Hjälp mig med en makeover!

Jag klär mig mycket i svart och rätt tråkiga kläder. Även om det är färg på plagget så känns det ändå svart. Min stil är extremt ren och avskalad och när jag sätter på mig ett läderarmband känns det som om jag ska på fest. Lägg därtill att jag typ aldrig använder klackar. Jag klär mig extremt tryggt men känner mig också extremt tråkig. Jag behöver er hjälp!

Vad tycker ni att jag ska ha på mig?

Med hjälp av kläder så vill jag se sval och sofistikerad ut. Stilmedveten men inte nödvändigtvis trendig. Och så vill jag se ut som 28 år – vilket jag är.

Jag har försökt att schnajsa till det lite. Jag provade rätt många plagg ur HM:s Garden Collection men det gick inte. Jag försökte verkligen gilla det frilliga och det blommiga och det volangiga för jag tycker att plaggen är skitsnygga men på mig funkade det liksom inte. Jag såg ut som den klassiska städerskan, som är 28 år och hittat kläderna på mormors vind. Dessutom var jag tvungen att ideligen rätta till volangerna eftersom de hela tiden låg fel…

Jag bor i svarta byxor som har vidd nertill. Jag lever med uppfattningen att det passar min kroppsform, men gör det verkligen det? Jag har försökt med jeans men det funkar inte. Alla jeans jag provar är för trånga i benen (vader om det är stuprör och lår om det är boot cut). Går jag upp i storlek (till de största som finns vilket känns helt bisarrt) så blir passformen totalt fel och jeansen blir alldeles för stora i midjan. Dessutom ser jag ut som en tönt!

På bilden nedan har jag varit extremt vågad och satt på mig en svart bolero. Kan jag ha den på mig sådär?

Det är många frågor i detta inlägg. Jag behöver hjälp. Please! Jag ser fram emot många tips och råd från er under kvällen med vad ni tror passar mig. Medan ni tipsar ska jag jaga några kilomtrar.

Klassisk men trist Sara-klädsel. Brukar piffa upp denna outfit med ett gäng läderarmband. Som om det blev så mycket mer spännande då?

Oj nu var jag vågad med en bolero. Kan man gå klädd såhär? Jag har försökt få in pudertrenden med ett linne i den färgtonen…

Detta är mitt senaste inköp i min satsning på att köpa något annat än svart: ett vitt linne med rosdetaljer fram på bröstet. Var det ett dåligt köp? Vad ska jag ha till?


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
  • Jag vill också tipsa om Lindex jeans ”Lean” där man får plats med rumpa, lår och vader!

    Annars är mitt piff-tips sjalar/scarves i olika modeller och färger och former. Jag går nuförtiden knappt utanför dörren utan en sådan. Annars skulle mina bas-kläder bli alltför slätstrukna och trista.. Prova det! 😀

    Lisa 2010-04-10 11:10:03
    Svara
  • Cheap monday gör för övrigt sköna jeans! Och Åhléns märke Att är också bra

    Malin 2010-04-08 21:46:54
    Svara
  • Min bästa kombo som jag känner mig snygg i är leggings tillsammans med kjol. Funkar med en långärmad tröja, t-shirt, topp. Snyggt men inte stifft uppklätt, bekvämt men inte tråkigt.
    Korta kjolar funkar eftersom man har heltäckande strumbyxor eller leggings. Puffiga, utsvänga kjolar funkar också. Bäst är svarta typ ’tubkjolar’ (inte utsvänga). Kombinera med färg på överdelen så blir det inte så ’svart’ (eller varför inte färg på kjolen).

    Man måste inte tvinga på sig jeans! Men ska man nödvändigtvis det så är mitt tips att välja jeans med elastan. Det ökar chansen för att jeansen ska sitta fint. Man behöver inte använda utsvänga jeans, och kroppen ser inte konstig ut i andra byxtyper 🙂

    Malin 2010-04-08 21:42:40
    Svara
  • Hej! jag är iofs 18 år, men har i princip samma kroppsform, stora lår och rumpa något mindre midja, och 179cm lång! Jag har själv jättesvårt att hitta byxor då jag vill ha ett något smalare benslut. Men mitt tips är Lindex lean, raka ben men det finns plats för både lår och rumpa!
    MMVH Meta 😀

    Meta 2010-04-08 20:18:01
    Svara
  • Åsa – tack! ska kika!!

    Sara 2010-04-08 18:01:59
    Svara
  • Sara,

    Missa inte Uniqlo när du är i NYC (546 Broadway, subway: Spring St) . De har riktigt schyssta basplagg, i riktig sköna material, till riktigt bra priser!! Jag bor i mina tunna koftor, bekväma chinos m.m. Känsla framför allt!!
    Lycka till!
    //Åsa

    Åsa 2010-04-08 15:31:22
    Svara
  • Tack för fler tips!

