Alla behöver inte gilla mig

När jag förstod att inte alla människor i hela värlen gillade mig var det till en början en katastrof. Jag är ju hur schysst och trevlig som helst. Å andra sidan, vem vill inte vara schysst och trevlig mot sina medmänniskor och vem vill inte anse att man själv är det?

Men jag har lärt mig att alla inte behöver gilla mig. Inte heller behöver jag bry mig om att anpassa mig så att jag blir gillad. Folk får gilla mig om de gillar mig. Annars får de låta bli. Chansen är stor att jag inte heller gillar dem som inte gillar mig så why bother.

Det kan ju låta jäkligt krasst och rätt trivialt men det är en skön insikt. Precis som det är skönt att jag inte behöver gilla alla andra. Jag behöver inte ens försöka. Att respektera de jag inte gillar ser jag som självklart. Men jag behöver inte försöka med det där gillandet. Gillar jag så gillar jag och so be it. Det känns befriande och lite ”sköt dig själv och skit i andra” över det. Den frasen uttrycktes ständigt under gymnasietiden men jag minns inte varför.

Funderar förresten på att springa i trappor ikväll. Alla andra bloggare gör ju det…

Jag gillar Grabben trots att det inte ser ut så. Gillar Grabben mig? Jovars.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Insikten kommer med åren, i alla fall har det varit så för mig. Jag var mycket mer orolig när jag var yngre, nu har man liksom insett att det omöjligt går att vara alla till lags.

    Däremot så försöker jag att se det goda i andra människor, ser det som en social utmaning att kunna hantera alla typer av människor.

    Carina 2010-04-07 08:34:37 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Jag har samma inställning. Jag lägger inte energi på att få folk som inte gillar mig att ändra uppfattning. Det är deras förlust. Helt enkelt =)

    Cizzi 2010-04-06 22:01:30 http://aktivera.blogspot.com/
    Svara
  • Hej!

    Jag ser rött! Snyggt!

    Jag tycker 99,9% av de som skriver träningsbloggar är väldigt snälla, trevliga och vettiga människor- kanske för att ämnet träning har en positiv innebörd för dem. Jag har skrivit lite på de stora lchf-bloggarna och inte mötts av samma entusiasm och vänlighet i kommentarerna trots att jag har försökt skriva inspirerande och positivt om träning/motion.
    Det är samma när man håller pass som instruktör, man vill att alla ska gilla det man gör men så är det såklart inte. Jag tror det är väldigt viktigt för ens egna självkänsla att man kan sortera bland negativa upplevelser.

    M

    Magnus 2010-04-06 20:54:20 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Ja, det är totalt onödigt att ödsla energi på människor man inte gillar, eller att försöka vara alla till lags.
    Du och jag är ju rätt olika, men jag älskar ändå ditt sätt att vara, just för att du gör din grej. Jag tycker att vi har samma tänk, fast på olika sätt 😉 Hoppas du förstår mitt svammel!? =)

    maria (intothewild.se) 2010-04-06 19:09:01 http://www.intothewild.se
    Svara
  • Jag försöker lära mig samma sak men jag tycker det är ganska svårt. Är inte den som ruskar av sig något i första taget tyvärr 🙁

    Miranda 2010-04-06 18:22:47 http://www.mirandasminut.se
    Svara
  • Helt rätt. Gilla dem som gillar. Och skit i andra. Så gör jag. Orka bry sig om alla liksom.

    frida 2010-04-06 16:50:11 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Klokt!
    Jag tror mång aibland fokuserar lite väl mycket på att tillfredsställa andra, just för att få deras gillande, stället för att tillfredställa sig själv vilket gör att man är lite nöjdare med livet och mår lite bättre och alltså blir en trevlige medmänniska.

    Jag gillar iaf dig! 😀

    ÄtaTränaKämpa 2010-04-06 15:51:07 http://atatranakampa.wordpress.com
    Svara
  • Känns på nåt sätt skönt att flera går i samma tankebanor.

    Grabben: nä andra bloggare springer en hel natt i en blöt vårskog eller pressar sig på marathon. vad är väl lite trapplöpning då? 🙂

    Sara 2010-04-06 15:29:58
    Svara
  • Alla andra bloggare springer inte i trappor – alla andra bloggare är inte tokiga!!

    Grabben 2010-04-06 15:27:35 http://snabbafotter.blogspot.com/
    Svara
  • Det är lätt hänt att man fokuserar på de få procenten som inte gillar än. Men det är bra att istället se alla de personer som faktiskt gillar en jättemycket. Kram på dig!

    Terese Alvén 2010-04-06 15:25:29 http://www.sparkibaken.se
    Svara
  • Den insikten har jag också kommit till. Har under många år, typ hela uppväxten, tyckt att det är jobbigt om/när folk inte gillar mig. Det är helt sjukt skönt nu på ”äldre dar” att slippa bry sig och bara leva sitt liv.

    Johanna 2010-04-06 15:16:05 http://jojons.blogspot.com
    Svara
  • Åh vad fint med ny färg! Jag gillar inställningen och ska försöka jobba åt samm håll! Kram

    Sofy 2010-04-06 15:11:08 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Mattias: ja, faktiskt. även om det låter skumt. och så kan man fråga sig: vill man bli gillad av alla? finns det någon som kan vara gillad av alla?

    Anna: ja, jag fick också panik förut men det är skönt numer. jag gillar ju inte alla – så hur kan då alla gilla mig, liksom. och folks uppfattning om ”dryg” och ”bortskämd” varierar… 🙂

    Sara 2010-04-06 14:47:39
    Svara
  • Jag brukar faktiskt få panik när jag fattar att någon inte gillar mig… Inte så bra… Men Jag tycker ju själv att jag är snäll och en bra vän så ord som ”dryg”, ”bortskämd” och annat otrevligt gör mig rätt… chockad.

    Anna 2010-04-06 14:44:41 http://metrobloggen.se/annoula
    Svara
  • Svårt att se någon som inte gillar dig. Har i och för sig bara träffat dig en gång. Men helt klart en skön insikt att få.

    Mattias 2010-04-06 14:31:35 http://www.functionalfitness.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!