Träningsresor

Träningsresorna såg sin födelse på riktigt för några år sedan. Inte minst Springtimeresorna får ovärderlig PR i och med Sverige Springer där förra programmet såklart kommer att vara det bästa under hela programserien. Det medverkade en riktigt snygg kille i det avsnittet. Och nä, jag menar inte Anders Szalkai…

Jag testar det där med träningsresande i oktober då jag åker till Djerba med Fritidsresor och ett gäng från Gymnasium. Jag har tyckt att det varit lite dyrt, 14 000 för en vecka inklusive någon slags pension (halv tror jag) men visserligen 5-stjärningt boende. Men jämfört med annonsen i SvD idag är det rena rama lågprisresan.

Jag är lite skeptisk till det där med träningsresandet. Jämfört med en vanlig resa betalar jag gärna extra för att få bra träning – inte för att få träning. Träna kan jag göra hemma. Träna på resan kan jag göra även på egen hand. Så det vill sig till att träningsresan verkligen erbjuder mer än den träning jag skulle kunna träna själv på resan.

I samband med Djerbaresan har jag bokat in 2 cykelutflykter och 2 tillfällen med PT. Förutom det finns det ett gäng andra schemalagda träningsaktiviteter. Hade det varit med ”vem som helst” som instruktör hade jag inte ansett det vara en träningsresa som jag skulle betalat särskilt mycket extra för. Risken finns att det blir träning med samma typer av instruktörer som på hemmaplan. Inget mervärde alltså…

Och jag undrar hur det är med alla träningsresor som ploppar upp. Hur tänker arrangören? Jag gissar på att det är stor skillnad i förväntningar på träningsresan om man jämför en vanlig person som inte tränar och en person som faktiskt tränar rätt mycket på hemmaplan.

Jag märker att jag har svårt att knyta ihop säcken i mitt resonemang. Vad jag vill ha sagt är att det känns som att det tas ut överpris på resor bara för det anordnas organiserad träning på plats. Som om man inte skulle kunna träna annars. Därför känns det också som om träningsresorna riktar sig mot de som inte anser sig hinna träna på hemmaplan och som vill komma bort och ägna tid åt träning för en gångs skull. Men är det good enough för oss som redan tränar på hemmaplan och som därför har blivit rätt träningskräsna?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Jag som precis kommit igång med träning igen efter ca 2 års uppehåll (jag klippte då gymkortet och har först NU börjat gå/jogga/springa istället, samt litelite träningsövningar hemma på vardagsrumsgolvet 🙂 Välbehövligt och Me like!) har spanat in och börjat drömma om Springtime-resor.. Det skulle verkligen vara peppande att åka på en sån resa!
    Men jag förstår din tanke med att ni träningsgalningar (i positiv bemärkelse förstås!) har blivit träningskräsna och kanske inte får ut så mycket av en vanlig träningsresa.

    Lisa 2010-05-07 09:11:24
    Svara
  • Tja. Eller så kan man ju åka med oss till Schweiz för under sextusen för en vecka, då får man laga maten själv i lägenheterna men i gengäld jobba med proffstränare. Vill man ha fokus på bekvämligheter eller träning? Må bra-resa eller maximal utveckling?

    Jag tycker annars det gå bra att resa vart som helst där det finns vettigt gym och bra löpmöjligheter på plats. Att betala 14 papp för träningscharter känns helt galet för min del. Men där är vi förstås alla olika!

    Fredrika 2010-05-06 23:34:04 http://www.intothewild.se
    Svara
  • jag har åkt med springetime sedan 2000 (senast var det ju till madrid marathon för 2 veckor sedan) och det skönaste är alla arrangemang som de anordnar, samt att amn är garanterad en plats i loppet! Servicen ligger på sjukt hög nivå på dessa resor.

    detta är förvisso inte en träningsresa i samma bemärkelse som träningsresa som du skriver om, mer löparresa. Och visst, löpträna kan man göra hemma 🙂

    Fine 2010-05-06 20:41:54 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Gillar man gruppträning så rekommederar jag verkligen att åka träningsresa med Aerobicweekends. De har instuktörer från hela Europa och de flesta är verklgen kanonbra, med grymma personligheter. På den resan jag var på i Turkiet så var det helpension och man fick 6-7 pass per dag (och då kunde man välja mellan två varje tid). Dessutom fanns det ett helt OK gym om man vill. Nu har de visst byggt ett nytt hotell i Turkiet som skall vara ändå bättre. Den resan jag gjorde 2006 är nog en av de roligste upplevelserna jag haft. Däremot är det inte så mycket löpning på och promenader på just den resan jag var på, men jag tror att de har andra resor för de som vill komma igång med sin träning