    Hanne – gillar särskilt dina 2 första länkar, blazern är supersnygg och toppen också. Vila har rätt snygga kläder faktiskt!! Ska bara komma i dem också. Haha

    Sara 2010-04-08 15:03:57
    Svara
  • Hej! Jag tycker att du hittat en stil som passar dig riktigt bra.
    Basgarderoben kan med fördel vara enkel och stilfull i bra basfärger som dina svarta vida byxor, milda toner på boleros och blazers, som här: http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/vila-479/class-blazer-479216-80/. Sen tycker jag det är både kul och smart att satsa på att variera topparna. Färger och material kan sväva ut ordentligt utan att du tappar ”din egna stil”. Som exempel, tunna, silkiga toppar/linnen med detaljer i någon kul färg och snyggt fall med en snygg blazer över (http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/vila-479/irona-halterneck-479210-47/). Om toppen är lite större kan du ha skärp i midjan(http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/only-589/mila-belt-knit-589030-80/). Att måla naglarna i en glad färg kan också göra att hela kläd-dagen blir räddad. Jag kom för övrigt att tänka på en intressant detalj. Du är ju visst riktigt bra på att klä dig i färg; när det kommer till träningskläderna! Applicera det på jobb-outfiten. (länkarna är mest för att en bild säger mer än ord…). Kör hårt!

    Hanne 2010-04-08 13:22:41
    Svara
  • Skärp eller bälten i midjan, eller varfor inte fixa frisyren lite. Tycker dina kläder ser ut att passa bra for ovrigt.

    Pilla 2010-04-08 12:30:12 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Alla är helt inne på jättetajta jeans och visst du är 28 MEN idag är det helt ok att ha lite baggy ändå 😉
    Jag tycker det är jättesvårt att köpa tajta byxor, det brukar sluta med att jag tar ett par jeans som ser lite större ut och så blir det baggy.

    Idag finns det dessutom flertalet modeller som är baggy utan att man behöver ha häng 🙂 Köpte t.ex. ett par på Lindex för ett par månader sen. Du kan ju inte annat än prova och se hur det känns.
    Det roliga med såna byxor är att man kan ha en snygg lite uppklädd topp till utan att det känns som att man är för uppklädd för jobbet eller fikan.

    Sabina 2010-04-08 10:43:21 http://motionsinspiration.blogg.se/
    Svara
  • Carlings på drottninggatan mittemot PUB är en väldigt bra jeansaffär! Kan dock vara mkt folk där så man får ha lite tålamod innan man får hjälp iband.

    Johanna 2010-04-08 10:33:45
    Svara
  • Du är ju skitsnygg jämt ju, så nåt rätt måste du ju göra med din nuvarande stil! 🙂
    Men, till saken. Jag tycker det är svårt att hitta bra jeans, men det finns ju jeans som inte är stuprör/bootcut, typ HM’s boyfriend-modell. Dvs lite större, loose fit jeans, jäkligt skönt men kanske inte så uppklätt. Lindex har schyssta vet jag, billig är de också. Matcha med nåt mer uppklätt, typ skjorta eller kavaj så ser du ut som 28. Lycka till!

    Emma 2010-04-08 10:06:57 http://allinclusive.blogg.se
    Svara
  • Jag tycker att du ska testa lite kraftigare tights/leggings. Med en t-shirtklänning, tunika eller en längre kofta. En skjortklänning är också snyggt. Jag föreställer mig att klänning inte är ditt favoritplagg, men tror att du är grymt het i en omlottklänning. Kanske röd?! För färger kan du ju verkligen ha! Rött, orange, lila, gult. Ursnyggt!

    Sen tycker jag att träningskläder är bland det snyggaste också! Och tur är väl det.

    Madeleine 2010-04-08 09:14:02
    Svara
  • Jag tycker att du ska satsa på att markera midjan för att få fram dina vackra former. En tunika eller top som går ner över rumpan med ett skärp i midjan. Och om du vågar: kombinera med tajta svarta byxor. Ett par stövlar (inte nödvändigtvis med klack) på det. Toppa med ett långt halsband eller en fin halsduk/schal kanske. Du kommer bli en kalaspingla!

    /Veronica

    Veronica 2010-04-08 09:03:09
    Svara
  • Tack för alla tips! Ska spana in lite mer! 🙂

    Sara 2010-04-08 08:48:00
    Svara
  • Jag tänkte tipsa om leggings och kjol, tunika eller klänning till och särskilt tipsa om Gina Tricot som har ett par svarta leggings nu som är riktigt stabila och ”håller in”. De känns mer påklädda än sladdriga varianter och kanske kan de hjälpa ditt knä?

