Periodiserad träning

Jag skulle kunna blogga tjugo inlägg om dagen, no kidding! Det finns alltid något träningsaktigt som jag fnular på och just nu är det mitt upplägg av periodiserad träning. Jag är för första gången på mycket länge (ja, ett år får anses länge) PT-lös och det är spännande!

Jag har tänkt att dela upp mina träningsveckor i block om 4 veckor med 4 olika intensiteter, från 1 (lätt, återhämtningsvecka) till 4 (tuff och tung med hög intensitet). Hur veckorna ska fördelas är inte riktigt ristat i sten ännu. 2, 3, 1, 4 eller kanske 1, 3, 2, 4? Att lägga upp konditionsträningen med olika intensitet är rätt logiskt – men hur gör man med styrketräningen?

Vad skiljer en tuff styrketräningsvecka mot en lätt? Och vad gäller styrketräningen behöver man kanske inte variera intensitet så pass ofta som med konditionsträningen? Ett förslag är att dela upp kroppen i mindre delar och fler pass (t.ex. ett pass per muskelgrupp) och alltså köra fler övningar per muskelgrupp under en tuffare vecka och dela upp kroppen i 2- eller 3-split under en lugn vecka och köra färre övningar.

Många frågetecken – nu vill jag höra era kloka åsikter om det hela!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!