Spirulinabollar

Ikväll serverades här supermat. Och nyss mixade jag ihop superbollar. Spirulinabollar!

Jag har shoppat loss pÃ¥ Hemköp: jämfört priser, kollat om grejer var ekologiska och letat onödiga e-nummer. Jag kom hem med mycket jag var nöjd med och en del jag var lite misstänksam över. Men det gÃ¥r väl inte att kamma hem alla rätt pÃ¥ en gÃ¥ng. Valnötterna fick t.ex. bli av Eldoradomärket – det andra alternativet var Hemköps egna märke men jag sÃ¥g att liknande produkter innehöll dumma tillsatser och Eldorados valnötter innehÃ¥ller i alla fall ”bara” valnötter.Mest förvÃ¥nad – och glad – blev jag när jag hittade SaltÃ¥ Kvarns bruna(!) torkade aprikoser. Inget tillsatt socker och inga tillsatser. Trodde inte att jag skulle hitta sÃ¥dant i mitt lokala Hemköp…

Mellan So You Think You Can Dance och CSI gjorde jag ett gäng spirulinabollar av mina nya fynd. Jag mixade ihop 4 torkade aprikoser, typ 4 torkade fikon, ett gäng cashewnötter, nÃ¥gra paranötter, lite solrosfrön, lite lite ”riktigt” kokosfett och sÃ¥ typ 1 tesked spirulinapulver.

Förmodligen blir det bäst om man blötlägger den torkade frukten först men hey, TV-pauser tillÃ¥ter inte sÃ¥dant… dessutom gick det utmärkt att mixa allting ändÃ¥. Smeten är fast men kladdig och kan enkelt formas till bollar, som pricken över i rullade jag dem i kokosflingor innan de fick Ã¥ka in i kylen i väntan pÃ¥ att bli uppätna. Jag undrar om jag kan lura i Grabben att äta en?

(Exotic snackspÃ¥sen innehÃ¥ller inga frystorkade jordgubbar eller kaneläpplen med yoghurtöverdrag uta naturella cashewnötter, haha…)

Före mixandet.

Efter mixandet, men innan rullandet.

Efter allt – men innan de blivit uppätna… (jag Ã¥t 1)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!