    Bra jeanssortiment har även Weekday och Carlings.

    I övrigt tror jag du skulle vara fin i lite starkare färger. Du är stark och stolt så våga synas! Prova något rött, lila, grönt eller blått nästa gång du ska ha en överdel 🙂

    julia 2010-04-08 07:43:32
    Svara
  • I Halmstad finns det ett ställe som heter Färg i harmoni Gunnel Lundin (har jag för mig att hon heter)som gör både stil och färganalyser.
    Då blir du mätt och får reda på vilka byxer som passar, ringningar, mönster, material, längder på kjolar, klänningar, hur man ska tänka, vilka glasögon, handväskor, frisyr. Hon håller på i 3 timmar.

    Sedan finns denna tjejen www.mrsellinge.com som är lite som Stilakuten Trinny & Susannah.

    Själv skulle jag säga att kör urringat utan ”lulllull” och undvik svart upptill då egentligen ingen ”vit” person passar i det. Använd långa halsband och tunna armband istället för det smalnar av.
    Tänk också vad är du nöjd med och vill visa upp? För visar du det så tänker de som tittar inte på det andra det finns bara i ens eget huvud.
    Brallorna du använder är helt rätt.

    Lycka till!

    linwin 2010-04-08 06:42:01
    Svara
  • Lite otippat har jag alltid fått sjukt bra service när jag gått till JC i Ringen på Söder i Stockholm. Otippat skriver jag för att hela Ringens köpcentrum är så fult och osexigt så man känner sig som man kommit till forna DDR när man går där. Men personalen på JC kan sina jeans. Det jag dock kan uppleva med JC är att de inte alltid är så välsorterade i storlekar. Jag gillar Lee-butiken som ligger på en liten tvärgata till Drottninggatan också, minns inte vad den heter men eftersom Lee har flera modeller som passar mig brukar jag gärna gå dit.
    Nu kom jag på det, Gamla Brogatan heter det 🙂

    Millis 2010-04-07 23:51:58
    Svara
  • Vilken JC-butik är bäst tycker ni?

    Sara 2010-04-07 23:13:20
    Svara
  • Jag håller med tidigare talare – det är inte fel att klä sig i det man är bekväm i. Men när våren kommer brukar det finnas ett behov av att förnya sig lite.

    Jag tror också att du kan ha jeans om du går till en välsorterad affär. Jag älskar jeaans, skulle kunna bo i mina favoritpar.

    Hur som helst skulle jag ju tipsa. Och då tror jag att du kan testa lite mer accesoarer. Det behöver ju inte vara helt crazy, t.ex. enkla silversmycken funkar bra. Sen gillar jag verkligen färgglada sjalar för att pigga upp lite.

    Jag väntar spänt på att få se resultatet 🙂

    Russin 2010-04-07 22:54:22 http://www.raisinruns.blogspot.com/
    Svara
  • Du är fin i allt och ser så oförskämt fräsch ut på alla bilder!
    Jeans! Jag älskar jeans. Det passar till allt, jag känner mig alltid fin i jeans. Om jag någon gång använder svarta byxor känner jag mig alltid som en kristen tråkig orgelspelare. Så olika det kan vara! Du är jättefin i dina svarta byxor men om du är sugen på jeans så brukar JC som någon skrev vara väldigt bra på jeans. Jag tyckte Levi’s passade bra på mig sist (jag brukar också ha problem med att jeans som är tillräckligt stora i låren är för stora i midjan), men också H&M har fina jeans tycker jag. 2% elastan i tyget är optimalt och ger skönaste jeansen med bra stretch, tycker jag.

    Ellen 2010-04-07 22:42:37 http://runninghero.wordpress.com
    Svara
  • Till alla söta:

    Ni är så snälla. tanken var aldrig att jag skulle fiska efter komplimanger men puss på er alla ändå. en personal shopper är en bra idé och åhléns erbjudande låter riktigt bra. lite för bra för att vara sant kanske? bara man inte får en sådan där tantig personal shopper, jag vill ha en cool en. tror ni att det är som trinny & susanna ungefär? min hemliga målsättning med detta inlägg avr annars att ni skulle bli mina virtuella personal shoppers…

    JC ska jag testa att gå till. finns det fler bra jeansaffärer?

    Jag önskar att jag kunde ha leggings och jag har rätt snygga vader tycker jag själv MEN ett av mina större komplex är faktiskt fettvalken ovanför mina knän (på insidorna). jag är rätt ok med min stora rumpa (haha) men de där knävalkarna är inte så passande för leggingsmodet.

