Blä för blomkålsmos

Allt jag experimenterar med blir inte bra. Häromkvällen gjorde jag blomkålsmos i raw-format och det var ingen höjdare trots alla hyllningar bland nätrecepten. Jag tyckte att det både smakade och luktade blä.

Den enda positiva med blomkålsmoset jag gjorde var att det gick fort och enkelt att göra. Det var bara att mixa rå blomkål med cashewnötter och sedan krydda med svartpeppar och citron (och salt).

Nästa gång jag gör blomkålsmos ska jag nog koka det lite först, mixa och blanda med grädde. Now we’re talking! (Men det är inte lika gott som palsternackspuré)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
  • Jag brukar koka blomkålen, mixa med smör och lite grädde.. salta och ha i lite muscot samt dill.. blir precis som potatismos men lite lösare… men gott enligt mig…

    magdalena 2010-03-07 00:27:40 http://frokensarkioja.blogspot.com
    Svara
  • Jag brukar koka blomkålen, mixa med smör och lite grädde.. salta och ha i lite muscot samt dill.. blir precis som potatismos men lite lösare… men gott enligt mig…

    magdalena 2010-03-07 00:27:40 http://frokensarkioja.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker att det blir bäst med antingen broccoli i om man gör mos, och att stompa det mer till flisor om man gör rent blomkålsmos, och då gärna koka det lite aldente. Typ såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/when-i-feel-sad-i-stop-feeling-sad-and.html (mos) och såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/stroganoff-de-luxe.html (blomkålsris)!

    Mikaela 2010-03-01 15:43:31 http://njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker att det blir bäst med antingen broccoli i om man gör mos, och att stompa det mer till flisor om man gör rent blomkålsmos, och då gärna koka det lite aldente. Typ såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/when-i-feel-sad-i-stop-feeling-sad-and.html (mos) och såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/stroganoff-de-luxe.html (blomkålsris)!

    Mikaela 2010-03-01 15:43:31 http://njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Felet med potatismos är att det innehåller potatis! Men, jag kokar hellre min blomkål först!

    Sara 2010-03-01 01:06:05
    Svara
  • Felet med potatismos är att det innehåller potatis! Men, jag kokar hellre min blomkål först!

    Sara 2010-03-01 01:06:05
    Svara
  • åh, det där är ju min favvis! =) Äter inte potatisar, så att koka dessa sötnosar, sen i med grädde, vitpeppar, salt och grädde i mixern får det att vattnas i munnen på mig 24/7 😀

    Fine 2010-03-01 00:19:19 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • åh, det där är ju min favvis! =) Äter inte potatisar, så att koka dessa sötnosar, sen i med grädde, vitpeppar, salt och grädde i mixern får det att vattnas i munnen på mig 24/7 😀

    Fine 2010-03-01 00:19:19 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Håller nog lite med Karin. Och för att inte tala om mashed sweet potato. Lite salt, lite peppar och voilà! Mumma!

    Petra Stegman-Axlund 2010-02-28 23:12:41 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Håller nog lite med Karin. Och för att inte tala om mashed sweet potato. Lite salt, lite peppar och voilà! Mumma!

    Petra Stegman-Axlund 2010-02-28 23:12:41 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Tycker blomkål gör sig allra bäst som dipgrönsak!

    Lyckoklubben 2010-02-28 20:48:34 http://lyckoklubben.blogspot.com
    Svara
  • Tycker blomkål gör sig allra bäst som dipgrönsak!

    Lyckoklubben 2010-02-28 20:48:34 http://lyckoklubben.blogspot.com
    Svara
  • Koka blomkålen i grädde eller mjölk. Mixa blomkålen och späd med grädden/mjölken om det behövs. Det är grejer det! 🙂

    Esroth 2010-02-28 20:07:28 http://www.esroth.com
    Svara
  • Koka blomkålen i grädde eller mjölk. Mixa blomkålen och späd med grädden/mjölken om det behövs. Det är grejer det! 🙂

    Esroth 2010-02-28 20:07:28 http://www.esroth.com
    Svara
  • Whyyyy? Vad är det för fel på potatis (mos)? 🙂
    //Potatismonstret

    Karin 2010-02-28 17:52:39 http://www.karintri.com
    Svara
  • Whyyyy? Vad är det för fel på potatis (mos)? 🙂
    //Potatismonstret

    Karin 2010-02-28 17:52:39 http://www.karintri.com
    Svara
  • Inget större fan av blomkålsmos heller, har också försökt, dock med en variant med lite creme fraiche, men konsistensen är ingen vidare 🙁

    Martina 2010-02-28 15:50:25 http://60kilotack.blogspot.com/
    Svara
  • Inget större fan av blomkålsmos heller, har också försökt, dock med en variant med lite creme fraiche, men konsistensen är ingen vidare 🙁

    Martina 2010-02-28 15:50:25 http://60kilotack.blogspot.com/
    Svara
  • Ja jag håller fullständigt med! Blä!

    Ofelia 2010-02-28 15:40:49
    Svara
  • Ja jag håller fullständigt med! Blä!

    Ofelia 2010-02-28 15:40:49
    Svara
  • Jag gillar de varianterna med riktigt mycket citron och vitlök!

    Men för all del, var glad att du inte blev så förtjust. Löjligt mycket kalorier i härligheten med alla cashewnötter, tyvärr. Vanligt hederligt kokt mos är nog bättre där 🙂

    gullfot 2010-02-28 15:24:29 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Jag gillar de varianterna med riktigt mycket citron och vitlök!

    Men för all del, var glad att du inte blev så förtjust. Löjligt mycket kalorier i härligheten med alla cashewnötter, tyvärr. Vanligt hederligt kokt mos är nog bättre där 🙂

    gullfot 2010-02-28 15:24:29 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Jag älskar blomkålsmos men kokar alltid tills det blivit mjukt, och mixar sen med grädde och smör.
    Pojkvännen råkade glömma att koka en gång utan mixade det direkt med grädde och uäääk vad äckligt det blev. Så jag förstår att du inte gillade det! 😛

    Beffa 2010-02-28 14:51:12 http://beffa.blogg.se
    Svara
  • Jag älskar blomkålsmos men kokar alltid tills det blivit mjukt, och mixar sen med grädde och smör.
    Pojkvännen råkade glömma att koka en gång utan mixade det direkt med grädde och uäääk vad äckligt det blev. Så jag förstår att du inte gillade det! 😛

    Beffa 2010-02-28 14:51:12 http://beffa.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!