Min utmaning i maj

Det slår mig ofta hur relativt dålig jag är på att springa. Ofta skiter jag i det – det gör ingen större skillnad vare sig för mig eller världen om jag springer milen på 45 eller 60 minuter men det hade ju varit kul att vara snabb. Inte för att jag kan förklara kulheten i det egentligen – vad är det som är så otroligt världsroligt att kapa ett PB med så små marginaler som någon minut eller några sekunder? På det stora hela låter det rätt trivialt.

Idag var det slitigt att springa. Jag sprang 5 km varav 3 km bestod av fartlek på slingan på Galgberget. Jag fartlekte mig uppför backarna vilket orsakade enorm syreskuld knappa halvminuten efter det att jag kommit upp för backen. Jag fartlekte mig fram på några raksträckor och det kändes lyxigt eftersom det inte var mjölksyrajobbigt – men ändå flåsjobbigt. När jag vilade mellan fartlekarna hamnade jag i mitt vanliga joggtempo vilket gjorde att det på det stora hela kändes väldigt jobbigt eftersom det aldrig blev någon ”riktig” vila (fast ibland fuskade jag och gick, det ska jag erkänna). Rätt ofta kändes det som att jag sprang superlångsamt.

Att springa i trappor gick bättre, vilket är lustigt eftersom det borde vara jobbigare. Jag betade av 5 trappintervaller varav de 3 första bestod av 150 trappsteg och de 2 sista av 60 steg.

När jag kom hem hade månadens utmaning krystalliserats sig i både mitt och Grabbens huvud. Jag ska ägna maj månad att bli snabbare. Jag ska utmana den löpartalang som inte visats sig hittills!

Utmaningen slår 2 flugor i en smäll. Det är inte världsviktigt för mig att vara snabb men det hade varit kul. Så jag gör det för kulhetens skull och för att undersöka om det är så jäkla mycket roligare att vara marginellt snabbare. Men en stor bidragande faktor till utmaningen är att högintensiv träning är jäkligt bra träning. Och jag gillar jäkligt bra träning.

Maj kommer således att bestå av en massa fartlekande och intervallande, backlöpande och trapptrippande. I början av juni tar jag min examen. Då ska jag slå nytt PB på min indexrunda. Den springer jag just nu på drygt 18 minuter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Kul!! Det ska bli spännande att se vad en månads fokuserad träning kan ge för dig. Jag hänger dock inte med på den här utmaningen då jag har lite andra typer av mål just nu. Men till hösten tar jag upp kampen!!!

    Carina 2010-05-07 17:49:19 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Rolig utmaning då det är precis det jag bestämt mig för att försöka göra, alltså springa mer fartlek, intervaller och backar.. Ska bli kul att följa din utmaning, kommer garanterat att peppa mig i mitt slit också ;P Tar tacksamt emot tips på hur du utför utmaningen =)

    Anonym 2010-05-06 06:03:26
    Svara
  • ohh, jag hänger på!

    Karoline 2010-05-05 23:10:55 http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
    Svara
  • Kul utmaning! Jag får avstå dock med göteborgsvarvet runt hörnet (även om jag gärna sprungit snabbare då) och måste spara lite, lite på krutet. Resten av sommaren ska det dock jobbas på tider och styrka. Man vill ju inte komma sist på lidingöloppet direkt.

    Lycka till med utmaningen! Jag tror att du kommer klara det hur bra som helst. =)

    Cathrin 2010-05-05 23:07:56 http://galenklassikern.blogspot.com/
    Svara
  • Heja heja! =) Jag är nog en av de långsammare… Men jag har förbättrat mig kraftig sista tiden. Nu får min fot ta och bli hel bara…

    Emmas Form 2010-05-05 22:32:14 http://emmasform.blogspot.com
    Svara
  • Yes!!! Kul med bloggpepp!!!

    Sara 2010-05-05 22:31:22
    Svara
  • Jag hänger på! Mitt examen blir Vårruset 1/6.

    magdalena 2010-05-05 22:05:31 http://pladuska.blogspot.com
    Svara
  • Åh nu började min hjärna snabbt att arbeta, detta är en utmaning jag verkligen borde anta. Jag springer sällan och inte särskilt snabbt, men när jag väl börjar springa regelbundet så vet jag att jag snabbt förbättrar mig och jag tycker det är kul när det går ”lätt och snabbt” att springa. Inför sommaren skulle jag verkligen behöva detta eftersom löpning då är en av träningsformerna jag har möjlighet till att utöva hos mina föräldrar. Haha, nu har jag övertalat mig själv genom att kommentera hos dig! Tack för peppen, nu ska det springas!

    Ida 2010-05-05 21:54:55 http://www.idmi.blogg.se/traningspepp
    Svara
  • Hehehe, jadu… men snart är isen väck iaf, puh! men känns lite bittert att behöva ha pannband och fingervantar på sig i maj när man tar kvällspromenad 😉

    låter som en spännande och ”utmanande” utmaning. springa snabbare är något jag alltid strävar efter, ett mål som följt med mig i fem-sex år, bara tiderna som har förändrats!

    sanna 2010-05-05 21:48:57 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • Låter bra! har legat i samma tankar själv faktiskt, att köra mer intervall och fartlekar (har inte kört det alls nu, har inte sprungit speciellt mycket överhuvudtaget). Iofs kommer vi köra intervaller på volleyfysen nu i sommar tror jag, men det skadar ju inte att börja lite själv och vara förberedd 😉 Om det blir av att göra det då dvs, hehe…

    Nene 2010-05-05 21:25:18 http://volleynene.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!