    Sara 2010-04-07 22:34:08
    Svara
  • Jag tycker du är skitsnygg som du är. Linnena var superfina och det är kul att ha något annat än svart. Min kompis gick till Åhlens och fick hjälp av en personal shopper. Det blev dyrt….MEN hon fick skitsnygga kläder. Någon skrev något om klänningar. Det älskar jag, bra variation och man kan både klä upp sig o ner sig med klänningar.

    Anna 2010-04-07 22:15:51 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Som alla andra typ har skrivit; klä dig i det du är i bekväm i och du är så fin på alla bilder du lägger upp på bloggen!

    Jag trodde att jag inte kunde ha jeans pga skidåkarlår och smal midja. Men som någon tidigare skrivit; gå till en välsorterad klädbutik (JC är faktiskt skitbra på jeans!) och få hjälp av kunnig personal. Olika märken och olika modeller har ju olika passform, det finns ju nästan lika många jeans som det finns individer! Ett par jeans som sitter snyggt kostar ju förstås en bra slant men se det som en investering, du behöver faktiskt bara ett par riktigt snygga jeans som du kan matcha med olika överdelar.

    Något annat jag tror du skulle vara snygg i om du ”vågar” är jeansleggings och då menar jag inte sådana där taffliga i sladdermaterial med jeansfärg utan jeansleggings som är gjorda av stretchigt jeanstyg med fickor och hela köret. De är ju töjbara att du inte borde få de problemen du pratar om (vader och lår).

    Och kanske, kanske kunna matcha med sofistikerade tunikor och blusar i lite ljusa diskreta pastellfärger. På Ellos tycker jag de har mycket fint 🙂 Där har de även skitsnygga chinos som sitter grymt (har två par) och det är ju fint nu till våren.

    Lycka till i kläddjungeln och hoppas kilometerjakten gick bra.

    PS: Fasen vad töntig jag kände mig när jag skrev det här, haha. Jag är inte ens speciellt modemedveten… :DS

    sanna 2010-04-07 22:02:38 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • För det första så vet du att allt klär en skönhet 😉 och att det viktigaste faktiskt är att man trivs i det man har på sig. Gör man inte det, trivs alltså, spelar det ingen roll om det är Prada eller HM, det kommer inte vara snyggt eller rättare sagt sitta bra eftersom man själv inte tycker att det gör det!

    Men om du nu vill hitta på något roligt så är Emellies tips väldigt bra! Att få någon med andra ögon att titta och ta fram saker som vi själva bara hade gått förbi. Återigen måste man trivas i det man köper, men med öppna ögon kanske man trivs i något som man inte trodde (rörigt blev det där)

    Må så gott och lycka till
    Kramar

    Svara
  • Klart du kan ha jeans. Gå bara till rätt affär. Boleron e ju toppen o skulle säkert passa även till det vita linnet. Lycka till!

    Anna 2010-04-07 21:32:08
    Svara
  • 1. du e fin i allt =)

    2. om du vill ha tips kanske du ska gå till åhlenas+! de har sån personal shopper och shoppar man för över 1000:- (eller e de 500:- kanske?) betalar man inget för tjänsten liksom =) får ett privat provrum, nån som servar, som man konsulterat innan och snackat med som vet vad man letar efter och så får man chans att testa saker som nån med objektiva ögon ta’t fram! =)

    emliscious 2010-04-07 21:28:07 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Sara – du är jättesnygg och fräsch och ser så frisk ut! Mitt råd är att bara köpa sådant DU känner dig bekväm i och att flytta gränsen mot mer ”vågat” lite i taget. Om det är det du vill.

    anneliten 2010-04-07 21:28:05 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Har du testat klänning? Hur bekvämt som helst med sköna strumpbyxor/leggings. Går att klä ned med gymnastikskor och hotta upp med klackar. Jag lider precis som du av volangfobi, men är för närvarande hooked på alla typer av skjortklänningr. Allt a-linjeformat funkar om man har lite kraftigare lår. Vad gillar du chinosmodet? Snyggt med lite slappa byxor, markerad midja och tightare topp.
    För övrigt är du stilig, supersnyggt med långa och vältränade kvinnor!

    Anna 2010-04-07 21:23:57
    Svara
  • Gulliga Sara, jag looovar dig att du visst kan ha jeans på dig. Gå till en välsorterad jeansbutik, de brukar vara duktiga på att hjälpa en att hitta rätt storlek och modell. Jag är större än dig, men har inga problem att hitta jeans och jag lovar dig, både mina vader och lår är större än dina. Jag tror du skulle vara hur snygg som helst i ett par jeans som verkligen är rätt för dig. Men som sagt, man behöver hjälp av en duktig säljare, så det är bättre att gå till en mindre, specialiserad jeansbutik än en större butik där de ofta har lite för lite personal för att hinna med oss som behöver lite extra attention.

    Millis 2010-04-07 21:17:51
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!