Crossfit på Sportlife Odenplan

Jag hade en träningsdejt med Nilla inplanerad efter jobbet. Hon hade träningsvärk i vaderna och jag i ljumskarna, men det hindrade inte mig från att planera in ett grymt pass i min vita träningsbok som ska fyllas med hundratals lika grymma pass som kvällens.

Vi började med att värma upp på en motionscykel framför ett fönster där vi tittade på blöta snöflingor som singlade ner mot marken och skapade snöslask på trottoarerna. Sedan började vi träna på riktigt.

Jag hade byggt upp 2 block. Vi körde blocken 2 gånger var, medan Nilla körde block a körde jag block b och tvärtom. Blocken bestod av ett gäng olika övningar där vi körde varje övning i 1 minut och sedan direkt på nästa så att det blev 6 minuters träning utan vila.

Block a: axeldrag till hakan, hantelpress, upphopp, axellyft åt sidan, axellyft rakt fram och upphopp eller kast med medicinboll mot vägg kombinerat med benböj.

Block b: frivändningar, hopprep, sidoskidhopp och plankan.

Såhär på pappret ser det ganska lätt ut men det var det inte. Svetten rann och Nilla grymtade något om vem som var så dum som kom på detta. Men just ”detta” var riktigt bra träning! Dessutom roligare träning än stå och harva på en konditionsmaskin eller köra ren styrketräning – även om vi faktiskt avslutade med 10 minuters svettigt flås på trappmaskinen och rodden. Vi hittade ett hörn på gymmet där vi kunde köra våra grejer i fred utan att behöva ha några åskådare vilket gör denna typ av träning mycket enklare och mer bekväm att utföra.

Tack kameran för att du ger mig gulsot runt munnen…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!