Powerwalk med bungy pump

Förra decenniet vann jag ett par bungy pumpstavar inne hos Sporty Spice. Idag testade jag dem för första gången! Stavarna är som ett par vanliga gåstavar, men med en fjäder som gör att det blir som ett litet motstånd när man trycker i staven när man går: en ”sviktande gåstav”. Man kan välja att jobba aktivt med fjädringen eller att i stort sett använda staven som vilken gåstav som helst. På hemsidan liknar de känslan vid att springa på en myr och ja, den är faktiskt liknande (ja jag har testat – jag höll på att tappa en sko i myrarna uppe vid Lillåstugan i Tegefjäll i Åre).

Jag använde mina stavar när jag gick en powerwalk på snöiga Galgberget i Halmstad. Jag hade önskat mig någon slags dubbfunktion längst ner på staven, jag kände att den tappade greppet rätt så ofta när staven var bakom kroppen så det var svårt att ta ut stavrörelsen så som man gör när man åker längd. Jag testade också att springa uppför den branta backen på trekilometersspåret och jäklarns vad jobbigt det var! Med hjälp av stavarna lockas man att springa fortare och ja, då blir det även jobbigare. För egen del tror jag att stavarna kan fungera utmärkt som en övning att få igång mina armar när jag springer (särskit uppför). Dubbelt bra alltså. Men, det blev bara 1 backlöpning idag. Jag var ju ute och gick!

Rundan hamnade slutligen på 80 minuter. Jag tänkte gå 5:an på Galgberget men ännu en gång villade jag bort mig och gick fel och hamnade på 3:an fast åt fel håll och konstaterade att jag gått en knepig cirkel. Jag tycker att pilarna är ibland är konstigt ritade, det visas pilar åt alla möjliga olika håll… men just idag spelade det mindre roll, solen sken och livet lekte och där gick jag och klapprade lite med mina sviktande bungy pumpstavar!

EN bild orkade min mobilkamera med innan den stängde av sig själv…

…så jag tog en inomhus istället. Här är stavarna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!