Träningsplanering

Kommande vecka är en ganska lugn vecka: en 2:a på min skala mellan 1 till 4 (där 1 är återhämtningsvecka och 4 är superdupertuff). Jag är inte helt på det klara med hur en lugn vecka faktiskt ser ut (om man bortser från att inte träna alls vilket inte är syftet med lugna veckor) men jag tänker mig detta upplägg:

Måndag: powerwalk på morgonen, kort jogg på lunchen och styrketräning på kvällen

Tisdag: functional moves

Onsdag: powerwalk på morgonen och intervaller på kvällen och lite coreträning

Torsdag: powerwalk  eller lätt jogg på morgonen

Fredag: längdåkning, kortare och lugnare pass

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lördag: längdåkning, hela dagen

Söndag: längdåkning på förmiddagen

Som ni ser är de flesta passen låg- och medelintensiva. Jag hade önskat mig ett yogapass men har inte hittat något som passar… Jag har lagt in löpintervaller som dock kommer bli högintensiva. Innan helgen börjar avslutar jag den lugna veckan och går in på vecka 4 (megatuff vecka), därav strecken mellan fredag och lördag. Det är en slags mental påminnelse…

Jag har inget specifikt idrottsligt mål och planerar inte att vara topptränad till ett visst lopp. Jag testar detta upplägg för att vara snällare mot kroppen i och med min hårda träning genom att variera allting så mycket som det bara går, från träningsform till intensitet. Jag vet inte om det är smart eller rätt men har man inte testat så kan man faktiskt inte heller veta.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!