Om mig
Bloggen Träningsglädje, www.traningsgladje.se, är en hälsoblogg och en blogg om träning som funnits sedan 2006. Idag är Träningsglädje en av Sveriges största bloggar inom outdoor; till exempel cykling, löpning och skidåkning.
Jag som skriver hälso- och träningsbloggen Träningsglädje heter Sara Rönne. Jag vill uppleva livet och tusen känslor i ett par löparskor, på en cykel eller på skidor – med svett i håret och endorfinruset i kroppen.
Här på min blogg kan du läsa om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet – och så en hel del mat och recept.
Jag minns inte mina personbästan eller rekord, men jag kommer ihåg alla känslor. För mig är det resan som är målet med min träning. Träningsglädje när det är som allra bäst.
Jag bor i Åre och Stockholm. Mitt hjärta slår för somrar och vintrar. Träning inomhus och utomhus. Jag är utbildad skidlärare och cykelinstruktör. Jag är anlitad inspiratör och föreläsare.
Min blogg Träningsglädje är en del av mitt jobb. Jag jobbar med digitala medier och framförallt digital PR och content management. Jag föreläser ofta om olika aspekter i vår digitala samtid. Jag är även frilansande fotograf och skribent.
Tusen tack till dig som läst den här träningsbloggen under alla år – och som varje dag fyller den med meningsfulla kommentarer och som skickar mig uppskattande mail. Du är en stor del av traningsgladje.se – och du är en bidragande faktor till varför den här bloggen så ofta finns på topplistor när bästa hälsoblogg och träningsblogg ska rankas. Du inspirerar mig!
Kontakt: [email protected]
Twitter, Instagram, Snapchat och Pinterest: @sararonne
Jag tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten (affiliatelänkar och sponsrade inlägg) märks ut enligt marknadsföringslagen.
Jag brukar koka blomkålen, mixa med smör och lite grädde.. salta och ha i lite muscot samt dill.. blir precis som potatismos men lite lösare… men gott enligt mig…
Jag brukar koka blomkålen, mixa med smör och lite grädde.. salta och ha i lite muscot samt dill.. blir precis som potatismos men lite lösare… men gott enligt mig…
Jag tycker att det blir bäst med antingen broccoli i om man gör mos, och att stompa det mer till flisor om man gör rent blomkålsmos, och då gärna koka det lite aldente. Typ såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/when-i-feel-sad-i-stop-feeling-sad-and.html (mos) och såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/stroganoff-de-luxe.html (blomkålsris)!
Jag tycker att det blir bäst med antingen broccoli i om man gör mos, och att stompa det mer till flisor om man gör rent blomkålsmos, och då gärna koka det lite aldente. Typ såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/when-i-feel-sad-i-stop-feeling-sad-and.html (mos) och såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/stroganoff-de-luxe.html (blomkålsris)!
Felet med potatismos är att det innehåller potatis! Men, jag kokar hellre min blomkål först!
Felet med potatismos är att det innehåller potatis! Men, jag kokar hellre min blomkål först!
åh, det där är ju min favvis! =) Äter inte potatisar, så att koka dessa sötnosar, sen i med grädde, vitpeppar, salt och grädde i mixern får det att vattnas i munnen på mig 24/7 😀
åh, det där är ju min favvis! =) Äter inte potatisar, så att koka dessa sötnosar, sen i med grädde, vitpeppar, salt och grädde i mixern får det att vattnas i munnen på mig 24/7 😀
Håller nog lite med Karin. Och för att inte tala om mashed sweet potato. Lite salt, lite peppar och voilà! Mumma!
Håller nog lite med Karin. Och för att inte tala om mashed sweet potato. Lite salt, lite peppar och voilà! Mumma!
Tycker blomkål gör sig allra bäst som dipgrönsak!
Tycker blomkål gör sig allra bäst som dipgrönsak!
Koka blomkålen i grädde eller mjölk. Mixa blomkålen och späd med grädden/mjölken om det behövs. Det är grejer det! 🙂
Koka blomkålen i grädde eller mjölk. Mixa blomkålen och späd med grädden/mjölken om det behövs. Det är grejer det! 🙂
Whyyyy? Vad är det för fel på potatis (mos)? 🙂
//Potatismonstret
Whyyyy? Vad är det för fel på potatis (mos)? 🙂
//Potatismonstret
Inget större fan av blomkålsmos heller, har också försökt, dock med en variant med lite creme fraiche, men konsistensen är ingen vidare 🙁
Inget större fan av blomkålsmos heller, har också försökt, dock med en variant med lite creme fraiche, men konsistensen är ingen vidare 🙁
Ja jag håller fullständigt med! Blä!
Ja jag håller fullständigt med! Blä!
Jag gillar de varianterna med riktigt mycket citron och vitlök!
Men för all del, var glad att du inte blev så förtjust. Löjligt mycket kalorier i härligheten med alla cashewnötter, tyvärr. Vanligt hederligt kokt mos är nog bättre där 🙂
Jag gillar de varianterna med riktigt mycket citron och vitlök!
Men för all del, var glad att du inte blev så förtjust. Löjligt mycket kalorier i härligheten med alla cashewnötter, tyvärr. Vanligt hederligt kokt mos är nog bättre där 🙂
Jag älskar blomkålsmos men kokar alltid tills det blivit mjukt, och mixar sen med grädde och smör.
Pojkvännen råkade glömma att koka en gång utan mixade det direkt med grädde och uäääk vad äckligt det blev. Så jag förstår att du inte gillade det! 😛
Jag älskar blomkålsmos men kokar alltid tills det blivit mjukt, och mixar sen med grädde och smör.
Pojkvännen råkade glömma att koka en gång utan mixade det direkt med grädde och uäääk vad äckligt det blev. Så jag förstår att du inte gillade det! 😛