Havregrynsgröt med extra allt

Jag gjorde en fantastiskt god gröt imorse på ekologiska havregryn, linfrön, Dahlblads bakepro proteinpulver och rikligt med kanel. När det hade kokat ihop strösslade jag över ett gäng mandlar och serverade med mjölk och en klick äppelmos. Vilken superfrukost!

Jag har som mål att hålla kolhydraterna till ett minimum men intaget beror lite grann på typ av träningsmängd och intensitet och när på dagen jag äter dem. Bra kolhydrater på morgonen är mer okej för min kropp än kolhydrater senare under dygnet…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Jag kör just nu en slags risgrynsgröt kokt på råris och kokosmjölk, blir supersmarrigt och ger massor med bra energi från de halvkorta fettsyrorna i kokosmjölken. Gör en stor sats och mikrar sedan en portion på morgonen, rör ner en 2/3 skopa hampaprotein, och äter med soja- eller rismjölk. Kram tebaks!

    gullfot 2010-01-19 00:15:40 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Ja, gröt är kanske värt sina kolhydrater ändå! 🙂 Vad brukar ni mer ha i gröten?

    Anna, kul att du gillar designen (och innehållet!!).

    Kram till er alla!!

    Sara 2010-01-18 23:53:31
    Svara
  • Min kropp är liksom din bäst när kolhydraterna fokuseras till dagen och skippas på kvällen. Dock ingen självklarthet att lyckas hålla det :).

    frida 2010-01-18 22:08:43 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Muuums; först blev jag sugen på chips, men så scrollade jag ner, och då såg jag gröten; gröt är såå gott! Bäst att passa på nu under vintern, på sommaren brukar det inte kännas lika bra med gröt.

    Svara
  • Mummmmmsigt! Jag kör också mest kolhydrater på morgonen – är ju en havregrynsjunkie till frukost.

    MarathonMia 2010-01-18 17:18:19 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara
  • Hej! Jag får tvinga i mig gröten på morgnarna, men det där ser riktigt gott ut. Vill bara passa på att säga att jag tycker din nya design på bloggen är supersnygg, och att innehållet är kanon såklart! 🙂

    Anna 2010-01-18 16:36:18
    Svara
  • Gott! Det låter ganska mycket som min vardagsfrukost. Jag äter havregynsgröt med linfrön varje vardagsmorgon. Och just nu har jag allra helst äppelmos till.

    Russin 2010-01-18 12:55:24 http://www.raisinruns.blogspot.com/
    Svara
  • Mmm, den gröten ser jättegod ut!! 🙂

    Ellen 2010-01-18 12:52:42 http://runninghero.wordpress.com
    Svara
  • Erika: ja på den frukosten kan man ju inte vinna mot spinninggrannen… 😉

    Jennylee: roligt att du gillar bloggen! eftersom jag inte är någon utbildad ”kostvetare” känner jag att jag inte kan ge dig något riktigt bra svar… mitt tips är att ställa samma fråga till sparkibaken.se, sportyspiceblog.com eller lopningolivet.blogspot.com så hoppas jag att de kan ge dig bättre svar! själv har jag valt ett proteinpulver (kasein) som tas upp långsamt av kroppen och det kan vara bra att ta som ett sent kvällsmål till exempel. i matlagningen, typ gröt, så har jag köpt bake pro från dahlblads.

    Sara 2010-01-18 12:22:49
    Svara
  • Ser gott ut!
    Jag kände mig inte alls sugen på gröt imorse så blev en banan och sojamjölk, sådär nöjd med den frukosten men var inte hungrig…

    Jag brukar också ha proteinpulver i gröten men det har tagit slut, måste komma ihåg att beställa mer…

    Hoppas på att vara grötsugen imorgon bitti igen! =)

    Erika 2010-01-18 11:23:16
    Svara
  • Hej! Vill först säga att jag verkligen älskar din blogg!
    Sen så har jag en liten fråga också. Det är så att jag undrar när man ska använda sig av proteinpulver och vilken slags man ska? Jag brukar inte använda det men har lite funderingar men vet inte vad och vilken jag ska köra på isåfall.
    Jag tränar thaiboxning 3-4 gånger i veckan och utöver det så går jag powerwalks och styrketränar litegrann hemma. Det jag vanligtvis äter under en dag är fiberrikad havregynsgröt till frukost, till lunch två ägg med wokgrönsaker och ibland fullkornsbulgur. Sen efter träningen käkar jag en banan. Räcker det då med den vanliga kosten för mig, eller skulle jag kunna använda mig av proteinpulver efter träningen? Vill inte ha så mycket kolhydrater för mitt syfte är att inte gå upp i vikt.
    Kram!

    Jennylee 2010-01-18 11:09:43 http://jennyspenny.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!