Test: CRAFT Performance Cool sport-bh

Under snart ett år har jag och några andra bloggare testat en del plagg för Craft. Vi skriver precis vad vi tycker om dem här på bloggen (ärlighet varar alltid längst) och så skickar vi en utvärdering till gänget på Craft med våra åsikter och synpunkter: det vi tycker är bra och det vi tycker kan bli bättre. Under några veckor framöver fortsätter testandet och denna vecka har vi testat Craft performance cool bra.

Finns det någon som tycker de har tillräckligt många sport-bh:ar? Jag har fler träningströjor än sport-bh:ar och det är egentligen rätt så bakvänt. Sport-bh:n får nästan alltid göra det tyngsta jobbet. Den blir nästan alltid svettig. Och för mig känns den minst lika viktig som skorna.

Tydligen är det inte så för alla för jag ser ofta tjejer som tränar i sin vanliga bh. Man har full frihet att göra som man vill men jag själv gillar maximal instängdhet när jag tränar!

Jag är lite skeptisk till bh:ar med bara stretch. Som inte har några spännen eller fästen någonstans. Det känns som man tänjer ut den. Axelbanden går inte att justera och stretch-bh:n hamnar i den mentala lådan tillsammans med pumpkläderna (kläder som inte är perfekta för explosiv och högrörlig träning).

Så kom lådan med Craft-kläderna som vi testar och där i ligger, just det, en stretch-bh. Klart jag var skeptisk!

Min sport-bh från Craft är i storlek large och första gången var den grymt tight att ta på. Som kompressionstights ungefär. Väl på satt den ändå riktigt bra. Så jag gick ut och sprang lite.

Jag ogillar starkt när det hoppas och skumpar så det är inte ovanligt att jag kör med dubbla bh:ar när jag springer. Med Craft-bh:n kör jag med bara en. Den håller för allt! Intervaller, långpass, backträning… Det skumpas väldigt lite!

Där det är kompakt tyg så består sport-bh:n av (minst) dubbla lager. Det, plus materialvalet i sig, gör nog att den är så pass stum som den är. Precis under bysten och på baksidan består bh:n av mesh. Jag vet inte om det har några specifika fördelar men det har i alla fall inga nackdelar så tummen upp I guess.

Craft beskriver själv axelbanden som padded och javisst, de är mjuka och tjocka men de är inte superbreda så det spelar ingen roll hur pass padded de är om man har olägenheten att få ont av bh-band.

Crafts sport-bh får 5 poäng av 5 möjliga från mig. Jag är nöjd med att jag valde storlek L istället för XL och kanske är det hemligheten? Att hellre välja en lite för liten snarare än lite för stor sport-bh…

Nytvättad och skrynklig – redo att användas imorgon!

Alla mina Craft-tester hittar du här

Vill du veta vad de andra testbloggarna tyckte? Läs mer på:

Spark i Baken

Snabba Fötter

River Springer

Karin Tri

Upp och Hoppa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • […] Craft. Deras sport-bh:ar är grymma underdogs. Ingen vet att de är bra – för väldigt få har testat. Det är inte […]

    Top 30 - Träningsglädje 2014-10-07 11:25:16 http://www.traningsgladje.se/2014/10/top-30/
    Svara
  • Var har du köpt den? Har letet efter en för jag har hört att den ska vara bra.

    Carolin 2012-11-17 21:02:50
    Svara
  • Tusen tack, nej d blev ingen tävling – han tyckte han va i för dålig form, vilket jag inte alls förstår, men hejja på andra kan man ju göra ändå..Har du ngt trevlig förslag på mysig restaurang för 2 pars middag på lördagkväll? Kram

    Sofia 2010-05-07 10:33:50 http://www.metrobloggen.se/traningskoll
    Svara
  • Jo jag köper alltid en storlek mindre än jag kanske eg borde, det ska sitta åt stenhårt! 🙂 Sen väljer jag iofs nästan alltid att springa i dubbla ändå.. eg kanske jag inte skulle behöva det nuförtiden (brösten har krympt under några år 🙂 men det går av gammal vana och så är det faktiskt skönt, ju stabilare desto bättre!

    Andréa 2010-05-07 08:34:13 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • När BHn känns som en tvångströja när man tar den på sig första gången eller när den är nytvättad är det oftast precis rätt storlek. Poängen med en sportbh är ju att den SKA vara tajt. Sen får den ju så klart inte vara så tajt att man får andnöd 🙂

    Millis 2010-05-06 23:25:50
    Svara
  • Jag tycker det är jättesvårt att hitta bra sportBH. Jag har flera stycken, men har egentligen bara en som jag gillar.

    Ofelia 2010-05-06 22:57:22
    Svara
  • En sån ska jag ha! Jag hatar också skump!

    anneliten 2010-05-06 22:47:25 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!