    Mattias 2010-05-06 18:45:11 http://www.functionalfitness.se
    Svara
  • Jag ser också framemot Djerbaresan! 😉

    Erika 2010-05-06 17:05:14
    Svara
  • Kan undra vilka killar som var med i förra avsnittet, förutom Szalkai… 😉

    Jag hade höga förväntningar på mitt 2-veckorsläger i Portugal med Springtime i mars. Men så här i efterhand är jag ändå nöjd. Jag är nöjd för att Rune och Kent var ledare på ultraveckan och för att Anders var där som ledare i den gruppen jag var med i andra veckan och för att jag lärde känna nytt folk med liknande intresse. Men skulle jag åka en vecka där jag inte skulle varit lika nöjd med löpledaren för min grupp, ja då skulle det dra ner helhetsbetyget ordentligt. För det där med sol, strand och värme behöver inte alls vara så bra som det kanske låter.

    Grabben 2010-05-06 15:46:31 http://snabbafotter.blogspot.com/
    Svara
  • här igen. Nej, det var ingen träningsresa i marknadsföringssynpunkt. Och pa den tiden när det var Sunwing som gällde för min del var inte hälsa lika hypat ämne för att locka resenärer och tjäna extra pengar fö ratt lägga till ”träningsresa”. Det var liksom en del av resortens service concept att erbjuda detta pa ett inbakat i priset sätt. Och visst, högkvalitativ träning á la springtimes resor verkar väldigt spännande. Skulle gärna akt pa en, eller tva!

    Pilla 2010-05-06 15:34:04 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Anna: ska bli superspännande att se hur djerba blir! det är dock ett tag kvar…

    Sara 2010-05-06 15:19:35
    Svara
  • Jag igen… Fast träningen på sånna här sunwing är inte samma sak… Där är det lite mer som Sara skriver, lite mer som hemma och kanske inte ens lika bra. Där känner jag inte att jag får något direkt mervärde av träningen, jag kan knåpa ihop det lika bra på egen hand (löpning, crossfitövnignar etc). Upplever att kompetensen var mycket högre på en ”riktig” träningsresa.

    Anna (orka mera) 2010-05-06 15:13:11 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Anna: fast jag har bytt stora delar av min kompiskrets till likasinnade men ja jag förstår vad du menar… 🙂

    Pilla: marknadsförde de sig som träningsresor då också? i SOS-filmen tränar de också men det var ju ingen träningsresa de åkte på utan en vanlig charter där det också ingick träning. men det kallades ju inte träningsresa, väl? idag heter det ju specifikt träningsresa eller hälsoresa… men det är också precis det du säger jag syftar på, man kan träna utan att åka på något som marknadsförs som träningsresa. 🙂

    Sara 2010-05-06 14:58:39
    Svara
  • Träningsresor är ju inte speciellt nagot nytt. Jag har rest mycket i mina dar och for minst 10 ar sedan bodde min familj pa Sunwing för jämnan, Mallis, GC, Rhodos etc.. och vad fanns där? jo, tennis, gruppträning i organiserad form. Varje dag. Plus vattengympa. Min familj körde saklart, samt var ute och sprang, cyklade, spelade volleyboll och tennis pa egen hand. Kul att svenskarna blir sa öppna vid utomlandsträningsresor, hur manga pratar liksom med sin skivstangsgranne pa ett Sats pass i Sthlm? inte manga, eller vem raggar upp en potentiell löparpoolare i receptionen? inte manga. Det här är en go trend!

    Pilla 2010-05-06 14:56:19 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Förstår hur du tänker men jag tycker verkligen jag fick ut mycket på min springtime-resa i mars, även fast jag tränar massor på hemmaplan. Bara det faktum att man får chansen att träffa likasinnade träningsgalningar är guld värt. Att få chansen att springa med ”riktiga” löpare och få del av alla deras tips och kunnande. Utöver det möjligheten att testa andra typer av pass som man inte hinner med hemma eller som man inte tar sig tid till. Nu överöser jag springtime med ännu mera reklam men jag tyckte det var värt varenda öre. Kommer absolut att åka igen 🙂

    Anna (orka mera) 2010-05-06 14:47:57 http://blogg.piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!