: Gore.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Tack så mycket för din kommentar!

    Detta är första gången jag besöker din blogg, men jag fastnade direkt! Har kikat runder lite på några inlägg och har läst din presentation och jag kan säga direkt att jag kommer att återkomma hit – MÅNGA gånger. Jag gillar allt jag ser. Din design och layout är snygg och ser väldigt proffsig ut. Du skriver bra och du skriver om intressanta och inspirerande grejor.

    T.ex. i detta inlägget, det är jätte kul att du delar med dig av tipsen du får av din coach!

    På återseende! 🙂

    Wellbeingofme - Välmående, Lågkolhydrat-kost, Träning & Positiv energi 2010-05-09 12:12:41 http://wellbeingofme.blogg.se
    Svara
  • Känner så väl igen det där, att benen är det som tar slut först.

    Riktigt grymt jobbat att köra på sju stycken när redan den första var tung!!!

    Carina 2010-05-07 17:44:50 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Grymt! Det är super att ha en egen coach. Backintervaller är fantastiska, det ska bli väldigt roligt att följa din hastighetsutmaning. Jag tror att du kommer få strålande resultat!

    ÄtaTränaKämpa 2010-05-07 16:54:33 http://atatranakampa.wordpress.com
    Svara
  • Ändå underbart med coachning! Man orkar så mycket mer då tycker jag.. Synd att min sambo tycker löpning är för tjejer… hm hmhm, så han får man inte hjälp av i spåret!

    sanna 2010-05-07 16:49:57 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!