Lätta intervaller på löpband och tung funktionell styrka

Jag trodde aldrig att det kunde kännas så enkelt att flyga fram till Erik Grönwall och Higher men jäklarns vilken otippat bra intervallåt det är. Den passade utmärkt in på den 4:e av mina 6 intervaller på 4 minuter med 1 minuts vila. Det var längelängelänge sedan jag sprang intervaller. Det hände bara några enstaka gånger på bana i somras – men däremot väldigt många gånger i tanken, och det hände på löpband för typ mer än 1 år sedan. Eller om det var 2 år sedan. Det är så länge sedan att jag inte ens minns.

Trots mitt sviktande minne vet jag att Grabben stått och piskat fram mig vid ett löpband på SATS Zenit en gång i tiden. Idag sprang han på bandet bredvid och piskade fram mig på Form Friskvård i Halmstad. Eller tja, piskade och piskade. Efter 5:e intervallen då jag tänkt sluta eftersom det var ungefär 5 jag tänkt mig så påpekade han att jag inte var trött – jag hade ökat farten inför varje minut på den senaste intervallen. Så då sprang jag en till. En 6:e och en sista. Då var det inte Erik som hjälpte mig fram utan istället Scooter. Jag bläddrade förbi Brittan, Eminem och de andra och ville ha något mer spartanskt. Förmodligen hade jag kunnat springa en 7:e intervall om bara Du Hast hade råkat dyka upp som nästkommande låt. Nu blev det inte så, och lika tur det eftersom jag inte hunnit till functional movesklassen precis efteråt då.

Även Grabben följde med till functional moves. Det var ett helt nytt upplägg med ännu mer dynamiska övningar än vad jag är van vid och även om jag var pigg när jag sprang intervallerna så var jag trött nu. Jag orkade ingeningeningenting. Det mesta gick jobbigt och jag fuskade medvetet lite här och var så att jag inte skulle behöva lägga mig ner och ta en break bland alltihop.

Efter passet hade vi bråttom hem till Tour de Ski. Vi bestämde oss för att byta om på max 1 minut och jag vann. Vad gör killar i omklädningsrummet egentligen? Det blev en Swebar blåbär/vanilj på vägen hem och nu måste jag nog fylla på med mer. Vi har lite lösa planer på att gå tillbaka till gymmet lite senare. Inte för att hämta något vi glömt utan för att köra ett till pass. Det beror på när skidåkningen på TV slutar idag – det är väldigt skönt i soffan…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!