Varma vindar i Vancouver

Dagens två ämnen på radion (japp jag har lyssnat på P1 hela dagen) som fått mig att lystra öronen mest har varit köttklistret och värmen i Vancouver.

Köttklistret orkar jag inte ens gå in på. Om DN-artikeln är korrekt skriven så har svenskarna skött sig rätt bra och det är EU som är boven. Hellre införande och märkning än införande och ingen märkning. Och positivt är ju dessutom att den svenska industrin inte vill ta efter detta. Om det där nu stämmer det vill säga. En annan anledning till varför jag inte tänker gå in på det är att bland de ekologiska alternativen kommer inte detta att vara ett problem. För mig. Däremot är det synd om alla andra stackare som inte har koll på etiketterna (eller alternativen).

Jag väljer att skriva om värmen i Vancouver istället. Och Whistler. Puderparadiset har drabbats av värmebölja från Hawaii och det var ju väldigt olägligt. Lika olägligt var regnsäsongen 2006 när VM i snowboard genomfördes i Whistler. Whistler stod värd för ett annat stort arrangemang för ett antal decennier sedan och då var det också värme och elände. Summa summarum så är Whistler och Vancouver jinxat när det gäller arrangemang av stora mästerskap.

Jag var i Whistler säsongen 2006 – det regnade hela tiden och vi åkte runt med plastsäckar över skidkläderna. Ingen vettig person bokade några skidlektioner och det mesta var allmänt miserabelt (inga skidlektioner = ingen inkomst). Nere i byn var det barmark hela vintern. Jag var också där säsongen 2005 och då var det hur bra som helst. Jag minns inte om jag var där säsongen 2007 eller om det var året efter men då var det också kanon. Det är bara det att värmeböljorna infaller när det är som mest olägligt. Typiskt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Ni ser ut att ha haft det härligt!
    Köttklister… jag blir förbannad, jag jobbar med mat och tycker att det borde utvecklas åt andra hållet.

    Alis 2010-02-09 23:25:18 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara
  • Ni ser ut att ha haft det härligt!
    Köttklister… jag blir förbannad, jag jobbar med mat och tycker att det borde utvecklas åt andra hållet.

    Alis 2010-02-09 23:25:18 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!