Kalipertång

Jag tog mig en sväng förbi Träningskompaniet vid Sveaplan tidigare idag och köpte mig en kalipertång för 150 pix. Jag har varit där vid 2 tillfällen och jag gillar personalen. De är service minded och de bjuder på humor, till skillnad från Budo Fitness som jag inte alls gillar. Killen i kassan sa att jag såg bra ut på mitt körkort och det är klart: det togs när jag var ung och snygg och knappt 20 år fyllda. Men han sa också att livet börjar vid 45 vilket är tur för då har jag något att se fram emot – även om jag har rätt många år kvar tills jag fyller den partyåldern.

Kalipern jag köpte är förmodligen ingen högkvalitetsgrej. När jag gjort kalipermätningar hos min PT har den i alla fall inte varit av plast (som den jag köpte nu). Men sak samma – jag är medveten om att jag måste ta min egengjorda kalipermätning med rätt stora nypor salt. Men, det där med osäkerheten och saltet blir ju inte precis bättre när det står att man ska ta ett grepp kring ”fettet” som är 2.5 – 3 inches brett. Hallå instruktionsboken, bestäm dig – det kan bli rätt stor variation det där!

Efter att ha gjort typ 5 mätningar på varje ställe (lår, midja/höft och gäddhäng) kom jag fram till en fettprocent som råkade hamna mittimellan min allra första mätning som jag gjorde hos min dåvarande PT för ett år sedan (då jag vägde som mest) och den mätning som jag gjorde i våras (efter min intensiva PT-period) och det är rätt logiskt – jag har nämligen lyckats gå upp rätt många kilon sedan månadsskiftet oktober november. Easy come easy go, I hope!

Kalipertång

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!