Funktionell träning

Jag var så himlans funktionell ikväll. Först satt jag på McDonalds och jobbade (ja vadå, det är väl funktionellt?) och sedan gick jag till WorldClass Nybroplan och tränade deras extrainsatta superbra klass ”functional moves”. Åh den är så bra så bra så bra!

En sak som märks är att muskelminnet lär sig illa kvickt. Saker som var superjobbiga och trixiga förut är lite enklare nu. Därmed inte sagt att jag gör dem superrätt eller fullt ut: men muskelminnet har lärt sig vad som kommer så det tröttar inte ut psykiskt (ja det krävs en del tänkande på functional movesklassen) och fysiskt på samma sätt. Fast utfall åt sidan är jag fortfarande superdålig på. Höften fattar inte att den ska böja sig…

Trots att man varken hoppar eller springer särskilt mycket under klassen så lackar svetten ändå. Det är jobbigt att öva kroppskontroll!

Efter klassen sprang jag ut från gymmet i knallblå shorts, skepparkavajsjacka (den har fortfarande inget riktigt bra namn) träningströja, halsduk, bara underben och timberlandkängor. Bilen stod strategiskt placerad 20 meter från gymmet och jag tror inte allt för många såg mig under språngmarschen dit. För en gångs skull var det inte omöjlig kö på Strandvägen och Hamngatan och jag kunde lugnt spela Il Divos version på ”The winner takes it all” (effekten 1 minut och 55 sekunder in i låten är tokfantastisk om man har en bra bilstereo, inte alls lika mesig och omäktig som på YouTube) om och om igen och känna den behagliga effekten av ruset.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Det passet måste jag nog ta och prova innan jag gör mig av med mitt träningskort…

    Carina 2010-01-22 23:29:55 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Det här med utfall åt sidan var något som Andréa och jag avhandlade under vår caféfrukost idag, och vi kom fram till att de är väldigt svåra eller omöjliga. Fattar inte hur man kan gå ner till 90 grader i dem!
    Hursomhelst tycker jag att det är dags för vinkväll snarast, var så ledsen över att jag inte kunder vara med sist. Vad sägs om lördagen vecka 5 eller vecka 6? Madelene som har Fitnesscoachen (blogg) håller kettelbellklasser på lördagseftermiddagarna, kanske en sådan först och vin sen? 🙂

    Susanna 2010-01-22 13:51:43 http://powersus.blogspot.com
    Svara
  • Spännande med Functional Moves. Charlotte Althin kör det på nya Träningsvärket här i Malmö, OCH det ligger på måndagar, min lediga kväll. Denna ska prova inom kort :)!

    soffan 2010-01-22 00:33:04 http://www.metrobloggen.se/soffans
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!