Core Balance

Medan Anja var näst snabbast i dagens störtlopp låg jag och sprattlade på en boll. Jag var effektiv och utnyttjade lunchen till ett core balancepass. Jag visste inte riktigt vad det var innan passet men när jag kom dit förstod jag: vi skulle träna på pilatesbollar! Jag har bara kört med pilatesboll på SATS förut och det är ju mer ett pilatesinspierat pass (körde ett bollpass på ett konvent förra året också men det gills knappt, en gång är typ ingen gång).

Jag har ibland lite svårt för corepass. Vissa övningar känns jättemycket så de vill jag ha fler av, medan andra övningar inte känns alls så att jag nästan vill hoppa över dem. Men idag kändes det minsann. Och kändes det inte i magen så berodde det på att jag hade dålig balans och då behövde jag ju bara spänna magen mer så kändes det i magen igen – plus att balansen förbättrades. Jag är nästan så pass rivig att jag här och nu går ut och säger att balansen sitter i magen!

Bland de mer jobbiga övningarna finns planka på boll (där man först rullar ut bollen som med ett maghjul) och när man kör benpendel upp och ner och har bollen mellan fötterna, och när man ska kombinera benpendel men också ta bollen mellan händerna och göra en längre övning av det hela. (Förstod ni det där?) Och just ja, jobbigast av allt var kanske när man står på armarna med ansiktet mot golven och har bollen under vaderna och ska rulla så att man böjer i höft och knä och liksom vinklar in och jäklarns nu har jag tappat er helt va? Bra var den i alla fall!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!